Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

sokak düğünü

paylaş araştır

 

  1. yaz günleri mahallelerde sokak arasında yapılan ve harika bir görüntü oluşmasına neden olan düğündür.

     
  2.  
    (Bkz: Mahalledeki düğün)
  3. çoğunlukla maddi sıkıntılar dolayısıyla yapılsa da en eğlenceli en samimi düğündür.

     
  4. halk arasında ev düğünü olarak adlandırılan düğün türü. salonda yapılan düğünden daha samimi olduğu için küçük yerlerde hala tercih edilen düğün türüdür.

     
  5. en güzel düğün türüdür.

    4 duvar arasında sıkış tıkış bir alanda düğünden ne olur ki

    her şeyden öte herkese açık düğün salonunda kapıda bekleyenlerden belki ybvancı da gelmek bi halay çekmek istiyor hediye getirmiyor diye neyi eksik acaba :)

     
  6. Pek de sevmediğim bir kültür,bir de silah patlatma durumları da olabiliyor,sokakta herkesi rahatsız etme durumu,kimi sever kimi sevmez,en güzeli kapalı alan diye düşünüyorum:))

     
  7. eskisi kadar olmasada, ara ara karşımıza çıkan düğün türü.

    bu düğünlerin tek sorunu, sokaktan geçmekte sorun yaşatmakta. kişi aracıyla yoldan geçmeye çalışıyor ama yolda halay çeken insanlar. beklese bir türlü geri dönmeye çalışsa bir türlü. sonuçta geniş bir alan da değil sokak aralarında yapılıyor bu düğünler.

     
  8. kentli olamayan insan eğlencisi. kentte yaşamanın zorunluluğu olan birtakım şartlar vardır. sokak ortasında düğün yapmamak bunlardan biridir. ne var ki türkiye'de muasır dünyanın aksine kanunlar değil örf ve adetler ön planda olduğu için 1500 yıl önce asya'da bozkır ortasında yapılan bu aktivite bizimle birlikte anadolu şehirlerine kadar seyahat etmiştir.

     
  9. En çok yazın İzmir' de denk geldiğim Manuş Baba' nın "eteği belinde" şarkısına çektiği klip tadında yapılan düğünlerdir. Nişan, kına gecesi, düğün, sünnet düğünü fark etmez. akşam belirli bir saatte sokak araları düğün salonu gibi süsleniyor, sandalyeler diziliyor hatta herkes kendi sandalyesini alıp sokağa iniyordu. Aynı zamanda komşu-tanıdık tanımadık ayrımı da yapılmayan düğünlerdir. Akşam yürüyüşe çıkıp herhangi bir sokak düğününe denk geldiyseniz düğün sahibi gibi oynayabilir ikramlardan faydalanabilirdiniz. Kimse size kimsin nesin aramıza girme demezdi. Halen bu adet var mıdır izmir' de bilmiyorum.

    Sokak düğünleri gibi bir de İzmir' lilerin ailecek balkonda uyuma alışkanlıkları vardı dikkatimi çeken. E tabi İzmir sıcağı dedikleri bir şey var. Hak veriyorum.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.