1 2 3 4 5 6 7 8

mısır piramitleri

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. nasıl yapıldığı konusunda halen kesin bilgiler bulunmayan esrarengiz yapılardır

     
    (Bkz: mısır)
  2. yapılmasının yanında yapılırken ortaya konan geometrik hesapların o zamanki şartlarda hesaplanmasının imkansız olmasıyla insanı meraklara gark eden maalesef bir kısmının artık var olmadığı yapılardır.

     
  3. bu konuda bir bilim adamının çalışması oldukça ilgi çekici, o bölgede çıkarılan toplu mezarlarda insan fosillerinin neredeyse tamamının kambur olduğu, dolayısıyla ağır yüklerin ve taşların insan tarafından taşınma ihtimali ortaya çıkmaktadır.

     
    (Bkz: tanrıların arabaları)
  4. en meşhur ve ihtişamlı olanları

    keops

    kefren

    mikerinos

     
  5. hakkında yapılan son bilgilerde aslında doğal oluşum oldukları insan eliyle yapılmadıkları ile ilgili haberler çıkan hala oluşumları muamma olan yapılar

     
  6. içerisine kirli su bırakıldığında, bir kaç gün sonra temiz olarak çıkarıldığı söylenen esrarengiz yapı

     
  7. görmeyi en çok istediğim yerlerden en önde geleni.

     
  8. haklarında internette bulunan birçok efsanenin hayal ürünü olduğu piramitlerdir. evet,yapıldıkları dönemin teknolojik koşulları göz önüne alınınca büyüleyicidir,ihtişamlıdır.Fakat birtakım kolpa mucize ve sır iddiaları bizzat Mısır hükümeti ve Amerikan film yapımcıları tarafından özellikle atılır ki yılda milyarlarca doların döndüğü bir sektör cazibesini yitirmesin.

     
  9. Kendi dönemlerinde dünyanın dört bir yanında benzerleri yapılan ama hiçbiri Mısırdakiler kadar dikkat çekmeyen yapılardır.

    haklarında izlediğim belgesellerden ve internette yaptığım araştırmalardan anladığım kadarıyla piramitler orjinal görünümlerini korumuyorlar. Zaten çok erken çağlardan itibaren mezar soyguncularının ve define arayıcılarının dadandığı bu nedenle kral mezarlarının oradan oraya taşındığı merkezler haline geldikleri ve epey hasar aldıkları biliniyor. ( Bakınız krallar vadisi, Tanrılar Mezarlar ve Bilginler ) Zamanla dış yüzeylerinde yıpranma ve dökülmeler olmuş. Piramitler tamamlandıktan sonra yüzeylerinin parlak perdahlı bir kaplama malzemesiyle kaplandığı ve pürüzsüz olduğu tepe noktasının ise farklı bir malzemeden yapıldığı belirtiliyor.

    Kimbilir belki de camı ilk kullanan medeniyetlerden biri olan ( Fenikelilerden bile eski olduğu iddia ediliyor ) kum ve sodalı kayaların ateşte birleşmesiyle tesadüfen keşfedilen cam için bol hammadde barındıran Mısır'da piramitlerin tepesinin camdan olduğunu ve güneş ışınlarının belli açılardan vurmasıyla rengarenk bir gökkuşağı falan oluşturduklarını hayal etsek çok mu uçmuş olurduk.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam