Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Hamam böceği

paylaş araştır

 

  1. Genelikle mutfaklarda bulunan lavabo altlarinda ve karanlik bolumlerde gizlenen bocek turu nasil bir zarar verdigi hakkinda bilgim olmasada goruntusu pek hos olmayan bocek turu 2 kucuk anteni ve 8 bacagi bulunan paspal bir bocek turu

     
  2. Rawi Hage'e Uluslararası Impac Dublin Edebiyat Ödülünü kazandıran ilk romanı De Niro'nun Oyunu'ndaki gibi, bir varoluş mücadelesini anlatan Türkçesi everest yayınlarından çıkmış 270 sayfalık roman.

     
  3. DÜnyanın en dayanıklı canlılarından biri olan böcek türüdür. Sürekli kendisini yenileyerek herşeye bağışıklık sağlıyor. Ulan ölmüyor artık ilaçla!

     
  4. Kafası kopsa bile yine bir süre yaşamaya devam eden böcek.

     
  5. Sıcak ve nemli bolgelerde yasayan, vampir gibi geceleri ortaya cikan, hizli hareket eden kahverengi pis böcek

     
  6. İkinci Dünya Savaşı sonrası atom bombası atılan yerlerde ortaya çıkan ilk canlı olduğunu duymuştum. Radyasyondan ve atom bombasından etkilenmiyorlar.

     
  7. daha çok ıslak, rutubetli yerlerde yaşadığı için, en çok tuvalet, mutfak, banyo gibi yerlerde karşımıza çıkma olasılığı yüksek olan böcekler.

     
  8. Sıcak iklim böceği.

    Akdeniz bölgesinde inanılmaz vardır.

    Gece yollarda bildiğin yürüyüş yaparlar.

    Birde bunların uçanı vardır;kakalak.

    Düşman başına.

    Ayrıca;En nefret ettiğim, tiksindiğim ve korktuğum hayvandır.

     
  9. kırıntı, toz, kağıt, karton, tahta, ölen akrabaları vs ayırmaksızın ne bulursa yerler, hızlı ürerler, gündüz dinlenir gece faaliyet yaparlar.

    evinizde ara ara hamamböceği görmeye başladıysanız acilen önleminizi almazsanız hamamböcekleriyle beraber yaşamaya başlarsınız. bunlar ölen akrabalarını ziyan etmeyip yediği için zehirlenip ölen böceği yiyince bütün yiyenleri de zehirleyecek özel hamamböceği ilaçları kullanmalısınız. ilaçlamayla beraber sürekli temizlik yaparsanız böceklerden kurtulursunuz.

     
  10. çin ve bazı asya ülkelerinde yenilen veya ilaç sektöründe kullanılan böcek türü.çin'de böcek çiftlikleri varmış.merak ettim bizde de var mı acaba diye araştırdım.türkiye'de de bir tane varmış.antalya'da ama bizdeki yem olarak üretiyor.ihracatta yapıyor.türkiye'de sanırım tek.bu böcek nasıl yetiştirilir,o çiftliklerde kim çalışır,kim satın alır,kim nasıl yer düşünemiyorum.ben ne yetiştirebilirim ne çiftlikte çalışabilirim ne de yiyebilirim. araştırırken,görsellerinden bile huylandım.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.