Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Fani dünya hayatında zor bir yolculuktayız.Yol hiç de kolay değil.Doğum ile ölüm arasında geçen bu yolculukta omzumuzda birçok sorumluluk ve yolumuza çıkan engellere rağmen yol alıyoruz.Bu zorlu yolda inanç insanin yükünü hafifletiyor.Karşımiza çıkan engelleri inanç sayesinde aşabiliyoruz Hamdolsun Mevlam 'a.Her zorlukta el açıp Rabbime dua etmek ,O'na sığınmak ,Mevlam 'ın bizleri yine mi sen demeden herzaman dinlemesi ve bizi en iyi anlayanın Rab olduğunu bilmek insana güç veriyor.Başimiza her ne gelirse gelsin bu yolculukta Rabb'e tevekkul edip teslim olmak ,onun her imtihanda yanımızda olduğunu bilmek ,çığlıklarımızi dahi duyuramadığımiz şu dünya hayatında O'nun iç sesimizi dahi duyuyor olmasi en değerli şey.
inanç bilimin ilk adımıdır, önce inanır sonra araştırırsın.sonra bir noktaya varır yine inanırsın ya da konunun kaynağı hakkında düşünmezsin.
bilim de bilim deyu deyu tanrılaştırılan şeyi yıllarca icra ettim, hem böyle farelerle kesmeli biçmeli deneyler falan...geldiğim nokta budur, inanmaktan başka çaren olamayacak kadar acizsin.
inancı bir yere koymak zorundasın, ki fikirsiz boş beleş tipler dışında herkes de koyar.evrim olur yaratılış olur tam olarak adını koyamadığın bir kavram bir olgu olur bilemem.
tarihe adını yazdıran inanç insanları döneminin de en ciddi bilim insanlarıydı
inanç dinden bilimden falan ötede, tanrıya daha yakın bir yerde
evreni ayakta tutan tanrısal kaynaktır
İnanç, bir düşünceye duyulan güvendir.
İnsanlığın varlığıyla edindiği en güçlü inanç, dindir.
ve #3n7k dir.
İnsan ruh ve bedenden oluşur.
Tüm gerçekliği bilimde arayan, entel, realist, vizyonist vs sıfatlı geçinen, akılları gözlerine inen bilimciler akıllarını obezleştirirken ruhlarını fazla aç bırakıyorlar. Bu agresiflik bundan.
insan inancı ayakta tutan en büyük kuvvettir .
insanın ayakta durması noktasında omurilik inançtan daha fazla iş görür diye düşünüyorum
Din ve Bilimin ayri olduğunu düşünmüyorum.Tam tersine Din ve bilim birbiri ile bağlantılı ve içiçedir.Kur'an-i kerim'de sadece iman,ibadet,ahlak ,muamelat konuları değil,bilime ışik tutacak birçok ayeti kerime de var.Misal;Tin suresinde mecazi bir anlatim ile insanin yaratılışindan bahsedilmekte asirlar öncesinde. Kur'an-i Kerim ve kutsal kitaplarin ve daha önce gelmiş olan vahyin ortak mesaji okumak ,düşünmek ve arastirmak üzerine.Dinler ve özellikle de inanç insani düşunmeye ve araştirmaya teşvik eder.Bir yaraticiya inanan ve ahiret inancı olan insan araştırir,keşfeder ,ögrenir.Kur'an-ı Kerim'in ilk emri "oku"dur.Ve buradaki oku emri çok geniş bir manayı kapsamaktadır.Hersey üzerinde düsünüp ,tefekkur etme,araştirma ve herseyi bilinçli bir sekilde anlama da vardır.Bilim gözlem ve deneye dayanır evet ama birinci basamaği arastirma ,düşünme,soru sormadır....Gelelim benim açmiş olduğum başlıga benim burada kastettiğim tamamen inancin getirdiği manevi güç ve insana iyi gelen tarafı.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |