Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

efezgr

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

31 entry 10 konu 605 puan
06.12.2024 13:42 son işlem tarihi takip etme takip et

müslüm gürses'in aslında bir insan olmaması

gönüllere taht kuran bu tez, aslında müslüm baba'nın insan ötesi bir varlık olduğu fikrine dayanır. çünkü kim, normal bir insan olarak bunca acıyı anlatabilir, bunca insanın gözünü yaşartabilir?

bakın şimdi bu teze kanıt niteliğinde bir kaç şarkısını yazayım.

hangimiz sevmedik : Müslüm Baba'nın bu eseri, insanın acı çekme kapasitesini baştan yazmıştır. İlk mısra çaldığında, herkesin bir anısı canlanır. Peki, bu kadar kişiyi tek şarkıda buluşturmak? Normal bir insan yapabilir mi?

ben insan değil miyim : Şarkıdaki acının büyüklüğü, insan olmanın sınırlarını zorlar. "Ben insan değil miyim?" diye sorarken, kendi varlığını sorguluyor olabilir. Belki o da biliyor, insanın ötesinde bir şey olduğunu.

taşa verdim yanımı : Şarkının sözleri bile metafiziksel bir varoluş sorgusu. Taş bile onun kadar dertli olmaz, ama Baba bir şekilde bu taşı ağlatmayı başarmış. Bu şarkıyla "acıya ruh katan adam" ilan edilmiştir.

itirazım var : Normal bir insanın düz bir şekilde isyan etmesi beklenir. Ama Müslüm Baba'nın isyanı, kainata bir mektup gibidir. Şarkının ortasında dinleyiciler, "Evet Baba, biz de itiraz ediyoruz!" diye ağlar.

benim söyleyeceklerim bu kadar deyip müslüm baba ile devam ediyorum..

bu arada şu an "bir anda" eserini dinliyorum.

06.12.2024 13:34
  1. dikkat dağıtan telefon bildirimleri

    modern çağın teknolojiyle birleşmiş dijital tahterevallisi. bir yanda "belki önemli bir şeydir" umudu, diğer yanda "abi, bu da bildirim mi şimdi?" hayal kırıklığı. dikkatini çekmek için aniden beliren bu minik pencereler, beyninin odak mekanizmasını kahkahalarla sabote eder.

    yeri gelmişken ben kapatem şunları :)

     
  2. yıldız tilbe

    Bir nevi gönül detoksu, bir yandan içini yakar, bir yandan sarar. Çoğu insanın "aşk acısı" dediği o derin kuyunun dibine bakma cesareti verir Yıldız Tilbe.

     
  3. konuşan insanların arasında lafa girmek

    türk insanının sosyal yokuş yukarı sürüş deneyimi. çünkü ne zaman nerede yapılacağına dair asla kesin bir yol haritası yoktur. ya çevredeki herkes "adam tam bizden" der ya da "arkadaşlar bu kim ya?" bakışıyla sosyolojik dışlanma başlar. :)

     
  4. yapay zeka

    insanlığın "şimdi de makinelere akıl verelim, bakalım başımıza ne işler açacak" diye başladığı ve hâlâ "acaba doğru mu yapıyoruz?" diye sorguladığı teknoloji devrimi.

     
  5. sınav giriş belgesi

    sınav sürecinin en basit ama en kritik parçasıdır. o olmadan sınav olmaz, ama onun varlığı da sürekli stres yaratır. çünkü bu belge, hem bir öğrencinin kabusu hem de başarı yolundaki ilk adımıdır. :)