Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Sırf kibirden ve kişiyi küçümsemek adına yapılıyor ise kesinlikle karşı çıktığım durumdur. Ancak samimiyet varsa ve kişi cahil biri değil ise yaşı ne olursa olsun bana efendim, bey, hanım, abla, abi gibi tamlamalara gerek kalmadan direkt ismim ile hitap etmesini isterim. Çünkü Bu tarz tamlamaların toplumda gereksiz bir hiyerarşi oluşturduğunu düşünüyorum. zaten kişi adının manasını da bilirse önüne ya da arkasına herhangi bir kelime getirilmesine gerek duymaz. Ancak toplumunun geneline hakim olan egoyu bildiğim için de kişilere yukaridaki tamlamalardan biri ile hitap etmeye dikkat ediyorum.
büyüğün kendisine saygısızlık yapıldığını düşünmesi durumudur
bir kişi birisiyle hem samimi olabilir hemde ona abi, abla diye hitap edilebilir bunda bir sakınca yok
samimi olmak için illa sadece ismiyle hitap etmek veya ensesine şaplak vurmak gerekmez
Olması gereken doğru bir eylemdir. Kurumsallaşmadır, ciddiyettir. Firmalar ahbap-çavuş ilişkisiyle yönetilirse 657 ye döner.
Aslında normal olan durum. Bizde fazla abartılıyor. Global sirkette calisiyorsan mecbursun buna. Dogrusu ad soyad beraber kullanarak hitap etmek. O zaman saygisizlikta sayilmaz, otoritede sarsilmaz.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |