Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
dönersen ıslık çal şarkısının mimarı
Manuş Baba 01 Aralık 1986; Mersin / Tarsus
Küçüklük vakiti, anneannesinin kendisine küçük, güzel çocuk mananında Manuş olarak seslenmesiyle başlayan bu serüven, müziği, aşkı, kültürü ve hüznü ile kendisini çok etkilediğini ifade ettiği Çingenelerin arasından gelen bir isim olarak bir bütünlüğe kavuşturmaktadır. Sanskritçe "İnsan" demektir. "Baba" ise bebekken konuşmaya başladığında ağzından çıkan ilk kelimedir. İnsan olmanın derin ihtirası ile başlayıp yarının güzel günlerine konusunda büyüyen bir baba figürü kendisinin müziğe başlamasında büyük tesir yaratmıştır.
İlkokul dörde kadar Tarsus Turgut İçgören ilköğretim okulunda okudu. Babasının 1996 baharı mevsimlik işçi olarak Antalya'da çalıştığı vakitlerde ailesiyle beraber Antalya'ya yerleşti. İlkokul ve ortaokul eğitimini Barbaros İlköğretim Okulu'nda, lise eğitimini 2005 seneninde Antalya Gazi Lisesi'nde bitirdi. Müziğe ilk adımını lise senelerinde babasının kendisine aldığı gitarla attı. Bir müddet gitar, şan ve müzik eğitimi için aldığı derslerden sonra 2010 seneninde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik Bölüm'ünü kazandı.
Uzun bir müddet çeşitli cover gruplarıyla çalışarak başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere değişik şehirlerde konserler vermiş, pop - rock ve tecrübi tarzda kendi cover ve beste kayıtlarını şahsi web sayfalarında ve sosyal ağlarda paylaşmasıyla adını duyurmuştur. 2015 senesi bakımından formasyon eğitimini de bitirmiş olarak, bir yandan bölümün Klasik Gitar Ana Sanat Dalında profesyonel eğitimine devam ederken, diğer bir yandan da müziğine alakayla yaklaşan Murat Kınay ile tanışmasından sonra hızla ilerleyen albüm çalışmaları ve albüm öncesi konserlerini yoğun bir şekilde sürdürerek profesyonel açıdan müzik çalışmalarına devam etmektedir.
kliplerinin doğallığıyla ön planda olduğunu düşündüğüm şarkısı. saçma sapan bizden uzak kliplerin yanında, o kadar masum, temiz ve bizden duruyor ki. söylenen şarkı sözleri klipleriyle çok güzel özdeşleşiyor. ha sadece iki klibini izledim ve bende bıraktığı izlenim bunlar. hep bu çizgide devam eder inşallah.
manuş'tan baba mı olur? baba dediğin müslüm baba olur, neşet baba olur. manuş'tan en fazla kayınço olur, hadi bilemedin bacanak olur.
tanım; bkz
"Geceler Kara Tren" i Nazan Öncel' den sonra belki O' ndan daha bile harika yorumlayan isimdir.
"Eteği Belinde" yi "leylide yar" ı dinledikçe mutlu oluyorum. Lakin Manuş Baba' yı ilk defa "bu havada gidilmez" şarkısıyla tesadüfen keşfettim.
Yağmurlu bir sonbahar akşamı Ankara' da hem de Yükseklisansımı tamamlama işlemlerim için enstitüden eve dönerken yani artık tam da gidecekken arabada radyodan derinden derinden bir ses geldiğini işittim.
Ön cama yağmur damlaları düşerken ve silecekler orta ayar çalışırken bu sesin ne dediğini anlamak isteğime karşı koyamayıp radyonun sesini açtım. Ne duyayım? Bir ses "bu havada gidilmez!" diyordu. Eve gelir gelmez bu sesin sahibinin adını öğrendim: Manuş baba.
Manuş Baba beni gitmek üzere olduğum bir günde "Aslında hiç gidilmez" diyerek ağlattı.
Gidemedim.
Ilk şarkısını dinlediğimde tuhaf gelen adam,sakalsız çok komik bence,yine de şarkılarını severek dinliyorum,sözleri biraz değişik,tarzı değişik fakat dinlenilesi bir melodisi var,arabada şarkı dinlemeyi severim hem de son ses,(eteği belinde zil de yakmış)son ses açıp dinlediğin çok olmuştur...
Beyaz sakallı adama başarılar dilerim...
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |