Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
her mühendislik öğrencisinin başının belası olsa da, gayet zevkli bir konu olduğu ileride anlaşılır genelde.
matematikte sınır değer problemleri, diferansiyel denklemler ve zamandan bağımsız doğrusal sistemleri modellemede kullanılan bir dönüşümdür.
üniversite yıllarından bu yana kendisiyle haşır neşir olduğumuz dönüşümlerini pek kullandığımız ve kullandıkça da hatırasını yad ettiğimiz değerli bilim adamı. -gülücük-
Lablace üyesini hatırlatan başlık.
Rüya defterinin kurgu katekterlerinden beni en çok etkileyenlerden biridir.
İyi gitar çalardı ve sesi çok güzeldi.
Ne bilek yutup videolarından alıyormuş minnoş...
mühendislik okuyanlar bilir Diferansiyel denklemler dersinde görmüşsündür bitti dersin, elektromanyetik dalga teorisi dersinde yine karşına çıkar obaaa dersin, sonra lineer cebir dersinde yine yeniden karşında sürekli hortlar kaçışın yoktur.
laplace'ın şeytanı:
laplace tarafından yayınlanan bir makalede bahsi geçen farazi kavram.
evrendeki her atomun yerini ve hareketini bilen, bütün olasılıkları hesaplayabilen, bir olaya ya da nesneye etki edecek tüm faktörlerden haberi olan kurmaca bir varlığın hatasız olarak olmuş ve olabilecek her şeyi bilme ve belirsizliği ortadan kaldırma gücü vardır anlamında bir açıklama yapmış.
havaya atılan bir madeni paranın yazı ya da tura gelmesi bizim açımızdan bir tahmin, bir olasılıktır. tıpkı tavla oynarken attığımız zarlar gibi.
yüzde elli olasılıkla yazı ya da tura der sonucu bilir ya da bilemeyiz.
oysa paranın havaya atılışı sırasında ona etki eden tüm faktörleri hesaplayabilecek kapasitedeki bir farazi güç için paranın yazı ya da tura gelmesi bir olasılık değil yüzde yüz öngörülebilen bir kesin gerçek olacaktır.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |