Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
her yeni eğitim bakanının über projelerini denemesi yüzünden milli eğitimin aldığı haldir.
milli eğitimimiz üzerine sistemli ve sürdürülür bir yıpratma projesi yürütüldüğünü düşünüyorum.yoksa bu üç yıla bir sistem değişimlerinin mantıklı bir açıklaması yapılamaz sanırım.muhtemelen kirli pazarlıkların peşkeş malzemelerinden biri de milli eğitimimiz.öyle saçma girişimler yapılıyor ki; uygulanmaya çalışılan sistemi öğrenci ve öğretmenlerin özümsemesi yıllar alabilecekken hoppa yeni sistem yeni kurallar yeni bir düzen.milli eğitim ardı arkası gelmez değişimlerle ambale edildi.
-alıntı-
...
2003 yılında katsayı farkı arttırıldı.
2004 yılında eğitim müfredatında değişiklikler yapıldı.
2005 yılında 3 yıllık olan lise 4 yıla çıkarıldı.
2007 yılında Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS) yerine 6.7. ve 8.sınıfın sonunda girilen Seviye Belirleme Sınavı (SBS) geldi.
2012 yılında katsayı kaldırıldı.
2010 yılında 10 yıldır uygulanan Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS) sistemini değiştirilerek. Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sistemlerine geçildi.
2010 yılında 2010: SBS, 3. yılın sonunda tek sınav modeline döndü.
2010 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, yayımladığı bir genelgeyle tüm düz liselerin Anadolu liselerine dönüştürüleceğini açıkladı, uygulama hemen başlatıldı.
2012 yılında İlköğretimde kesintisiz 8 yıllık sistemden vazgeçildi, 4+4+4 sistemine geçildi.
2012 yılında katsayı kaldırıldı.
2012 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan "Dershaneler kapatılacak" açıklaması yaptı.
2013 yılında ilk TEOG sınavı uygulandı .
2017 yılında Erdoğan TEOG'un kaldırılması lazım açıklaması yaptı
...
yukarıda yazanların hepsi çok değil mi sizce de?buradan bakınca üstü kapalı bir art niyet, milli eğitimi bitirme çalışması olduğu görünüyor.
atılan mermilerin hedefi vurmama durumunu hatırlatan başlık.
ahmaklık mı yoksa ihanet mi?..
iş, ehline verilmeyince böyle olur
ve böyle nesiller çıkar.
sıkıntının zihniyet olduğu hala anlaşılmadı demek ki...
usulden katılmadığım esastan katıldığım konu.zaten en başından eğitimimiz milli ellerde değildi ki,adı milli olan hiç birşeyimiz milli değil zaten.verilen örnekler de denenen projeler.
kısmen katıldığım durum.evet her bakan kendi eğitim politikaları ile eğitimde farklı projelere imza atıyor.bunu eğitimin iyileşmesi ve başarı yüzdesini arttırmak amaçlı olduğunu iddia ediyor.-diyelim ki iddialarında samimiler.-ancak her gelen bakanın yaptığı önemli hatalar var. birkaçına değinmek istiyorum.öğretmenine danışmıyor,sistemi dayatıyor.önce bu işin içinde olan öğretmenlerine bir anket ile danışırsın.-gereksiz anketleri yaptırmayı biliyorlar.-bu anketleri dikkatle inceler,öğretmenlerin fikirlerini değerlendirirsin.bu görüşler ışığında sistemin uygulanabilirliğini tartışır, ondan sonra karar verirsin.diğer önemli hata ülkenin her yerini ve her kesimini aynı sanmaları.yeni bir sistem getirirken ülkenin her yerinde ve kesiminde uygulanabilir mi ona bakarsın.ülkenin her köşesini,istanbul'un bakırköy'ü gibi düşünmezsin.buradaki uygulanabilirliği ile muş'un bir köyündeki uygulanabilirliği arasındaki farkları hesaba katmak zorundasın.şimdi bir örnek vermek gerekirse, biliyorsunuz 2012 yılında eğitimin,4+4+4 kesintisiz eğitim sistemine geçmesinden sonra çocuğun ilkokula başlama yaşı 60-66 ay velinin isteğine bırakılmış, 66-72 ay aralığını da zorunlu başlama yaşı olarak kabul edilmişti.-şimdi bunu da tekrar değiştirdiler.- şunu düşünelim.istanbul bakırköy örneğini verdik.buradaki bir ailenin çocuğu ile muş'un köyündeki bir ailenin çocuğunun 60 aylık isteğe bağlı kaydı okula yapıldı.-ki aile bilinçsizse kayıt listesinde adı çıktıysa isteğe bağlı falan dinlemez, kaydını yaptırır.-bu iki farklı yerleşim birimindeki çocuğun gelişimi,olgunluk seviyesi,tutumu, motivasyonu,sağlık durumu kısacası hazır bulunuşluk düzeyi aynı olabilir mi?bunları hesap etmek gerekir. yıllarca öğretmene danışmadan yapılan bitişik eğik yazıyı getirme sonra olmadı tekrar düz yazıya dönelim.harflerin öğretilme sıralamasını her yıl kafalarına göre değiştirmeler... uzatmayayım sistemin kalıcı olabilmesi için -sistemi dışarıdan model olarak alıyorsan-öncelikle ülken için uygun mu,ülkenin her köşesinde uygulanabilir mi diye düşünüp işin içinde olan eğitimcilerin de görüşleri alınarak, uzun çalışmalar sonucunda kararlar alınmalıdır. yoksa sil baştan projelerle eğitimde ilerlemek yerine -yerinde saymaya bile razıyım.- gerilemeye sebep olursun.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |