Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Tez danışmanı

paylaş araştır

 

  1. master ya da doktora öğrencisine ders ve tez yazma dönemi içerisnde yol göstermesi için tahsis edilen öğretim elemanı

     
  2. Enstitü tarafından Tahsis edilmek yerine öğrenci tarafından seçilmesinin akademik kariyer ve ilmi faide açısından gerekli gördüğüm zat, pek muhterem akademisyen.

     
  3. bazen tez yazmak için gereken kuralları öğreten bazende çileden çıkaran doçent, yardımcı doçent, profesör unvanlı akademik tayfasıdır.

     
  4. lisans öğreniminden sonra yapılan yüksek lisans ya da doktora yapan öğrenciye çalışmalarında yol gösteren, makalelerinde yardımcı olan öğretim üyesidir.

    kimi zaman iyi polisi kimi zaman kötü polisi oynarlar. gerçi artık kıytırık tezsizler bile yüksek lisans yerine geçtiği için çok ta takılmaması gereken konu.

     
  5. sadece konu anlamında yardımcı olan tez yazım klavuzu konusunda bilgisi olmayan kişidir.

    Yüksek Lisans ve Doktorada Merkez noktadadır.

     
  6. varlık sebebini sizi kutlun mutluluğa ulaştırmak gibi bir his ile tanımlamış olan yüce yaratık...

     
  7. Malesef ders danışmanlığıyla karıştırılan akademi insanı. Danismanlik farkli tez danismanligi cok farkle biseydir. Ben okutman oldugum halde 2 saat danismanlik dersim var. Tez danismanligi ayri bisey.

    a- Günü, yeri, saati belirli, öğrenciye hitap eden, laboratuar çalışması, cerrahi veya klinik uygulama, problem çözme, uygulama yapma, seminer yönetme.(seminer sadece bu semineri yöneten öğretim üyesine yazılır) ve diğer benzeri faaliyetlerdir.

    b- Bitirme ödevi, bitirme projesi, diploma projesi, staj(öğrenci sayısına bakılmaksızın)ve benzeri danışmanlık hizmetleri= 2 saat/hafta yazılabilir.

    c- Her bir yüksek lisans öğrencisi veya doktora öğrencisi tez danışmanlığı= 1saat/hafta yazılır.

    d- Bu danışmanlıklardan alacağı ders yükü haftalık 10 saati geçemez.

    e- Bu faaliyetlerden ek ders yükünün hesaplanmasında tezin, projenin yönetim kurulu kararı ile onaylandığı tarihten başlayarak öğrenci mezuniyetine/projenin bitimine kadar her hafta otomatik olarak yazılır.

    f- Bir yarıyıl içinde yapılan her ara sınav 1-50 öğrenci arası için 1 saat ders yüküdür. Sınavın yapıldığı haftanın yüküne eklenir. Bir yarıyılda bir ders için en fazla 4 ara sınav dikkate alınır. Laboratuar ve uygulamalı derslerin değerlendirilmesi de ara sınav olarak kabul edilir.

    g- Bu faaliyetlerden gelen ders yükü yalnızca zorunlu ders saatini doldurmada dikkate alınır.En fazla 10 saat/haftası dikkate alınır.

    8- Zorunlu ders yükü hesaplamasında öncelikle diğer faaliyetler, sonra teorik dersler eklenir.

    9- Her ders için ayrı ayrı, 50 öğrenci X 300 gösterge rakamı dönem sonu ve yıl sonu sınav ücretleri olarak ödenir.

    10- Normal mesai saati dışında, hafta tatili, yarıyıl ve yaz tatillerinde yapılan öğretimde ek ders ücretleri %60 zamlı ödenir ve ek ders ücreti hesabında zorunlu ders yükü dikkate alınmaz.

     
  8. bir nevi mentorunuzdur. bazen sizinle rahatça konuşmak için odasının kapısını kilitleyen, hayatında olanları, geçmişini anlatan, arada ağlayan, ortaya bir paket kağıt mendil koyup sen de ağla diyen, hayatla ilgili tavsiyeler veren, biraz şanslıysanız sadece onun için yaptığınız işlere değil de her şeyinize dikkat kesilendir. öğrenci için motivasyonun ve takdirin öneminin farkında olduğunda verdiğinden çok daha fazlasını alandır

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.