Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Mustafa Kemal Atatürk'ün düşüncelerinin ve görüşlerinin takipçisi olma anlamını içeren, ideolojik olarak emperyalist devletlerin fakir ve geri kalmış bir millete karşı giriştiği paylaşma hareketine tepki olarak doğan; Atatürk milliyetçiliğine bağlı, belirli bir sınıf desteğine dayanmayan; geri kalmış safsata ve batıl itikatlardan güç alan kurumlar yerine akla ve bilime dayanan kurumları getirmeyi amaç edinen, anti-emperyalist Mustafa Kemal Atatürk'ün ideolojisidir
"geri kalmış safsata ve "batıl" itikatlardan güç alan kurumlar yerine" sözünün direkt olarak islamiyeti hedef aldığından ötürü kemalist arkadaşı; indirildiği yüzyıldan binlerce yıl sonraki olayları anlatan batılı yasaklayan ve meneden itikadın kurum değil, allah'a ve kelamına olduğunu kur'an-ı kerim'de de ifade edildiği gibi kalbimle buğzediyorum.
kesinlikle kabul etmediğim bir akımdır kemalizm, allah'a inancı zayıflamış yada kalmamış toplumların inanç arayışlarında bulduğu ideolojik tapınmalardan biridir kemalizm.
bazılarının din olarak nitelendirecek kadar şuur kaybı yaşadığı ideoloji...
Atatürk'ün düşüncelerinin ilke ve inkilaplarının benimsenmesi ve bu hedefte ilerlenmesini öngörür...
Kemalizm ifadesi ilk defa milli mücadele yıllarında, bir İngiliz gazetesinde kullanılıyor. Onların sevdiği, kontrol altında tuttukları köhne İstanbul rejimine karşı onlara ve onların Ortadoğu, Asya ve özel olarak müslüman dünyasını parçalamalarının önünde dimdik duran Mustafa Kemal Paşa ve onun gibi düşünen aydınlar. Kemalizm budur.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |