Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

kabak çekirdeği

paylaş araştır

 

  1. spoiler

    kavrulmamış saf olanı trigliserid'i düşürdüğünü ifade ettiğimiz konudur..

    ayrıca spoiler de ki haberi okumanızı tavsiye ediyorum..

    saygılar

     
  2. kavrulmuş olanın içini tüm olarak cıkardıgımda bana doğadaki adını bilmediğim bir böceği çağrıştırdığı için , hiçbir zaman yiyemediğim, faydalıdır hadi birkça tane yiyeyim dediğimde de acı olanına denk gelerek hayattaki şanssızlıklarımı bir film şeridi gibi gözümün önünden geçiren çekirdek. neyse ki su içene kadar filmin fragmanını izliyorum sadece.güllllücük

     
  3. yağlı olması sebebiyle yüzümüzde sivilcelerin çıkmasına sebep olan kuruyemiş.

     
  4. çok güzel olmasının yanında fazla yenildiğinde ishale yol açan bir kuruyemiş.

     
    (Bkz: ishal)(Bkz: cırcır olmak)
  5. fiyat performans dengesi gözetildiği zaman kuruyemiş dünyasının kralıdır. az tuzlu ve niğde cinsi olan tercih sebebidir. üşengeçliğin bünyede tavan yaptığı durumlarda kabuğuyla birlikte yenmesinde herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.

     
  6. kabak çekirdeği deyip geçmemeli, meğer içinde ne şifalar, ne kerametler barındırıyomuş bu çerezlik tohum. burada haliyle tıp bilimi devreye giriyor. alıntıladığım bu bilgi oldukça çarpııcı. "prof. dr. ahmet maranki, kabak çekirdeğinin şifa dağıttığını her programda anlatırken, amerika?da ünlü doktorumuz mehmet öz de, her gün bir fincan kabak çekirdeği yemeyi tavsiye ediyor. bir bardak kabak çekirdeği günlük çinko, demir ve E vitamini ihtiyacımızın tamamını, yarım bardak kabak çekirdeği ise günlük magnezyum ihtiyacımızın tamamını karşılıyormuş.

    o bir sağlık kaynağı. kabak çekirdeği ciddi bir bağırsak kurdu düşürücüdür. tuzsuz tüketildiğinde çok hızlı ve etkili bir şekilde tenyanın dökülmesine neden olur. bunun için çocuklarda 40g, büyüklerde 100g tuzsuz kabak çekirdeği yeterlidir. kabak çekirdeğinin asıl mucizesi iyi huylu prostat büyümesi (bph) ile ilgili. şu an kabak çekirdeğinin bph'ı azalttığı hatta önlediği tıbben kanıtlanmış ve kabul görmüş durumda. yine bph'la bağlantılı ortaya çıkabilecek idrar yolları bozukluklarına da faydalı. bu mekanizma phystosterin denen bir madde sayesinde oluyor.

    ve kabak çekirdeği karotenoid içeriyor. yapılan araştırmalar karotenoidden zengin beslenen erkeklerin bph riskinin düşük olduğunu gösteriyor.

    kalın bağırsak kanseri riskini azaltıyor. ayrıca içerdiği e vitamini ile hücre zarının oxide olarak bozulmasını önlüyor."

    ve daha neler neler. ikindi çayında ve çayın yanında çekirdek çıtlarken özellikle kabak çekirdeğini ihmal etmeyelim, derim. ;)

     
  7. bize neden: "çok yemeyin sağır olursunuz." diyorlardı bilmiyorum.

    belki de atıyorlardı kafadan.

    suya inmeyin bahur vurur da diyorlardı ama.

    ne sağır olduk ne cildimizde lekeler oldu.

    öyle böyle bir şekilde atlattık vaziyetleri.

    biz kendimiz kurutuyorduk.

    dev gibi kabak çekirdeklerimiz oluyordu.

    sonra bir kısmını yiyorduk.

    tabi kabakları parmakla göstermemiz yasaktı.

    aslında kabak bulmak da çok eğlenceliydi de...

    nazarımız değermiş ve o kabak çürürmüş.

    biz yine de kabakları bulup inadına parmakla gösteriyorduk.

    özellikle de beyaz kestane kabaklarını. :) :)

    hatırladım şimdi yine bir gülme geldi.

     
  8. kabak çekirdeğini çok yemekle insan sağır mı olurmuş, bi yaşıma daha girdim. :)

    kabak çekirdeğinin iyisi de nevşehir'de yetişiyor olmalı ki, epey bi zaman bu şehrin adıyla anıldığı da olmuş. akşam ilaç niyetine bir avuç tüketmek farz oldu.

     
  9. Vitamini bol,günlük kararında tüketilirse daha da faydalı,tabi normal çekirdek gibi kase kase de yemeyin,gerçi başlayınca bitirmek zor oluyor,günlük bir avuç,en çok da magnezyum olduğu için tüketirim,çekirdikgillerin hepsini severim,olsa da yesek ya.

     
  10. en güzel olan çekirdektir bence.

    tadı ayrı bir güzel kendi ayrı bi güzel

    küçükken çok yemeyin sivilce yapar derlerdi doğru mu bilmiyom ama alıyom ben

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.