Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Nisa 34

paylaş araştır

 

  1. Allah'ın, (iki cinse) birbirinden farklı özellik ve lutuflar bahşetmesi ve mallarından harcama yapmaları sebebiyle erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudurlar. Saliha kadınlar Allah'a itaatkardır; Allah'ın korumasına uygun olarak, kimsenin görmediği durumlarda da kendilerini korurlar. (Evlilik hukukuna) baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara ögüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve onları dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.

    Kadının gerekli durumlarda dövülebilecegini söyleyen yukarıdaki Ayet.

    Kaynak: diyanet.gov.tr

     
  2. kadına siddetin ilahi referansidir. İnsanlar özellikle de kadinlar bu safsatalara inandikca tacize, dayağa mahkumdur.

    kimse gercek islam bu deeeeel demesin. inandiginiz allah kelami yukarida yazan.

     
  3. İncil de efesliler 5/24 te benzeri bulunan ayettir.

    Kilise mesih e ne kadar bağımlıysa, kadınlar da kocalarına her durumda o kadar bağımlı olsunlar der.

    Her durumda? Dayakta da bağımlı olsunlar mı ? Ya da evlilik içi tecavüzde ? Sözel ve psikolojik suistimalde?

    İncil de tevrat ve kuran gibi sığ ve dogma oldugundan bu sorulara cevap veremez. sadece biat emreder.

     
  4. İçerisinde geçen "dövme" tedbiri nedeniyle özellikle çağımızda, kadın hakları ve insanlık haysiyeti yönlerinden önemli bir tartışma konusu olan ve maalesef buradaki dövme kelimesinin yanlış anlaşıldığı ayettir.

    Tefsir ve hadis kitaplarına baktığımzda kadının baş kaldırma durumunda bile kocası tarafından dövülmesinin câiz olmadığı ileri sürülmüştür. Sahih ve sağlam rivayetlere göre Peygamberimiz kadınların dövülmesini men etmekte, eşlerini dövenlere "hayırsız" demekte, bu davranışla aynı yuvayı ve yatağı paylaşmanın bağdaşmazlığına, insanî ve ahlâkî olmadığına dikkat çekmektedir.

    Bu âyetin geliş sebebi olarak zikredilen bir olay da, esasen Araplar'da âdet haline gelmiş bulunan kadın dövme eylemine Hz. Peygamber'in olumsuz bakışını ve bunu ortadan kaldırma iradesini yansıtmaktadır.

    Fıkıh kitaplarında dövmenin şekli ve miktarı üzerinde durulmuş, kadına zarar vermemesi, iz bırakmaması, yüze vurulmaması genel olarak kaydedilmiştir.

    Bazı tefsircilere göre de vurma tamamen semboliktir...

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.