Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

aynı anda iki kitap okumak

paylaş araştır

 

  1. çokça yaptığım ve zevk aldığım bir durumdur.

    elimdeki kitap bitmeden, ikincisine başlarım ve bir ondan bir öbüründen okurum.

     
  2. Evden işe, işten eve aynı kitabı taşımak yerine, evde ayrı kitap, işyerinde ayrı kitap okuma halidir.

    Bazen bu sayının artması kuvvetle muhtemeldir...

     
  3. farklı konuları ve yazarlara sahip iki farklı kitabı okuma durumu. bu okuma şeklini bazı okuyucular için zevkli ve olabilir gibi gelse de, bazı okuyucular için kitaptan kopma, yeterli ilgi alakayı tam olarak verememe olara algılanan alışkanlık. okumayı başaranlar ve sonuna kadar kitabı bitirebilenleri hep takdir etmişimdir ama bana uymayan okuma şeklidir.

     
  4. kitap okurken kitabın içine giren, olayları sanki yaşıyormuşcasına hisseden ve dünya ile bağlarını koparan biri olarak yapmayı uygun bulmadığım okuma şekli.birinin duygusal yoğunluğundan çıkıp diğerine konsantre olamam çünkü.

     
  5. tamam iki tane göz sahibi olunabilir ancak nasıl olur da aynı anda iki kitaba birden bakıyorsun arkadaş diye söylenmeye sebep olabilecek davranış biçimidir.

     
  6. kafanın dağılmasına ve kitabı anlayamamaya neden olacaktır. karakterler ve konular da birbirine karışabilir.

    kitap okurken sesten rahatsız olan şahsımın çok desteklemediği, onaylamadığıdır.

     
  7. bazen çok ihtiyaç duyulan bir şeydir. hatta 2 tane az kalır. bu bir abartı değildir kesinlikle. 3 kitabı önüne koyarak aynı analizlerin farklı yerlerini takip etme, 3-4 kanunun birbiriyle bağlantısından dolayı da 3-4 kitap mevzuat açmayla , bir ondan bir bundan kitap zapingiyle sersem olmaya sürükleyen bir eylemdir bu. daha değişik bir türevi de vardır. bir olay vardır. olayın çözülmesi için emsal kararlara ihtiyacınız olabilir. içtihatlara ihtiyacınız olabilir. o zaman da aynı anda pcde 3-5 tane karar açıp takip ederken olayı, o sekmeden bu sekmeye aa bak burada bu maddeden böyle demiş ama şu kararda böyle olmuş sonra dönüp olaya burada bu uygulanır diye güccük notlar alarak kafayı yiyebilirsiniz mesela.

    tipinden, görüntüsünden hiç beklemeyeceğiniz çok yetişmiş bir hoca (ki o zamana kadar bilmezdim) derste elinde 2 kitapla amfiyi turluyordu. bize bir şeyler anlatıyor, sonra diğer kitaptan okuyor sonra dönüyor diğer kitaptan okuyor biz de makara yapıyorduk kendi aramızda. dersten çıksak mı, nereye gitsek, kimi çağırsak da atraksiyon yapsak vs vs.. bir yandan da gözümüz hocada. hoca birden fransızca konuşmaya başladı. noluyor be dememizle sustu hoca, kusura bakmayın dedi (kısık bir sesle) türkçeye devam etti. adamın elindeki kitaplardan biri fransızca biri ingilizceymiş. adam tercüme ede ede bize anlatıyormuş. sanırım bundan, daha bilmeden, farkında olmadan havasını atan bir hoca görmedim hayatımda.

    aynı anda iki kitap okumak böyle bir şeydir. ihtiyacınız yoksa tahtaları kırmaya gerek yok derdi bir hocamız. bende 3 tane tahta kaldı bir tanesini de bu sene kıracağım dediğinde, bizde kaç tahta var diye sorardık, 5 tahtanız var derdi. eminim bir şeyi kastediyordur ama o tahtaları kırmadan ne demek istediğini anlayamayacağız. belki de cidden tahta eksikliğinden o yorumu yapmıştır. tahta önemli bir element sonuçta. bu entry ile bir tanesini de çatlattım burada...

     
  8. bunu yapan birileri varsa gerçekten helal olsun. ben bir kitap okurken onun içine gircem , o duyguyu yaşıycam diye canım çıkıyor millet aynı anda iki 3 kitap okuyabiliyor..

    süper :)

     
  9. sağ gözle matematik sol gözle biyoloji kitabı örnek olarak.

     
  10. böyle elli yüz kitabı ortaya dökenler var.

    araştırmacı yazarlar.

    en çok onların tarzlarını beğeniyorum.

    oradan buradan konuyla ilgili tüm verileri tarıyorlar.

    ortak noktaları, çelişkileri, kim ne demiş, nereye gitmiş, neleri toparlamış, neyi tercüme etmiş didik didik araştırıp toparlıyorlar.

    evet galiba en çok araştırmacı yazar kitaplarını seviyorum.

    çok emek verdikleri için.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.