Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

hukuk fakültesi

paylaş araştır

 

  1. avukat, hukuk danışmanı, hakim, savcı, noter gibi meslekler için öğrenci yetiştiren benim de öğrencisi olduğum fakültedir

     
  2. kaliteli bir fakülte olmakla birlikte öğrencilerinin aynı kalitede olduğunu söylemek güç...

     
  3. bir zamanlar hayallerimi süsleyen fakülteydi. sonra öss sayesinde gerçeklerle tanıştım.

     
    (Bkz: Hayaller ve gerçekler)
  4. birçok insanın mesleğe atıldığında bile hayalini süsleyen bölümdür.

     
    (Bkz: eğitim)
  5. Hukuk Fakültesi; eğitim öğretim sistemimizin, en zayıf halkalarından biri. Bilgiye, kişisel gelişime değil de paraya, kibire olan düşkünlüğümüzün yansıması. Üniversite öğrencilerinin neden 3000 kitap okumasının zorunlu olması gerektiğini düşündüren meslek öğretim kolu.

     
  6. hicbirsey olacagın, yok paramız da var, sen git bari hukuk oku dıyen babanın, yıllık 20 bın tl kadar odemesı netıcesinde,universite sınavılarında basarı olarak kabul dahi edilmeyen 270 puan alınmasıyla girililebilen ve mezun ettikleri ogrencilerinin buyuk cogunluğu, ıcra dosyası degil hazırlaması, gormeden hukuk adamı yetistiren, 4 yıllık egitim veren lisans bolumu.

    ne ara bu hukuk fakulteleri bu kadar ayaga dustu dedirten okullar.

     
  7. Yök 'ün yeni düzenlemesi ile kalitesi artıcak bölümdür nitekim en son giren kişi üçtüzaltmışaltı bininci iken artık yeni düzenleme ile en son yüzelli bininci olan girebilicek .

     
  8. Devletini de özelini de bitirmesi güç olduğundan kendini geliştiren bir öğrencinin açamayacağı kapının olmadığı, uzaktan yakından laf atanların da gereksiz eleştiride bulunarak kıskançlığını açığa vurduğu, burada okuyorum/mezunum derken bile gururunu yaşadığınız, sayısalın tıp'ı gib eşit ağırlık ve sözelden alan tüm bölümlerin atası sayılan saygın fakülte.

    Girmesi de çıkması da zordur; kamu ya da özel hele bir de dili var kendini özel alanlarda da geliştirdi ise önüne başka bir alandan kimse öne çıkamaz. Her tür firmada/kamu kurumunda en önemli yerlerde görev ifa ederler, ağızlarından çıkacak 1-2 söze mütalaaya herkes muhtaç şekilde bakar.

     
  9. şu an 657 li olarak çalıştığım kurumda madem avukatlık yapmayacaktınız neden bitirdiniz sorusuna bol bol muhatap olmamı sağlayan okul, keyfimden bitirdim keyfimden okudum keyfimden avukatlık hakimlik yapmadım diye cevaplamak istesem de nasip diyip geçiyorum

     
  10. Kazanamayanların sürekli çekiştirdiği bir fakültedir. Onlara göre ülkede hukuk kalmamıştır, avukat olup yalancı olunacaktır, herkes hukuk okumaktadır bir önemi kalmamıştır hukuk fakültesinin falan falan. Örnekleri çoğaltmak mümkün. Bu insanlar avukatları yalancı olarak görür ama ihtiyaçları olduğunda her türlü yalanı söylerler avukatın da davayı kazanması için söylemesini isterler. Herkes hukuk okumaktadır fakat nedense bu zeki (!) arkadaşlar okumamaktadır :) İşin ironisi bir yana yıllar önce girdiğim öss sınavında adam gibi hukuk fakülteleri ilk 10 binden alırlardı. Bu hukuk fakültesi goygoyu yapan arkadaşların güncel puanlara bakmalarını istiyorum. Bir şey değişmediğini görsünler. Son yıllarda artan oranda bir talep var hukuk fakültelerine. İnternette kısa bir araştırma ile de görülebilir. İnsanlar işi gücünü bırakıp belli yaşlardan sonra bile hukuk okumak isterken bu goygoycu arkadaşlar buna yorum yapamamaktadır.

    İşleri güçleri küçümsemek kedi ciğer misali yapamadığı şeyleri küçük görmeye çalışmak. Fakat arkadaşım şunu iyi anla senin gözünü kapatman dünyayı karanlık yapmaz. Sen kendi çapını ve analiz kabiliyetini ortaya koyarsın. Dünyayı böyle görürsen bir halt da olamazsın.

    Ayrıca tabi ki bu küçümsemeler sadece hukuk fakültesi için yapılmıyor. Bizim insanımızın genel özelliğidir aslında bu. Doktora bakar ve abi ne yapıyor ki yiiaa oturup reçete yazıyor diyenler de var mesela. Adamın dünyaya bakışı bu kadar sığ işte. Doktorun o masaya oturana kadar çektiklerini emeklerini görmez bu zeki arkadaşlar. Çünkü o zor yoldur. Uzundur. Emek ister. Bu arkadaşlar onu göze alamazlar. Ancak boş boş konuşurlar.

    ekleme :

    Ayrıca öğrencilerin sormadan söylemeleri geyiği var. sen okusan alnına dövme yaparsın senin içini biliyorum arkadaşım onun için geç bu işleri. gel sadece 1 dersten kaç tane kitap okuduğumuzu gör de kendine gel.


    tarihinde eklendi.

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.