Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Minyon

paylaş araştır

 

  1. Ufak tefek, yaşını göstermeyen ve sevimli kişiler için kullanılan kelime.

     
  2. ince,küçük,sevimli,cici,çıtı pıtı tipler için kullanılan sıfat.

     
  3. yaşından çok daha küçük gösteren kişiler için kullanılan kelimedir. 'minyon tipli' olan insanlar yaşından küçük gözüktüğü için bazen ortamlarda sıkıntı çekebilir, dikkate alınmayabilirler. yaşlarına yakışan şekilde davranışta bulunmaları en iyisidir.

     
  4. Her daim genç gösterme lüksüne sahip, ancak yine de yakından bakınca yüzdeki çizgiler ve saçtaki beyazlarla yaşını ele veren, ufacık, tefecik, Hem boy hem de kilo fakiri olan kimseler için kullanılan sıfat.

     
  5. Genelde kadınlara yakıştırılan hoş bir sıfat ve iltifattır. Minyon kadınlar yapı itibariyle hem uzun yaşıyorlar hem de bedensel yaşlanma geç oluyor.

     
  6. Kibarlık olarak bizlere verilen ad:)

     
  7. zayıf ve minyon severiz.

     
  8. Ne kadar yaşlansalar dahi yaşlarını pek göstermeyen, küçük, kısa ve ince yapılı kişi

     
  9. Korktuğum insan tipi

    Yere yakından kork demişler

    Hatta marifetname yazarı İbrahim Hakkı hazretleri bile.

     
  10. Böyle saçma sapan hurafelere itibar etmeyiniz zira bir insandan korkulup korkulmayacağına, böyle yerden kaç santim yükseklikte olduğuna göre değil, sağlam bir iskelet sistemine sahip olup olmamasına göre karar veriniz. Sağlam bir iskelet sistemine sahip olmayanlar (kısaca omurgasızlar), olaya, ortama, kişilere göre şekilden şekle girerler, bugün birinin yüzüne gülerken, yarın ötekinin sırtını sıvazlarlar, özellikle tehlike arz eden durumlarda ilk ortamdan onlar sıvışırlar. Daha pek çok özelliği bulunan bu jölemsi kıvamındaki kişiler, istedikleri kadar uzun olsunlar, asıl tehlikeyi bunlar barındırır. İlla korkacaksanız, bu tür kişilerden korkunuz.

    Aklı selim hiçbir insan, Sırf Yere yakın diye, dik durabilen, sağlam kişilikli insanları tehlikeli insan kategorisine sokamaz. Mühim olan yere yakınlık değildir, mühim olan "insan" vasfını taşıyabilecek davranışlar sergileyebilmek, sağlam bir kişilik oluşturabilmektir. Bu insani özellikler de boy, pos ile doğru orantılı değildir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.