Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
yanlış söylemiş konfüçyüs. aslında akıllı insanlar çok duygusal insanlardır lâkin akıllı oldukları için duygularını belli etmezler açığa vurmazlar.
"Akıllı insanların duygusuz oluşu" Konfüçyus' un "tehlike" olarak söz ettiği durumlardan biridir.
Konfüçyus' a pekte uzak olmayan bir çağ içerisinden devamla modern döneme yansıyan şudur ki: İnsanları harekete geçiren iki temel duygu vardır: "Aşk" ve "Nefret".
Akıl çağında ya da bir başka çağda "Akıllı olmak" kapalı sistemlerin güvenliğini/devamlılığını sağlamak, sınırını çizmek için kullanılan - kullanılması tavsiye edilen- perdedir. Bunun zirvesindeki isim de Immanuel Kant' tır. Kant' a göre Akıl dahi tek başına sınırlandırılması gereken bir şeydir. Belirli ilkeler ile sınırlandırılmalıdır ki, alıp başını gitmesin.
Açık sistemlerde, yeniden yapılanan ya da yapılandırılan sistemlerde ise (sınırlandırılmış/baskılanmış) akıl özgünlüğe, orijinalliğe ve yaratıcılığa izin vermez. İlkeli bir ilerleyişten önce, İlkel duyguların görünür olması lazımdır.
Aşkın ve nefretin yani.
Şahsen olaya tersinden bakmak taraftarıyım. Akıllı olmak sebep değil sonuçtur burada.İnsan duygusaldır duygularını tatmin edemezse, kendini ilme irfana verir ,insanlığa hizmet eder, bunu yapmaya çalışmakta akıllı olmayı ve zekayı olumlu yönde etkiler, duygular da bu anlamda körelir, başkaları için çok özel olan günler hatırlanmaz sıradanlaşır çünkü o günlerde senin duygularına temas edecek birileri ya da bir şeyler de yoktur falan...
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |