Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

İnanç insanı ayakta tutan en büyük kuvvet

paylaş araştır

 

  1. Fani dünya hayatında zor bir yolculuktayız.Yol hiç de kolay değil.Doğum ile ölüm arasında geçen bu yolculukta omzumuzda birçok sorumluluk ve yolumuza çıkan engellere rağmen yol alıyoruz.Bu zorlu yolda inanç insanin yükünü hafifletiyor.Karşımiza çıkan engelleri inanç sayesinde aşabiliyoruz Hamdolsun Mevlam 'a.Her zorlukta el açıp Rabbime dua etmek ,O'na sığınmak ,Mevlam 'ın bizleri yine mi sen demeden herzaman dinlemesi ve bizi en iyi anlayanın Rab olduğunu bilmek insana güç veriyor.Başimiza her ne gelirse gelsin bu yolculukta Rabb'e tevekkul edip teslim olmak ,onun her imtihanda yanımızda olduğunu bilmek ,çığlıklarımızi dahi duyuramadığımiz şu dünya hayatında O'nun iç sesimizi dahi duyuyor olmasi en değerli şey.

     
  2. bir insan kendisini ayakta tutan şeyin inanç olduğunu düşünebilir, bu durum bence placebo'dur.

    insanlığı ayakta tutan şey ise bilimdir.

     
  3. bilim inanca dahil.

     
  4. lol

    bilim inanca dahil falan değildir. tarih boyunca inançlar, yani inançları temsil edenler genellikle bilimin, bilimi temsil edenlerin kafasını kesmiştir, diri diri derisini yüzmüştür, şehir meydanında ibret-i alem için cayır cayır yakmıştır, zehir içmeye zorlamıştır. ha mecbur kalınca o bilimi bir güzel kullanmışlardır, o ayrı, lol.

     
  5. demek ki bilim de inanç da kullanılabilen kavramlar.

     
  6. dinler kurulmuş uygarlıkta nasıl yaşamanız gerektiğini dikte eder, ne yaparak yaşamaya devam edebileceğinizi anlatmaz. dinlerin ürettiği bir şey yoktur, ortaya çıktığı şekliyle sabit şekilde kalırlar veya çok kanlı savaşlardan sonra bazı değişikliklere uğrayabilirler. dinler geçmişte, bugün veya gelecekte, hiçbir yaşamsal problemin çözümünde kullanılmadı, kullanılmıyor ve kullanılmayacak.

    bilim bugünkü insan uygarlığının temelidir, aç kalmıyorsak, hastalıktan ölmüyorsak, doğal afetlerden, yabani hayvanlardan hatta belli ölçüde uzaydan gelecek tehlikelerden korunabiliyorsak, bu bilim sayesindedir, edilen dualar sebebiyle değil.

    dinler ile bilimi birleştirmeye çalışan, dinler bilimle örtüşür diyen tüm hipotezler bir değil birçok yerde patlamıştır, beyhude çabadır, lol

     
  7. inanç bilimin ilk adımıdır, önce inanır sonra araştırırsın.sonra bir noktaya varır yine inanırsın ya da konunun kaynağı hakkında düşünmezsin.

    bilim de bilim deyu deyu tanrılaştırılan şeyi yıllarca icra ettim, hem böyle farelerle kesmeli biçmeli deneyler falan...geldiğim nokta budur, inanmaktan başka çaren olamayacak kadar acizsin.

    inancı bir yere koymak zorundasın, ki fikirsiz boş beleş tipler dışında herkes de koyar.evrim olur yaratılış olur tam olarak adını koyamadığın bir kavram bir olgu olur bilemem.

    tarihe adını yazdıran inanç insanları döneminin de en ciddi bilim insanlarıydı

    inanç dinden bilimden falan ötede, tanrıya daha yakın bir yerde

    evreni ayakta tutan tanrısal kaynaktır

     
  8. benin inancım araştır, gözlem yap, mantıklı ol, akıl et , oku diyor.

    herkes hakkında yorum yapamam.

     
  9. İnanç, bir düşünceye duyulan güvendir.

    İnsanlığın varlığıyla edindiği en güçlü inanç, dindir.

    ve #3n7k dir.

    İnsan ruh ve bedenden oluşur.

    Tüm gerçekliği bilimde arayan, entel, realist, vizyonist vs sıfatlı geçinen, akılları gözlerine inen bilimciler akıllarını obezleştirirken ruhlarını fazla aç bırakıyorlar. Bu agresiflik bundan.

     
  10. sakin olun yahu, ne agresifliği, lol

    ilk entry'de yazdım, kişi, inancı sebebiyle ayakta durabildiğini hissedebilir, zaten yazarın kast ettiği de psikolojik ve duygusal güç alma, sığınma gibi bir şey. bana göre placebo'dur, bu düşünce de beni bağlar. kişi, hayır ben inancım sebebiyle ayakta duruyorum, bundan eminim diyorsa itirazım olmaz, aksini ispatlayamam. o kişi de öyle olduğunu ispatlayamaz bence ama sonuçta kendi hayatı, benim özgürlüğümü kısıtlamadığı sürece sorun yok, saygı güzeldir ve uygarlığımızın temelinde bulunan bir maddedir.

    ben doğada hayatta kalabilmek, insan soyunu devam ettirebilmek, uygarlığı inşa etmek, korumak ve geliştirmek için bilime muhtacız diyorum.

    tüm gerçekliği elbette bilimde arayacağız, ispatlayamadığın şeyin varlığından emin de olamazsın ki.

    insanlar bazen doğruluğundan emin olamadıkları, ispatlama şanslarının da olmadığı konularda iyi niyetle yaklaşır, gerçek olmasını umarlar, öyle olduğuna inanırlar. inanç da böyledir ve bununla bir sorunum yok. ama bilim de bunun gibidir, inanca dahildir denirse, bana göre öyle olmadığını söyleme özgürlüğüm olsun izninizle, lol

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.