Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

işini ehline vermek

paylaş araştır

 

  1. ülkemizde bir türlü uygulanmayan görev verilirken liyakat aranması durumu.

     
  2. Memleketimiz ne zaman adam olur sorusu aklıma geldiğinde uzun süre düşünüp taşınıp bulduğum cevabın adı bu deyimdir. Günümüzde işin ehline verilmesi durumu bir türlü hayata geçmediği için bu memleket adam olmaz cümlesini aklıma getirmesi ile düşüncelerim son bulur.

     
  3. Akepenin tam tersini yaptığı şey.

     
  4. yine derin konusu olan bir başlık.

    liyakat.

    Bu tanım bir türlü aslını bulamadı türkiye de... anlaşılamamış kavranamamış maalesef.

    Kesinlikle Allah (C.C) size; emanetleri (devlet yönetimi ve milletin idaresiyle ilgili görevleri), mutlaka ehil ve emin kimselere vermenizi ve insanlar arasında (karar verirken ve tercih yaparken) hükmettiğiniz zaman, adalet ve hakkaniyetle hükmetmenizi emretmektedir. Bununla Allah, size ne güzel öğüt veriyor!.. Doğrusu Allah, (her şeyi tüm ayrıntılarıyla) İşitendir, Görendir. nisa/58

     
  5. her işte olması gereken eylemdir. işi yapacak en yetkili, en tecrübeli kişilerin o işi yapmakla görevlendirilmesi gerekir ama ülkemizda maalesef zaman zaman çeşitli görevlerde ilgili işle alakası olmayan kişilere yetki verildiği oluyor.

     
  6. işin sonucunda hüsrana uğranmaması için en başta yapılması gereken elzem davranış.

    bisikletini tamir ettirmek için bu işin ustası kişiye gidilirse usta tamiratı hakkıyla yapacaktır.

    bir otobüs iyi bir şoföre, bir uçak iyi bir pilota teslim edilirse tecrübeden kaynaklı olabilecek istenmeyen durumlar en düşük seviyeye inecektir.

    hastalık durumunda da durum böyledir, branşında deneyimli bir doktor her zaman daha fazla tercih sebebidir.

    bazı işlerde ehil olmak da yetmiyor, o işi yapmaya gönüllü olmak da gerekiyor.

     
  7. işi yapanın ya da yapacak olanın işin ehli olma ehliyetini/ruhsatını nereden ve kimden aldığını öğrenmeden yapılmaması gerekendir. işin ehli konusu biz kadınlar için en çok kuaför salonlarında sorunsallaşıyor. Sırf zincir bir salon diye gittiğimiz salonda belki de mahalle kuaföründe karşılaşmayacağımız sorunlar yaşıyoruz. Niye? Çünkü biz "işin ehli" kriterini kurumsallık içerisinde ve bütüncül bir yaklaşımla değerlendiriyoruz. O salon hangi kriterlere göre işin ehlini belirliyor bilmiyoruz. Anahtar kelime tecrübeden önce bilgi ve yetenek ise (çünkü tecrübesizlik bir kurumsallığın arkasında gizleniyor olabilir); "ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz" denir.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.