1 2 3 4 5 6 7 8

questyoung

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

37 entry 3 konu hiç puanı yok
22.09.2017 00:45 son işlem tarihi takip etme takip et

teog'un kaldırılması

Çocukların korkulu rüyası sınavın kaldırılmasıdır. "içerde" biri olarak düşüncelerimi paylaşmak istiyorum. Sekiz yıllık ilköğretiminin zorunlu olmasından sonra ortaöğretime geçiş için şu sınavlar uygulandı:Liselere Giriş Sınavı (LGS), Ortaöğretim Kurumları Seçme ve Yerleştirme Sınavı (OKS), Seviye Belirleme Sınavları(SBS) ve Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı (TEOG). Bu sınavların en iyisi bence teogdur.

Teog aslında yazılı sınavlardan birini devletin yapmasıdır. Diğer yazılıyı/yazılıları öğretmen yapar. Teog son 5 yıldır uygulandı. Teog'un çıkış amacı fetö dershanelerinin önünü kesmek içindi. dershanelere ihtiyaç duyulmaması için sorular oldukça basitti. öğrenciler kendi okullarında sınava girdikleri için stres yapmıyorlardı. ayrıca 20 soruya 40 dakika süre veriliyor, yanlış doğruyu götürmüyordu. 20 soru çözen öğrenci yarım saatlik tenefüse çıkıyor ve tekrar gelip 20 soru daha çözüyordu. 60 soru 1. gün 60 soru 2. gün 120 soruya toplamda 240 dakika süre veriliyordu.

Bu sınavın tek sıkıntısı öğrencilerin kendi okullarında sınava girmeleridir. Özellikle doğu ve güneydoğu'da çokta sağlıklı yapıldığına inanmıyorum.(özellikle açılım sürecinde öğretmenlerin can korkusuyla kopyaya gözyumduklarını düşünüyorum. internetten araştırırsanız HDP milletvekillerinin en başarılı iller olarak, açılım yıllarında, doğu ve güneydoğu illerini saydıklarını görebilirsiniz. MEB hiç bir sınavda resmi bir başarı sıralaması açıklamadı.)

Teog'un yerine nasıl bir sistem gelmeli? Amerikan modeli gelebilir diye düşünüyorum. Adrese dayalı olarak herkes en yakın liseye gider. Ülkenin en seçkin liseleri ise devlet kontrolünde kendi sınavlarını yapar. Bu da bizim gibi ortadoğu kültürünün (adam kayırmacılığın, torpilin, rüşvetin, tehditin kolgezdiği) hakim olduğu bir ülkede tartışmaları bitirmez daha da artırır.

22.09.2017 00:45
  1. il sayısının 119'a çıkarılması

    söylentidir, viraldir, yalandır... Listenin şu şekilde olduğu rivayet edilir:

    spoiler

     
  2. yaşlanmayı önleyici krem

    yaşlanmayı önlemez ama yıpranmayı geciktiren, oldukça pahalı kremlerdir.

     
    (Bkz: gönül yazar)
  3. kamuda bayramlaşma

    Vali veya kaymakam bir yolunu bulup bir yerlere kaçamadıysa genellikle bayramın 2. günü saat 10.00 - 11.00 gibi hûkümet binasında yapılan bayramlaşmadır. Vali veya kaymakam kendisi gidemeyince il, ilçenin amirlerine ve müdürlerine angarya bir bayramlaşma programı ayarlar. Oldukça kalabalıktır. Bu ortamları seven muhtarlar da ilgi gösterir. Komik durumlar olsa da gülemezsin. Çok sıkıcı ve resmîdir.

     
  4. bize ne katabilirsin sorusuna verilecek cevaplar

    18 yaşında 657'ye katıldığım için hiç bir zaman muhatap olmadığım sorudur.

     
  5. çin malı

    kalitesiz ve basit olduğu kadar da ucuzdur. Ne kadar eleştrilse de 80li ve 90lı yıllarda dünyada milyarlarca çocuğun oyuncak, elektronik eşya, saat, atari, kalem, vb. sahibi olabilmesini sağlamışlardır. ilk pastel boyam, leş gibi koksa da çin malıydı. İlk kol saatimde okumuştum "made in prc" yazısını. Rahmetli babama sormuştum bu ülke hangiydi diye. hatta günümüzde 100 liraya tabletlerle fakirlerin çocukları da sevinebilmektedir.

    Ben çin mallarına haksızlık yapıldığını düşünüyorum. Son 40 yılda dünya medeniyetinin lokomotifidir.

     

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam