Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

schopen.

Bu üye Çaylak

Bu üyenin profil sayfasına git

13 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
23.02.2018 01:40 son işlem tarihi takip etme takip et

kokoreç

psişemizde idin en dibinde yer alan fenomendir.

öyle ki bu fenomen, bağzı yazarlar yüzünden, james joyce'la çıkılan yolda, gelinen son durak olabilir.

23.02.2018 01:40
  1. insanın dinden çıkması

    bir anda bilinçli olarak gerçekleştirilemeyecek fenomen.

    yıllar boyunca okudukça, düşündükçe, yaşadıkça, gördükçe, hissettikçe bazen din ondan çıkar.

    yine de son durumda kişinin kendi seçimiyle(bilinçlilik derecesi değişmekle birlikte) ilgili bir durum olduğuna inanıyorum.

    yüreğinin derinliklerinde inanmak istemeyen insan kolaylıkla kendi nedenlerini bulabilecektir: herhangi somut bir delil olmaması gibi..

    bunun tam tersine inanmak isteyen insan için de neden bulmak kolaydır. örneğin bu kişinin "çünkü bu kitap kutsal ve tanrıdan geliyor." demesi inanması için yeterli olacaktır. (tüm akli delillerin-örneğin akıllı tasarım- gözüme bu tavırdan daha değerli görünmemesiyle beraber)

    bunun dışında inanmamaya biraz daha yakın olsa da bir üçüncü tavır var ki, bu, iki tavra karşı tamamen şüpheci bir bakış açısından yaklaşma denemesidir. sanırım bu da agnostizmin alanına giriyor.

    ve belki de kendini bu alana yakın gören kişi şöyle diyecektir:

    dostum, inanıyorsun ve bununla ilgili delillerin olduğunu mu düşünüyorsun? ya sen dostum, inanmıyorsun ve bununla ilgili mutlak görüşlerin mi var? evet, bir ihtimal her ikinizi de dinleyeceğim. lakin, bu konu gerçekten beni ilgilendirmiyor ve aşıyor. çünkü bu, şimdiden açıkça bilebileceğimiz bir konu değil. ve ben varsayımlarla çok fazla ilgilenmiyorum.

     
  2. gece 2 gibi gelen sürreal iç ses

    zaman daha geçtikçe olur olmaz, aralıklı aralıksız akın eden sestir. hatta bazen o sesle kendi sesini ayırt edemez hale gelirsin.

     
  3. med-czr nickli yazarın şakalarının düşündürmekten çok güldürmesi

    rahmetli yazar arkadaşımızın ne kadar da iyi niyetli olduğunu gösteren bir tespit. mevzu bahis olan niki şimdi bir çırpıda inceleyiverdim. ne göreyim: ne guldurebilen, ne de duşunderebilen bir arkadaş. malesef, bağzı şeyhler olmayınca olmuyor. (uzunç)