1 2 3 4 5 6 7 8

gülücüklü yorumlar

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. gülücük ifadesiyle yetinilmeyip kalp,çiçek, gelin başı,yaş pasta (hep kullanırım maksat gırgır olsun)gibi ifadelerle yorumun ya da yazının anlamını kuvvetlendirme çabasıdır.yanlış anlamaların önüne geçmek için de sık sık başvurulandır.

     
  2. yarı şaka yarı ciddi olan eğlenceli yorumlardır. karşı tarafa gülerek yazdığını belli etmek ve yoruma renk katmak için yapılan ifadedir. sözlükte var olmamasıyla şahsımın parantez içinde vurguladığıdır.

     
  3. sözlükte yapılması durumunda silinen entrylerdir.

     
  4. niye silindiğine anlam veremediğim yorum tipi.

    hayır, yani yanına gülücük yazınca daha mı hoş görünüyor cidden?

    bırakalım yazsınlar, bırakalım gülsünler.

     
  5. Moderatörler tarafından uyarı almanıza, hatta entrylerinizin silinmesine sebep olabilecek durum.

    Silinmesi gerçekten de çok saçma. Emojiler satırlarca yazacağınız duygu durumunu 2-3 işaretle anlatabilmenize yardımcı oluyor.

    Gerçek hayatta hiç jest ve mimik yapmadan sohbet edebilir misiniz?

    Tabi ki hayır. Sözlük te bir nevi sosyal hayatımızın bir parçası buradan yöneticilere sesleniyorum.

    Bu işten vazgeçin !!!

     
  6. karşımızdaki muhatabın, yazılanlardan nasıl anlam çıkardığını tam olarak anlayamadığımız zamanlarda yazılanların gidişatını belirlemek adına yapılan hareket.

    her zaman gidişat belliyken, yazdığımız yorumdan mutlu olduğumuzu, hatta eğlendiğimizi göstermek adına da uyguladığımız bir yöntemdir ayrıca.

    uzun uzadıya "gülücük ya da tebessüm" yazmak yerine smile işaretlerini koymakta çok istiyoruz ama kuralların tellerine takılıp kalıyoruz. geri dön kuralsız da sıkıcı olabilirdi, bizim çözüm üretmemize yardımcı oluyor bazı kurallar.

     
  7. http://sozluk.memurlar.net/kural/genel/

    Burada da (altı numaralı kural) belirtildiği üzere simge kullanılmasının kural dışı olduğu gerçeğini vurgulayan başlıktır.

    Simge kullanılmadan da gülücüklü yorum yapılabilir yapılmasına da kaç kişinin bunu anlayabileceği muammadır. Gülümsemek ciddiyetsizlik olmadığı gibi asık suratlı olmak da ciddiyet anlamı taşımaz.

    Geçelim bunları...

    Burası sözlük, formatı da bellidir; entry, tanım içermelidir.

    İkili konuşmalar iç mesaj aracılığıyla, tartışmalar da forum aracılığıyla yapılmalıdır.

     
  8. çoğu zaman Entry giren kişinin ne kadar sempatik ve güler yüzlü olduğunu değil ne kadar ciddiyetten uzak olduğunu düşündüren yorumlardır. Nitekim kısacık sözlük tecrübemde gördüm ki; özellikle yazdıklarımın peşinden gelip bir şeyler yazan ve yazdıkları ile akılları sıra bana laf sokan yazarlar gerçek niyetlerini gülücüklerin ardına saklıyor. Bu yazarlar Dante' den söz ettiğiniz bir entry' nin altına gelip "cehennemin dibine git" derken bunu hem başlığın arkasına saklanarak hem de o saçma sembolleri kullanarak yapabiliyor. Ayrıca bu sembolleri sürekli kullanan yazarların "salağa yatmak" gibi müthiş bir yeteneklerinin olduğunu da keşfettim. Bilmiyorum, hani bazen karşımıza biri gelir de "salak salak sırıtma" deriz ya; belki de bu yazarlar gerçek hayatta bu tiplerdendir. Bence sözlükte sembol kullanma kuralı tekrardan gözden geçirilmeli.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam