1 2 3 4 5 6 7 8

tutun kolonyasi.

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

173 entry 5 konu 70 puan
02.06.2023 10:54 son işlem tarihi takip etme takip et

yaralı-bir-öykü

yaralı olmasına rağmen vücudundan kan akmayan, bir olmasına rağmen ikidir kaybolan, öykü olmasına rağmen daha çok romana benzeyen, yani müstear ismiyle kesinlikle müsemma olmayan yazar.

nereden baksan tutarsızlık, nerede baksan bakış açını değiştirmeden değişen bir şey olmaz, nereden baksan "bakma ulan" diyecek kadar dobra.

asitli içeceklerin türkiye temsilcisi, kanatsız meleklerin türkiye koordinatörü, ülkenin en büyük tematik sitesinin yöneticisi, daha yazamadığım onlarca titre sahip kerameti kendinden menkul fevkalbeşer.

evet.

03.02.2023 08:44
  1. 6 Şubat 2023 Gazineptep ve Maraşta meydan gelen depremler

    insan yaşamının pamuk ipliğine bağlı olduğunu iliklerime kadar hissettiren doğa olayı.

    evden gelen sesler hâlâ kulaklarımda yankılanırken, deprem esnasında baktığım gökyüzündeki ışık huzmesinin bilimsel ve mistik bir açıklamasını merak ediyorum.

    enkaz altında kalanların tez zamanda gün yüzüne çıkması dileği ile.

     
  2. yaralı-bir-öykü

    kolonya sözcüğünün sosyal medya platformlarında sıklıkla kullanılmasında az da olsa etkisi varsa kendisini mutlu addedecek olan birinin başlık sahibine taltif edici sözcükler sarf etmesi tamamen başlık sahibinin marifetine tâbidir.

    halay varken çaça, tango, lambada ve sambadan bize ne sahiden de. kendisi halaydan sonra sıralanan dans türlerinde dereceleri olan bir beşer olduğundan kelli halaydan hazzetmez.

    anadolu'nun bağrından kopup gelmeyen ve royal havasını anglosakson genlerine borçlu birinden övgü sözcükleri duymasının akabinde sevincini bir litre asitli içecek ile taçlandırması da, pek tabii ki, oldukça sıradandır.

    delidir ve fakat doludur da, ege'dir ve biraz da anadolu, manyaktır ve çok da akıllı.

    evet.

     
  3. yaralı-bir-öykü

    yaralı olmasına rağmen vücudundan kan akmayan, bir olmasına rağmen ikidir kaybolan, öykü olmasına rağmen daha çok romana benzeyen, yani müstear ismiyle kesinlikle müsemma olmayan yazar.

    nereden baksan tutarsızlık, nerede baksan bakış açını değiştirmeden değişen bir şey olmaz, nereden baksan "bakma ulan" diyecek kadar dobra.

    asitli içeceklerin türkiye temsilcisi, kanatsız meleklerin türkiye koordinatörü, ülkenin en büyük tematik sitesinin yöneticisi, daha yazamadığım onlarca titre sahip kerameti kendinden menkul fevkalbeşer.

    evet.

     
  4. anlatım bozukluğu

    anlatım bozukluğu ile yazım yanlışlarının aynı manaya tekabül etmediklerini yüzümüze vuran nadide bir başlık.

    anlatım bozukluğu sözcüklerin anlamlarını ve türlerini iyi bilmeye, cümlenin yapısını ve ögelerini tanımaya, noktalamanın anlam üzerindeki etkisini anlamaya bağlı olduğu ölçüde fark edilebilirken yazım yanlışları çok farklı bir konudur.

    evet.

     
  5. yozgat

    ibrahim tatlıses ve hülya avşar isimli iki güzide insanın oynadığı bir filmde de adı geçen, efsanelere konu olmuş, homeros'un ilyada ve odysseia eserinde bahsi geçen, tanrıların cirit attığı, pirelerin tellak olduğu, klimatolojik olarak yakutsk şehrinin muadili, nevi şahsına münhasır şehir.

    girinin başındaki iki ismin oynadığı filmin adı nedir bilmiyorum ve lâkin mevzu bahis filmde ocakbaşına giden çiftimize sorulan "ne yersiniz?" sorusuna er kişisi "ben urfa alayım" derken hatun kişisi buna "o zaman benimki de yozgat olsun" diye mukabelede bulunmuştur. film bir komedi filmi olmamasına rağmen bu cevaptan sonra gülmekten yarılmamak bildiğiniz zordur ve maalesef her yozgat denildiğinde işbu yazarın aklına filmin bu sekansı gelmektedir.

    şehrin efsanelere konu olması istihza değildir, bilakis bir realitedir. şehrin semalarında ejderhaların uçtuğu, komodor ejderlerinin tömbekiler ile haşır neşir olduğu gözlemlenmiştir. homeros bu şehir için "bir parçasına yekpare grek ülkesi fedadır" demiş, tanrılar kendilerinden ateşi çalan prometheus'u bu şehirde derdest etmiştir.

    pireler ssk'lı olarak çalıştırılmadıkları için yine bu şehirde greve gitmiş, yozgatlıların lokavt ilân etmelerine antenleri ile gülmüşlerdir. yakutsk, şehrin soğukluğunu kıskandığından kelli tırnaklarını hasetle kemirirken, yozgat mağrur bir eda ile bıyık altından gülmüştür.

    evet.