Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Abbie.

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

76 entry 18 konu hiç puanı yok
22.06.2019 16:50 son işlem tarihi takip etme takip et

meze

Bir mekana gidildiğinde siparişten önce getirilen aperatiflerdir.

Ücrete tabii olmayanları makbuldür.

18.06.2019 15:28
  1. sözlükte çok puan kazanma hırsı

    #1suy çok güldüğüm entry. 2015'te sözlükte olmadığıma sevinsem mi bilemedim.

     
  2. tutun kolonyasi

    En doğal olayları bile dile getirirken cümlelere binbir çeşit kıyafet giydirebiliyor. Pozitif enerjisinin dalga boyları ekseni dışındakilere bile dokunacak kuvvette. Ruhunun inceliğini müzik zevkinden anlayabilir, hayal gücüne hayran kalabilirsiniz.

    Karanlıkta el feneri gibi, mutsuzken içten bir gülümseme gibi, güneşin doğuşu gibi, iğde çiçeğinin kokusu gibi...

    Bir dal alıp yanınızda kalsın istiyorsunuz.

     
  3. Kıskançlık

    Kıskanan için de kıskanılan için de çekilmez olan durum.

    Kıskançlık bazen rekabeti de beraberinde getirir. Hemcinslerim arasında da maalesef çok yaygındır. Hikayelere meraklı olmamdan dolayı yunan mitolojisinden bir hikaye yazayım,

    Kral Peleus ile deniz perisi Thedis'in (meşhur aşil'in anne ve babası) evlenem merasimine davet edilmeyen kavga tanrıcası Eris, üzerinde "en güzele" yazılı altından bir elmayı şölenin yapıldığı salonun ortasına bırakır. Kudret tanrıçası Hera, zekâ tanrıçası Pallas Athena ve aşk tanrıcasi Afrodit elmaya sahip olmakta ısrar ederler. Her üçü de tanrı Zeus'a giderek, onun hakemlik yapmasını isterler. Karısı ve iki kızı arasında seçim yapamayan tanrı Zeus, hakemliği bir ölümlünün yapması gerektiğini söyleyerek onları Ida dağ'ındaki çoban Paris'e gönderir. Paris tanrıçalardan hangisini en güzel bulursa elmayı ona verecektir. Her üç tanrıça da birbirinden güzeldir. Paris ne yapacağını şaşırır. Tanrıçalar karar vermesini kolaylaştırmak için Paris'e rüşvet teklif ederler. Hera kendisine kudret vadederek, Paris'i Avrupa ve Asya'nın en güçlü kralı yapmayı teklif eder. Athena kendisini dünyanın en zeki kralı yapmayı ve Yunanistan'la yapılacak bir savaşta kendisine zafer vadeder. Afrodit ise dünyanın en güzel kadınını Paris'e teklif eder. Paris, en güzel kadın benim olsun diye düşünüp altın elmayı Afrodit'e verir. Bu işe çok bozulan Athena ve Hera Truva'nın yıkımı için planlar yaparlar. Afrodit sözünü tutarak o sıra dünyanın en güzel kadını olan Sparta kralı Menelaos'un karısı Güzel Helen'i bir araya getirir. Paris, Helen'i Troya'ya kaçırınca Menelaos Truva'ya savaş açar.

     
  4. yazarak içini dökmek

    #1snr bu güzel entryi okuyunca bir zamanlar günlüğümü parça pinçik ettiğim aklıma geldi.

    Yazmak insanı rahatlatıyor evet, ama kişinin de biraz özeli olmalı. Kalabalık bir ailede yaşıyorsanız o günlük hep merak edilir ve siz bu riske giremezsiniz. (Gülücük)

     
  5. Sevdiğini çok belli etme şımarmasın

    İçinden geldiği gibi sevemeyen insan psikolojisi.

     
    (Bkz: İnsan ilişkilerinde sık yapılan hatalar)