Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Sosyal medyada ki samimiyet yoksunluğu

paylaş araştır

 

  1. Samimiyetsiz insanların en sık kullandığı mecra olan sosyal medya ile yaygınlaştırdığı kötü bir gerçektir.

    Taciz, istismar, terör,hayvan hakları ihlali, kadınlara yapılan haksızlıklar gibi konularla ilgili bir haber sosyal medyada hortladığı zaman,o haberle ilgili duyar beyanı yapan postlar paylaşan insanların paylaştıkları haberi dakikasında unutup , yiyip içtikleri, gezip tozdukları yerleri gülerek paylaşması bu samimiyetsizliğin en büyük kanıtıdır.

    Keşke hesaplarına virüs bulaşsa.

     
  2. Göstermelik duyar kasma ve paravan arkası hayatların yaşandığı sosyal medya gösteriş hareketleri.

     
  3. Bu tarz haberleri duymanın verdiği duyarsızlık da olabilir. Bazı haberler o kadar doğal hale geldi ki; belki de kimse içten ah ya da vah demiyordur. Gerçek hayatta böyle değil mi? Beş dakika önce üzülüp, ondan sonra kahkahalar ile gülüyoruz.

    Duyarlı insan profili çizmek amacı güden davranış şekli.

     
  4. sanal alem olarak tabir edilen sosyal medya dünyası yaşananlara verdiği göstermelik tepkiyle samimiyetten uzaktır. yani insanlar tepkiyi görüntüsel olarak verip birbiriyle paylaşır. gerçek hayattaki davranışlar ise oradakinden çok farklıdır. görüntüsü var ama kendisi yok bir bakıma. samimiyet içerseydi insanları belki harekete geçirirdi ve gerçek hayattaki davranışlarına yansırdı. birçok kişi ayıp olmasın duyarlı biri gibi gözükeyim diye duygularına hitap eden görseller paylaşır. halbuki paylaştıktan bir süre sonra 'bana dokunmayan yılan bin yaşasın' düşüncesiyle kafasına birşey takmadan normal hayatına devam eder.

     
  5. hayatın her alanındaki samimiyetsizliğin sosyal medyaya da bulaşmasıdır.

     
    (Bkz: içinden gelmemek)(Bkz: evlerden ırak)(Bkz: yüze gülüp arkadan iş çeviren tipler)(Bkz: samimiyetsiz bayram mesajları)(Bkz: mış gibi yapmak)(Bkz: sahte yüzler)(Bkz: yüzüne demediğini arkasından konuşmak)
  6. klavye başındaki kahraman şövalyeler gibi, yüzyüze geldiğinde iki kelime etme cesaretinden yoksun kişilerin sanal alemde farklı ruh halleriyle takılmaları durumu.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.