Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kendi görüşü dışında da kitap okumak

paylaş araştır

 

  1. neye karşı olduğunu, karşıdakinin ne düşündüğünü, nasıl gördüğünü ve hangi sorular çaresiz kaldığını bilmek amacıyla okuma kültürü oluşmuş her bireyin sevdiği türlerin dışına çıkması da gerekir, diye düşündüren başlık.

     
  2. insan devamlı ilerleyen kendini geliştiren bir canlı olduğuna göre bugün görüşüm budur dediği şey ileride değişebilir. yerinde sayan fikir yoktur.farklı kaynaklardan beslenen, bilgilenen ve bunun sonucunda zihninde muhasebe yapan insan için mutlak bir doğru olmamalıdır.

     
  3. insanın kendini geliştirmesi için, farklı görüş ve bakış açılarına sahip olması için, onaylamadığın fikirlere sahip kişilerin kitaplarını okuma durumu.

     
  4. okumak gibi değerli bir eylemi, hiç bir kısıtlamaya maruz bırakmama durumudur.

     
  5. Kesinlikle yapılması gereken bir davranıştır.

    Kim ne diyor neden diyor, öğrenmek, bilmek, karşı savlar üretebilmek, itiraz etmek ya da kendi yanlışlarımız varsa onları görmek adına oldukça yararlı bir alışkanlıktır.

    Her fikirde yazılanı önce düşünce özgürlüğüne saygıdan yola çıkarak okumalıyız bence...

     
  6. bizim topraklarda kendi görüşünde olan yazarlar bile okunmuyorken bunu beklemek hayalden öteye geçmez dediğim durumdur.

    bizde fikir inşaası medya organlarına bırakıldığı için, vatandaşın da ekserisi yüce fikirlerini medyadan edinir ve bırakın karşı taraf ne söylüyor, kendi düşüncesini savunan adamı bile tu kaka edebilir sırf medya patronları öyle istiyor diye.

    acı ama gerçek.

     
  7. ''vizyon'' kazanmanın ilk adımıdır.

     
  8. bildiğiniz ve o kıyamadığınız o bembeyaz(!) duvarlarınız var ya, işte o duvarlarınıza, siyah, mor, kırmızı vs. envai çeşit renkleri cesurca sürme eylemidir.

    çivi çakmaya kıyamadığınız o süslü, yağlı duvarlarınıza her tablodan asma eylemidir.

    havalar ısınmaya başlayınca, camı çerçeveden çıkarmaya kadar varan (hırsız korkusunu yenip) devrimci eylemdir.

    ama, yine de bazen iki beden büyük gelir bazı kitaplar. sindirme güçlüğü çekilir. içerisindeki baharatlar mideye oturabilir.

    damak zevki olanlara sözüm yok.

    her daldan meyve koparmasını bilenlere selamlar.

     
  9. hazım zorluğu çekilse, mideye otursa, hatta seni çıldırtıp imdat diye pencereden bağırasın gelse de yapılması gereken ve tavsiye edilen bir okuma şeklidir.

    tek bir kalıp bazen insanın görmesi gerektiği şeyleri görmeyi engelliyor, önüne setler koyuyor ve sen gerçeklere yabancı kalabiliyorsun. okuduktan sonra haklı dediklerin ve hala hayır olamaz dediklerin çıkıyor ama o yazarın, kesimin, topluluğun düşünce yapısı sana yol gösteriyor. en azından nasıl davranman gerektiğini, kendini nasıl savunacağını öğrenmiş oluyorsun.

    her zaman ki gibi kitaplar, her koşulda senin hayatında bir iz bırakıyor. öğrenmenin sınırı yok ve bunu öğreniyorsun.

     
  10. Ülkemizde maalesef ki okuduğunuz eserin görüşü ile yaftalanmaya sebep olacak davranış.

    Aslında karşı tez geliştirmek için yapılması zorunlu olandır. Rakibin ya da düşmanın neyse onu iyi tanımak seni daha güçlü kılacaktır.

    Farklı görüşte de olsa okumak araştırmak iyidir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.