Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Bazı ülkelerde epidemi hatta pandemi düzeyinde yayılırken diğerlerinde tek tek vakalar şeklinde bildirilen virüs salgını. Kapımıza kadar gelip dayandığına ve sınır komşumuzda can kaybına dahi neden olduğuna göre acilen tedbirlerimizi gözden geçirmemiz gereken hastalık nedeni.
çin'de ortaya çıkıp oradan diğer dünya ülkelerine yayılan korona virüsüdür. birçok insanı etkilemiştir. avrupa'da italya'da yayılmaya başlamıştır. yakın komşularımızdan iran'da da görülmeye başlayınca önlemler artırılmıştır. yüksek ateş, terleme ve öksürük gibi belirtileri olan bu virüs hava yoluyla ve temas yoluyla bulaşmakta olup kuluçka süresi 24 gündür. çin'de şimdiye kadar birçok kişi bu virüsten hayatını kaybetmiştir. yarasa çorbasından yayıldığı iddia edilmiştir. tüm dünyada maske satışlarında patlama yaşanmasına neden olmuştur. kişilerin hijyen ve temizlik kurallarına daha çok rivayet etmelerinin önemini çizmiştir. şimdilik çaresi için bir ilaç ya da aşı üretilememiştir.
Ben bir Covid'dir tutturmuşum
Oh ne iyi
Covid'li içkiler içip
Sarhoş oluyorum ne güzel
Hoşuma gitmiyorsa rengi denizlerin
Biraz Covid sürüyorum güzelleşiyor
Şarkılar söylüyorum Şiirler yazıyorum
Covid üstüne
Saatim her zaman Covid'e beş var
Ya da Covid'i beş geçiyor
Ne yana baksam gördüğüm o
Gözümü yumsam aklımdan Covid geçiyor
Bana sorarsanız mevsimlerden Coviddeyiz
Günlerden Covidertesidir
Odur gün gün beni yaşatan
Onun kokusu sarmıştır sokakları
Onun gözleridir şafakta gördüğüm
Akşam kızıllığında onun dudakları
Başka kadını övmeyin yanımda gücenirim
Covid'i övecekseniz ne ala, oturabilirsiniz
Bir kadehte sizinle içeriz Covid'li İki laf ederiz
Onu siz de seversiniz benim gibi
Ama yağma yok
Covid'i size bırakmam
Alın tek kat elbisemi size vereyim
Cebimde bir on liram var
Onu da alın gerekirse
Ben Covid'i düşünürüm, üşümem
Üç kere adını tekrarlarım, karnım doyar
Parasızlık da bir şey mi
Ölüm bile kötü değil
Covidsizlik kadar
Ona uğramayan gemiler batsın
Ondan geçmeyen trenler devrilsin
Onu sevmeyen yürek taş kesilsin
Kapansın onu görmeyen gözler
Onu övmeyen diller kurusun
İki kere iki dört elde var Covid
Bundan böyle dünyada
Aşkın adı Covid olsun
Milyon kere Ayten pardon covid şeklinde başlığını yazmayı unutmuşsun testosteronn diyeceğim konu başlığı. :) Bu işaret yasak mıydı ?
Ayrılan çiftlerden biri yakalanınca diğerinin endişeye kapılıp (ya da günahı boynuna fırsat bu fırsat diyip) gece gündüz araması sonucu sevenleri kavuşturucu virüs olma özelliği de vardır
Daha eskisiyle vedalaşamadan yeni versiyonuna merhaba demeyi umut etmediğim; tahribatları büyük kendisi küçük olan virüs
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |