Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

iktisadi ve idari bilimler fakültesi

paylaş araştır

 

  1. üniversitelerin işletme,iktisat, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, ekonometri, maliye ve kamu yönetimi bölümlerini içeren fakültenin ismi

     
  2. türkiye'deki üniversiteli işsizlerin en yüksek oranda okuduğu fakülte.

    hemen hemen bütün üviversitelerin bünyesinde bulunur ve öğrencilerine hazırlık sınıfı mecburiyeti koyar.

    1 yıllık hazırlık programının ardından türkçe eğitim verir ve öğrencilerinin öğrendikleri ingilizceyi unutmalarını sağlar.

    belli başlı üniversiteler dışında uzak durulması gereken fakültedir.

     
  3. hukuk fakültesi kazanamayan eşit ağırlıkçıların teselli ikramiyesidir. (biri de ben)

     
  4. eskinin bürokratlarını ve siyasetçilerini yetiştiren, şimdilerde aöf ve kontenjan artırımıyla prestiji yitirilen bir fakülte çeşidi.

     
  5. çocukluk hayalim olan tıp fakültesini ,katsayı engeline takılarak ,kesilmiş puanım ile bu fakülteyi kazanıp ,ilk başta hiç sevmeyip , daha sonra rakamlarla uğraşmanın insanlarla uğraşmaktan daha zevkli olduğuna karar verdiğim,şu günlerde ise tweterda kadro mücadelesi verdiğim mezun olduğum fakültem.

     
  6. eskinin iyi şimdinin vasat fakülteleri şu an mezun olanlar işsiz kalırken önceki mezunlar bürokrasi ve siyaset alanında ileri düzeylere çıkmıştır

     
  7. sayısala gidemediği için eşit ağırlık seçen hukuk pdr kazanamadığı için bu bölümlere doluşanların fakültesi... :D

     
  8. iş bulsanızda bir işe yaramayan fakültedir bu fakülte mezunu olarak bulacağınız iş (kamuda bile olsa) 4-5 sene okumanıza asla değmez.

    torpiliniz varsa iyi bir iş bulabilirsiniz ama torpiliniz varsa zaten lisans mezunu olmanıza gerek yoktur

    atıyorum sağlam torpiliniz varsa vergi müfettişi olursanız belediyede lise mezunu teknisyenden 300 lira fazla maaşınız olur.

    kısacası mezun olduktan sonra devlet tarafından vasıfsız görünen bir kitlenin mensubusunuzdur artık.

    he artık sağlık ve hukuk hariç diğer mesleklerinde suyu çıktı ama her ile üniversite açma stratejimiz sağolsun.

    çok fena nitelikliyiz çok.

     
  9. Ülkemizde değeri bilinmeyen fakültedir. Gelişmiş ülkelerde saygın bir yeri vatdır. aöf ve bazı üniversiteler hariç nitelikli zorlu bir eğitimi vardır. Yine kpss alan gibi kaliteli bir sınavı kurum sınavları mülakatları gibi de zorlu bir süreci vardır. En büyük dileğim kim hangi bölümden mezun olursa olsun iibfnin alan sınavı gibi bir sınava girip atanacakları kurumun içinde yazılı ve sözlü mülakata girmeleridir. İibfden istenen yds kpss puanlarının da diğer bölümlerden istenmesi akı karayı ortaya çıkaracaktır.

     
  10. hemen hemen her üniversitede olması ve özellikle açık öğretim fakültesinin bünyesinde de olması nedeni ile çok fazla mezuna sahip -özellikle işletme bölümü- ancak mezunlarının iş bulmakta büyük zorluklar çektiği, kpss'den yüksek puan alan mezunlarının genellikle memur olduğu fakülte.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.