Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

nafaka

paylaş araştır

 

  1. Birinin geçindirmekle yükümlü bulunduğu kimselere, mahkeme kararıyla bağlanan aylık

     
  2. genellikle boşanan çiftlerde erkeğin kadına aylık olarak ödediği paradır.

     
  3. mahkemeleri çokça meşgul eden durumun nedenidir.

     
    (Bkz: mahkeme)
  4. boşanma davalarında kadınlara bağlanan bir nevi maaş.

    bu nafaka işi ise iyice suyu çıkarılmış ve artık günümüz şartlarına uymayan bir durumdur. ne kadar kadını korumak amacı gütse de, genelde kötü amaçlara maruz kalan bir işlemdir. bir kişi boşanıyor ve boşandıktan sonra boşandığı kadına yıllarca para ödüyor ve bu sırada evlenmişse, bir de ailesine bakmak zorunda.

    bazı kadınlar sırf bu nafakayı almak adına, resmi nikahsız birliktelik yaşıyorlar ve eski eş hala nafaka ödüyor. bu adaletsiz sistem için bir çare bulunmalı.

     
  5. günümüz medeni kanununa göre boşanma davalarında talep edilen, tedbir alınan veya sonuca varılan kararlardan biri.

    şer'iyye (kadı) sicilleri incelendiğinde ise nafakanın sadece bir geçim meblağı olmadığı, nafakanın aslında üç kısımdan oluştuğu; bunların nafaka-i iddet, kisve-baha (giyim-kuşam parası) ve me'unet-i sükna (barınma giderleri) diye isimlendirildikleri, hepsine ilişkin ayrı ayrı tedbir kararlarının verildiği gözlemlenmektedir.

     
    (Bkz: şer i hukuk)(Bkz: kadı)(Bkz: boşanma)(Bkz: mahkeme)
  6. erkeğin sgk kurumu gibi görülenerek 2 aylık evlilik sonrası ömür boyu erkeğin para ödemesidir..

     
  7. Kendi hayatının sorumlulugunu almaktan kacan insanin kendi metalaştırma aracı.

    Hukuki dayanakli modern mehir.

     
  8. haberlerde bir vatandaşın böbreğini satışa çıkarmasına sebep olan mevzu. bu konuda artık bir düzenleme getirilmeli, insanların canına tak etmiş, yoksa adam niye böbreğini satmak istesin. evinin geçim kaynağı olması gereken parayı eski eşine veriyor. ortada bir çocuk yok ve bir ay evli kaldığı insana süresiz nafaka ödemek zorunda.

     
  9. Günümüzün çarpıcı konularından biri, hukuki yaptırımlar adil sonuçlar üretmediğinden bir süre daha sancısı yaşanır gibi duruyor. Tabi bundaki suistimaller sözkonusu, evlilikten önceki hayatında iş ararken, evlenince işi bırakan kişiler, boşanınca çalışmadan yaşamlarını idame ettirebilme imkanına sahip olabiliyorlar. Diğer yandan prensip sahibi bir insan için ayrıldığın anlaşamadığın, dört duvar arasında hayatını cehenneme dönüştüren birinin ekonomisiyle yaşamak ne kadar doğru olabilir ki.

     
  10. erkeğin vazifesidir.

    evin reisi babadır. Çünkü Allah, mahlûkatın bazısını bazısına üstün kılmıştır ve erkek, malından kadın için harcamaktadır. "Veren el alan elden üstündür" sözü gereği ailesine infak eden erkek, üstünlüğünü izhar etmiş olur. İslam, aile efradının maddî ihtiyaçlarını (gıda, yiyecek-giyecek, mesken, tedavi ve hatta estetiğe yönelik olanları ve zineti) karşılamak, terbiye, talim ve himayelerini sağlamak vazifesini erkeğe yükler.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.