Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

erkek çalışsın kadın evde çocuğuna baksın

paylaş araştır

 

  1. hülya avşarın kendi programında konuk ettiği Mehmet Aslantuğ ile yaşadığı diyalog esnasında desteklediği ifade.

     
  2. Arapci zihniyeti

     
  3. ataerkil toplumun kadına yüklediği misyon.

     
  4. kadınların yükümlülüğünün sadece çocuk bakmak olduğunu zanneden ,evin geçimini erkek üstlenir gibi çağdışı kalmış bir düşüncenin söylemidir

     
  5. Bir kadın tarafından söylenmesinin , kendisinden daha acı oldugu cümle. Anne ile cocuk arasındaki , erkek ile kadın arasındaki ilişkiye dair söyelenbilecek en yanlış ifade. Birilerine şirin görünmek için söylemeyeceği söz kalmayana dek konusacak olan insanlardan duymaya şaşırmadıgımız şeyler fakat bir anlıgına herkesin aynı fikirde oldugunu hayal ettiğimde gözümde canlanan manzaradan hiç memnun kalmadığımı bildirmek isterim.

     
  6. kendisi neden modellik yarışmasından şarkıcılığa,oyunculuğa kadar emvayi çeşit meslek edinip tonla para kazanmış, evde oturup kocasının gelmesini bekleseymiş dedirten saçma açıklama.

     
  7. kadını evliliğin ilk yıllarında çalıştırıp, mali yükün neredeyse tamamını üzerine yükleyip, borç harç bitince "kadınsın sen otur evde" diyen erkek zihniyeti.

     
  8. kadının çalışmaya mecbur olmadığını evin ihtiyacının erkek tarafından görülmesi gerektiği konusun da bir söylem.. bir elin nesi var iki elin sesi var atasözü kendilerine hatırlatılmalı..

    bu tür konuşmalar show dur. niye öyle dedik, kendisi de zamanın da tv den ayrılamıyordu geleni gideni elliyordu. sizin yaptıklarınız başka söyledikleriniz başka, kim inanır size..

     
  9. Hülya avşar ın eski kocası kaya çilingiroğlu na laf carpittigi aciklama. Bu kadin tam bir sinsi.

     
  10. eskiden kabul gören ama günümüzde önemini yitirmiş söz öbeğidir. eskiden iş bulmak ve ev geçindirmek kolayken, tek maaşla ev geçindirilebiliyorken günümüzde şartlar zorlaşmıştır. artık bir ev iki maaşla anca geçinmektedir. kadınlar da sosyal olarak ön plana çıkıp işe girme imkanları arttıkça bu söz öbeği artık unutulmaya başlamıştır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.