Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

iş görüşmesi için kıyafet seçmek

paylaş araştır

 

  1. iş görüşmesine gidecek ve hazırlık aşamasında olan birinin, erkekse hangi renkte bir takım elbise ve kravat, kadınsa bundan daha ayrıntılı bir kafa karışıklığı ile düşündüğü eylemdir..

     
  2. erkekler için çok sorun olmayan, klasik bir eylem. klasikliği eylemden değil, renklerden geliyor.

    rüzgar mira okan'dan aldığım derslerle renklerin nasıl businesstan casual'a döndüğünü öğrenmiştim.

    siyah en olması gereken business giyim tarzıdır. lacivert de olabilir ancak siyah birinci sıradadır. buna kahverengi ayakkabı ve kahverengi kemer eşlik ettiğinde business casual'a dönmektedir. yani erkeklerin seçimi belli. amaç gidilen yerin patronu gibi giyinmek. çalışanı gibi değil.

    siyah yada lacivert takım, beyaz gömlek, siyah ayakkabı, kırmızı kravat. mavi kravat da güven verebilir ancak ilk görüşmede tavsiye edilmez. gerisini kızlar düşünsün, bizimki bu kadar. saatle desteklenebilir.

     
  3. burada gaye bildiğim kadarıyla ilk izlenim (ilk izlenim karşıdaki için çok önemlidir) olarak karşımızdaki kişide olumlu bir etki bırakmaktır, dolayısıyla cırtlak ve hafif renkler olmamalıdır, dediğim düşünce..

     
  4. aslında o gün gündelik giydiğini giyip gitmek gerekiyor.

    tişört kot spor ayakkabı kombinsayonu ile gidilse ne olur yani :)

     
  5. ne olduğunu anlatırdım ama çok dramatik ve sıkıcı :)

     
  6. önemli bi iş görüşmesine bol bi kot pantalon ve rahat bi tişörtle gitmiştim ve işe alınmıştım

     
  7. Hal, hareket, tavir, donanim, referans ve deneyim kadar onem arz etmeyen eylem.

    İki dirhem bir cekirdek giyindin ama ilk paragraftakilerden bir ikisinden numunelik aldin. Gorusmeden aldigin cevap: teşekkür ederiz ... Hanim, ... Bey biz sizi arariz olur. Ararlar mi yok canim daha neler.

    Emo gibi, metalci gibi, bir yerde sahne alacak gibi giyinmedigin surece kiyafetin is gorusmesini cok da etkileyecegini dusunmuyorum.

     
  8. İş görüşmelerinde kıyafet renklerinin de hepsinin bir anlamı var diye okumuştum ...Mesela yaratıcı iş ilanları ile ilgili görüşmelerde sarı ve mor renk tercih edilmeliymiş. Mor sanatçı yönünüze ve özgürlüğümüze,sarı renk iyimserlik ve yaratıcılığınıza vurgu yapıyormuş.Beyaz renk düzenli ve detaylara önem veren bir yapınız olduğunu gösterirmiş...İş görüşmeleri için turuncu asla tercih edilmemesi gereken bir renkmis eğlenceli kişiliği temsil ediyormuş.Mantikli ve çözüm üretici biri olarak görünmek istiyorsanız gri tercih etmeliymişiz.Kirmizi giydiğinizde ben baskın ve iddialı bir karakterim diyormuşsunuz. Siyah lider ruhunu yansıtırmış. Kahverengiden de kaçınmak gerekliymiş...Sıkıcı olduğunuz izlenimini veriyormus.inanilir ve güvenilir biri olduğunuzu göstermek için mavi ve lacivert tercih edilmeliymiş.

     
  9. Zihnimizin içinde ama farkındalığımızın erişemediği bir yerde kararlarımızı ve yargılarımızı, kısa bir zaman diliminde algılarımızı şekillendiren unsurlar vardır. Realite dozu düşük, giyindirilmiş bir algı olsa da "halo etkisi" diye bir gerçek var.

    Giyim kuşam, kişinin kendisini nasıl gördüğünün bir yansıması, kendisine olduğu kadar muhataplarına da saygısının sözsüz dilidir. (bence. Katılır veya katılmazsınız, keyfiniz bilir. keyfinize saygım sonsuz.)

    Her zaman gerçekleştirilen bir eylem olmadığı göz önüne alındığında, yapılan iş görüşmelerinin mahiyet ve ehemmiyetine göre (ve elbette ki maddi kuvveti nispetinde) renk ve tarz unsurlarıyla kombineli kıyafet seçimi önemli. Evet, iki dirhem bir çekirdek olmak gerekmez her zaman; ama özellikle ilk izlenimlerin, sonraki çıkarımlarda yol gösterici olduğu da unutulmamalı.

    Galip gelinebilecek bir oyuna, mağlubiyetle başlamak akıl kârı değil. Oyuna galip başlayın derim.

    ve kapanış yine bir üstattan olsun:

    "İnsanlar kıyafetleriyle karşılanır, ilmiyle ağırlanır, ahlakıyla uğurlanır."

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.