Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

questyoung

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

37 entry 3 konu hiç puanı yok
22.09.2017 00:45 son işlem tarihi takip etme takip et

siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunuz

Gençlerin yanlış bildiği reklam sloganıdır.

Reklamdaki gönderme tereyağına değil sanayağınadır.

Efendim, 1960larda hollanda-ingiltere ortaklığındaki "unilever" firması "sana" markasıyla türkiye pazarına ilk giren margarindi. Amerikan soya yağından üretilen sana, ucuzluğu ve lezzetiyle, piyasada rakipte olmayınca piyasanın tek hakimi oldu. Öyleki 50 yaş üzeri bir çok insan margarin sözcüğü yerine "sanayağı" kullanır. 1980lerde yanılmıyorsam sabancı "marsa" firması olarak "luna" marka margarin üretiyor, bir türlü pazardan istediği paya ulaşamıyordu. 1990ların başında "yoksa siz hala annenizin margarinini mi kullanıyorsunu?" mottosuyla bir çok reklam filmi çekilmişti. Hatta sanatçı "gulriz sururi" "a la luna" isimli bir yemek-sohbet programı yapıyordu. Özel tv kanallarının ilk yıllarıydı.

22.06.2017 23:35
  1. yüz sene önce dünyanın bir numaralı ülkesiydik

    Yanlışlıkla söylenmiş sayıdır. ikiyüz'dür o. hatta üçyüz.

     
  2. camide namaz sırasında dışından sure okuyan insan

    işitsel zeka türüne sahip insandır. sureleri içinden ezbere okuyamazlar. illaki sesli okumaları gerekir. bu insanlar öğrenciliklerinde devamsızlık yapmazlar, yaparlarsa okuyarak öğrenmekte zorlanırlar. ders çalışırken müzikte dinleyebilirler. kalabalık bir arkadaş ortamında bir kaç grubun sohbetini aynı anda takip edip cevap yetiştirebilirler. konuşmalı iletişimi severler, mesajlaşmalı iletişimleri sevmezler. işitsel zeka bayanlar arasında daha yaygındır.

     
  3. Kibritçi kız

    kibritçi kız, andersen masallarının en acıklı masalıdır. ilk okuduğumda gözyaşlarına boğulmuş, boğazıma acı düğümlenmişti. çünkü rahmetli dedem yeni ölmüştü, 1. sınıftım, yeni okumaya başlamıştım ve bu kitap ilk kitaplarımdan birisiydi. masal kitabının kapağı hala gözümün önündedir. masalı her okuduğumda gözyaşlarımı tutamam ve boğazım düğümlenir.

     
  4. tommiks

    İtalyan Sartoris, guzzan, sinchetto (s.g.s) isimli çizerlerin baş harflerinden oluşan "essegesse" çizim stüdyolarında can bulmuş, 1956 da yurdumuza giriş yapmış ve 90lara kadar da piyasaya hakim olmuş çizgi roman karakterinden birisidir.

    Piyasaya o kadar hakimdir ki her sayısı yüz binler satmıştır. O yıllarda insanlar çizgi roman kavramı yerine; "teksas-tommiks" kullanırdı. (Margarin yerine sana, bisiklet yerine velesbit, kağıt mendil yerine selpak gibi.)

    Tommiks tek başına düşünülemez. İlla ki Teksas-tommiks birlikte kullanılmalıdır. Aynı çizerlerin ayrı kitaplardır.

    Kitaplar ucuzdur ama 70 cente muhtaç olduğumuz yıllardır. o yıllarda bulabildiğimiz her lirayı kitaba yatırırdık. annelerden eğer akıllanmazsa babalardan çok kötek yemiştir o nesiller. ilimizdeki gazete bayisi kitabı satmak yerine yanılmıyorsam 25 kuruşa kiralardı. Elimizde teksas veya tommiks artı 25 kuruş. Aldığımız yeni kitabı hemen yan taraftaki kültür parkta bir solukta okur bir 25 kuruş daha verir kitabı değiştirirdik. Atatürk Koçatepe'de resimli 2,5 tl ile 10 kitabı bir kaç saatte okumuştur bu gözler haftasonları.

    Bir de her nedense öğretmenlerde düşmandır teksas-tommikslere. Belki de sadece bizim öğretmenimiz düşmandı. Benim teksas-tommikslere düşkünlüğümü bilirdi ve okulda okumam ve bulundurmam kesinlikle yasaktı. Küçük oldukları için ders kitaplarının arasında okumuşluğum çoktur. Bir kaç kez yakalanıp dayak yemişliğimde olmuştur.

    Ah keşke şimdiki nesillerde okusa 140 karakterlik bu devirde...

     
  5. 58 sezonluk futbol liginde 60 şampiyon olması

    Beşiktaş'a, 2002 yılında Tahkim kararıyla; 1956-57 ve 1957-58 sezonu şampiyonlukları tescil edilmesi sebebiyle ortaya çıkan durumdur.

    2002 de tüpçü Tahkim Kurulunda mıydı?