Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

omniheurizm

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

268 entry 11 konu hiç puanı yok
22.08.2015 19:58 son işlem tarihi takip etme takip et

çocuk bakıcısı ile iyi geçinmek için verilen tavizler

çocuklarımız uğruna, aslan iken kediye boyun eğmek zorunda kaldığımız için verdiğimiz tavizlerdir.

22.08.2015 17:32
  1. vermicem vermicem benim değil mi vermicem

    ülkemizin gündemini bir zamanlar meşgul eden ve bir hanım kardeşimizin sayesinde yıldızı parlayan bir söylemdir. Yanlış anlaşılma olasılığı yüksek olmakla birlikte kullanım yeri ve zamanına dikkat edilmesi gerekir.

     
  2. ziraat mühendisi

    aslında fakültesinin unvanında mühendislik ibaresi yer almayan ve bu ülkenin en gereksiz bölümü olmakla birlikte eskiden 120, şimdilerde ise 180'i geçen hemen herkesin gidebildiği bir fakültenin mezunlarına verilen bir unvandır. ziraat fakültesinin hangi bölümünden mezun olunursa olunsun sonuçta aynı unvanı alan bir meslek grubunun üyelerinin her birine "ziraat mühendisi" denilmektedir.

    bu mesleğin diplomasının alındığı fakültelerin bugünkü durumu bu fakültelerin neden kurulduğu sorusunu sordurtmaktadır. çünkü bir ziraat mühendisi yalnızca bitkilerle uğraşmaz, aksine; toprak, bahçe bitkileri, tarla bitkileri, bitki koruma, tarım ekonomisi, zootekni, su ürünleri, tarım makineleri, tarımsal yapılar ve sulama gibi birçok bölümden mezun olurlar. ancak ne var ki bir tarım ekonomisi mezunu iktisadi ve idari bilimler mezunu ile aynı statüde kabul edilmez, bir tarım makineleri mezunu makine mühendisi ile aynı statüde kabul edilmez, bir zootekni mezunu veterinerle eşdeğer statüde kabul edilmez, bir tarımsal yapılar ve sulama mezunu bir inşaat veya çevre mühendisi ile benzer statüde kabul edilmez. "neden?" çünkü o bir ziraat mühendisidir. 4 yılını o fakülteye gömer, kazandığı unvan ise diplomalı hıyarcılık veya diplomalı çiftçiliktir. bir de bunların yüksek lisans ve doktora yapanları da vardır. neye lazımsa?

     
  3. sözlüğü kullanım amacı

    her sözlük kullanıcısının kendi ifadelerini duyurabilmek maksadını taşıyan bir eylemdir. sözlükler edebiyatta yeni bir akım başlamasına neden olmuştur: klavye edebiyatı.

    kullanım amacı ne olursa olsun şunun farkındalığını yaratır: ne kadar insan varsa o kadar da düşünce vardır.

     
  4. eşkina

    göç etmeyi sevmeyen bir balık türüdür.

     
  5. aynı anda birden fazla lisansüstü programa kayıt yaptırmak

    Birçok kişinin ilgilendiği bir konu olmakla birlikte google amcaya sorduğunuz da net bir cevap bulamayacağınız aşikardır. Sağ olsun YÖK bizleri bu konuda aydınlatmıştır.

    https://yoksis.yok.gov.tr/SSS/ Soru 115'e bakınız.