Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Google Earth

paylaş araştır

 

  1. tüm Dünya'nın uydularından çekilmiş değişik çözünürlükteki fotoğrafların görüldüğü, Google Labs tarafından satın alınan Keyhole adlı şirketin geliştirdiği bir bilgisayar yazılımıdır.

     
  2. insanı en hızlı uçaktan daha hızlı uçuran, dünyanın her yerini, okyanus diplerini, everest tepelerini, 3 boyutlu müze saray ve bina içlerini, beşiktaş stadındaki inşaatın ne aşamada olduğunu, pekinin doğusunda deniz kıyısındaki quinhuangdao'dan sahil yaklaşık yirmi kilometre takip edildiğinde çin seddinin deniz kıyısındaki başlangıç noktasını bile gösteren, kribati'de sabahın doğuşunu, hawai'de okyanus mavisiyle güneş sarısının dansını, tibet bozkırlarını, kutuplardaki dünyanın açıkara en görkemli gösterisi olan kuzey ışıklarını, hatta yıldızları ayı ve marsı görüntüleyerek gezmenize yarayan ancak insanların %95 inin sadece kendi evine bakmak için kullandığı program.

     
  3. güzel ve kullanışlı olan fakat bilgisayarı çok fazla kastığı için kaldırdığım dünya haritasıdır.

     
  4. Bu karantina günlerinde, haritanın köşesindeki küçük adamı herhangi bir ülkenin sokağına bırakıverip oturduğunuz yerden dünyayı gezmenizi sağlayan süper uygulamadır. Ahan da dünya ayağınıza geldi daha ne istiyonuz.

     
  5. Dün tekrar dolandığımız uygulama.

    Bu sefer gündemimizde Dünyadaki kanalların genişlikleri boyları ve derinlikleri vardı.

     
  6. yeryüzündeki kayıp medeniyetlerini izini sürüp tahminlerde bulunabilmek için de çok kullanışlı olabilecek bir uygulama.

    Medeniyetin olmazsa olmaz ilk şartı nedir ?

    diyelim piknik yapacaksınız ilk önce ne ararsınız ?

    Su

    O zaman suyu takip etmek lazım.

    Aslında eski su yatakları da buna dahil olabilir.

    mesela bir insan topluluğu bir gezegene düştü ya da bir ıssız adaya ulaştı.

    İlk önce tatlı su kaynağı arayıp bununla da yetinmeyip bu suyun kaynağına ulaşmaya çalışır.

    Tatlı suyun ilk çıktığı yer onlar açısından en güvenli yerleşim bölgesi olmaya adaydır.

    Daha sonra ne arar ?

    Beslenme.

    Her türlü beslenme imkanı için öncelikle verimli topraklar lazım.

    Sonra herhalde güvenlik geliyor.

    Güvenlik ihtiyacı o kadar şiddetliymiş ki pek çok medeniyetin sur kalıntıları en önemli ipucu olmuş hatta günümüze kadar korunmuş.

    aklıma yine uydu görüntüleri üzerinden Grönland'ı inceleyen ve toprak yapısındaki renk değişiminden yerleşim yerini keşfeden bilim insanı geldi.

     
  7. benim onbeş yıllık külüstürde çalışmayan site. benim külüstür bu sitede zorlanmıyor hatta tenezzül bile etmiyor açmaya direk nalları dikecek ama izin vermiyorum. benim bilgisayar şu anda word, excel, videosuz ve resimsiz basit internet sitelerinde iş görüyor, kafi.

    define aramak için oturduğumuz yerden ahkâm kesebilir miyiz diye düşünmeye başladım #3584 entrysini okuduktan sonra. bu işe yarayacaksa alırım bir ellibin liralık bilgisayar.

     
  8. derler ki eski bir fotoğrafta insanın ilk önce kendini arayıp bulmaya çalışması gibi bu uygulamada da insan ilk önce kendi yaşadığı yapıyı tespit etmeye çalışır.

     
  9. bu konuda çok bilgili değilim ama dönem dönem ziyaret ettiğimde etraftaki değişikliklerin yansımasından sürekli güncellendiğini fark edebiliyoruz.

    ayrıca bazı bilgiler yanlış kodlanmış.

     
  10. açıp açıp kuzey buz denizi' ni seyretmemi sağlayan uygulamadır. Bütün dünyayı dönüp dolaşıyorum, güncel olsun olmasın her yeri görüyorum ama hep kuzey' de karar kılıyorum. Kışın üşüyen ben, neden Kuzey' de ısrar ediyorum? Tropikal iklimin neresi kötü?

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.