Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

istifa etmeye davet etme

paylaş araştır

 

  1. bir kurum yada mahkeme tarafından verilemeyen bu ceza danıştay genel sekreteri ve benzerleri bazı üst yargı mensupları için ön görülmüştür. yasallığını direk danıştay kanunundan alan bu değişik işlem yüksek disiplin kurulu tarafından verilir. danıştay genel sekreteri de yüksek 1. sınıf hakimdir. genel kurulun tabii üyesidir. disiplin kurulunun bu kararını 1 ay içinde uygulamazsa şayet istifa etmiş sayılır. her türlü istifa yani. bu 1 aylık süre içinde de genel sekreter izinli sayılır.

    genel sekreter ise bu yüksek disiplin kurulu kararına karşı yine danıştay'da 15 gün içinde iptal davası açabilir. bu karar 3 ay içinde görüşülüp karara bağlanır. görevli yargı yeri danıştay ilgili dairesidir.

    not: yargıtay ve askeri yargıda görevden çekilmiş sayılma olarak ismi geçer. anayasa mahkemesi kuruluş kanununda da aynı şekilde istifa etmiş sayılma olarak geçer.

    böyle araştırıldığında istifa etmeye davet tek danıştay genel sekreteri için kullanılmıştır. diğer yerlerde, sayılırken, danıştay'da bu işler davetle olur. nazikçe.

     
  2. işçi çıkarma yasağı sebebiyle, bazı işverenlerin işçilere ettiği davet.

    tazminat konusunda anlaşalım, sen istifa et, ben sana tazminatını ödeyeceğim yönünde tekliflerde bulunuyor. işvereninin bu iyi niyetli davranışına kanmamak gerek.

    17 kasım'a kadar hiçbir işveren işçisini çıkaramaz. çıkarırsa bir asgari ücret tutarında ceza ile muhatap kalacaktır. bundan dolayı işveren işten çıkarmak istediği işçileri, istifaya zorlayabiliyor.

    işçi bu dönemde kendi isteği ile işten çıkarsa, kıdem-ihbar tazminatlarını ve işsizlik maaşını da kaybediyor. bu şekilde işten ayrılan kişiler olduğunu duydum. işveren zaten tazminat ödememek için elinden geleni yapan bir kurum, güvenip çıkmak kişiyi mağdur edecektir. üstelik pandemi sürecinde çıktığı için, mahkemede olumlu sonuçlanmayabilir. normalde mahkemeler işçi lehine kararlar veriyor ama. işte aması var bu süreçte.

    bu yasak hem işçiyi hem de işvereni korumak adına çıkarılıyor. yalnız nedense hep işçi aleyhine işliyor. işçi kaybederken işveren genelde kazanıyor.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.