Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Son günlerde yaşanan devirlerle gündem olan fondur. Ziraat bankası, ptt, thy, turk telekom, bist gibi varlıklar bu fona devredilmislerdir. Tabi sinekten yağ çıkarmak isteyenler bu durumu tartışsalar da yapılan hamleler gereklidir.
memurolursam nickli yazarın bkz vermesiyle gördüğüm başlık.
ben bu başlığı başka bir yazardan (o kendini biliyor) beklediğim için görünce biraz şaşırdım doğrusu.
fakat başlığı açanın entrisini okuyunca tamam dedim, her şey normal.
sinekten yağ çıkarmak isteyen biri(ne demekse?) olduğum için de hemen klavyeme davrandım tabi. şükür ki yapılan hamlenin gerekli olduğunu da uzmanından öğrenmiş olduk.
dağılabiliriz.
amacı ülke ekonomisinin, konjonktürel etkilerden kurtarılarak istikrarlı biçimde işlemesini sağlamaktır.. Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un ifadesi ile, amacı devletin elinde kuvvetli bir kaynak oluşturulması ve "ekonomik salvolara karşı kendini koruyabilecek dinamik bir yapı" oluşturmak olan fondur. özellikle 15 temmuz sonrası türkiye üzerine kurulan başta terör ve ekonomik kumpaslara karşı devletin elini güçlendirecektir.
Ülkemizin öncelikli ve stratejik yatırımlarına kaynak sağlamak amacıyla kamuya ait olan varlıkları yöneten ve Cumhurbaşkanlığı?na bağlı olarak anonim şirket yapısında faaliyet gösteren fondur.
Türkiye Varlık Fonu'nda hangi şirketler var diye sorarsanız sizin için araştırdım.
Türk Hava Yolları'nın yüzde 49,12'si,
Türk Telekom'un yüzde 6,68'i,
Ziraat Bankası'nın tamamı,
Türkiye Halk Bankası'nın yüzde 51,11'i,
Türkiye Petrolleri'nin tamamı,
Botaş'ın tamamı,
PTT'nin tamamı,
Türksat'ın tamamı,
Borsa İstanbul'un tamamı,
Piyango, Hemen-Kazan, Sayısal Loto, Şans Topu, On Numara ve Süper Loto oyunları ile ilgili daha değişik yeni oyunların yapılmasına izin verilebilecek oyunlarına ilişkin lisans 49 yıl süreyle,
TCDD İzmir Limanı devri işlemleri tamamlanıncaya kadar TCDD'nin yönetiminde kalmasına ve TCDD tarafından işletilmeye devam edilmesine,
Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin yüzde 49'u,
Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü,
Kayseri Şeker Fabrikası'nın yüzde 10'u,
Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü,
Türkiye Jokey Kulübü
'yerli ve milli' yatırımlar yapmak amacıyla devlete ait ciddi finansal varlığa sahip kurumları bir araya getiren ve denetlenemeyen finansal yapı.
adı varlık fonu ama 100 milyara yakın borcu var. yatırımlar yapılsın, faydası olsun diye kurulşdu ama kurulmasa milyarlarca lira kardaydık.
işin enteresanı denetlenemediği için net borcu da belli değil, varsayım...
şurada hakkında biraz bilgi veriliyor;
https://youtu.be/FxX0Fwg72fU?t=1418
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |