Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

hünnap

paylaş araştır

 

  1. dikenli bitkiler familasından bir bitkidir. a, b ve yoğun miktarda c vitamini içerir. şeker oranı çok yüksek olmadığından şeker hastaları için yararı bir besindir. yetişme döneminde sıcaklık ister. yaş ve kuru olarak tüketilebilen alternatif tıbbın gözdesi bir meyvedir

     
  2. bahar ayalarında hoş kokulu sarı renkli çiçek açan dikenli bir ağaç türü.

    meyvelerinin şeker hastaları için iyi geldigi düsünülmekte olan bir ağaç türüdür.

     
  3. "Ben bununla ne yapabilirim ki?" diye sordum.

    "Doğal sirke yapabilirsin." dediler.

    Yapayım o zaman.

    İnşallah becerebilirim.

     
  4. Çin hurması olarak da adlandırılan, ülkemizde çiğde ya da innabi adıyla da bilinen, gıda olarak ve tıbbi amaçla değerlendirilen, sert çekirdekli, iri zeytin görünümünde, antioksidan ve c vitamini kaynağı olan, çoğu derde deva bir bitkidir.

     
  5. elmanın şekersizi, şeftalinin tüysüzü gibi bir şey.

    sanırım şeftali ağacı ile elma ağacı yasak aşk yaşamış, bu aşkın meyvesi hünnap olmuş.

     
  6. dışı elma , çekirdeği erik olan meyve.

    elmaya göre çok daha az şekerli ( ham elma gibi )

    c vitaminini asitle özdeşleştirdiğimiz için bu asidi düşük meyve nasıl c vitamini deposu olabiliyor anlayamıyoruz haliyle.

    hakikaten şeker hastaları için alternatif meyve olarak önerilebilir.

     
  7. geçenlerde uğradığım burhaniye köylü pazarından öylesine alıvermiştim, çayın yanında yerim diye. nitekim yedimde , doğrusu pek yakıştılar. bundan böyle ne zaman çay içecek olsam tatlandırıcı olarak kullanacağım. kendisine bakacak olsan küçücük, yuvarlak, kahve-kırmızımsı leblebi gibi bir meyve. -kurusundan bahsediyorum elbette- biraz iğdeyi andırıyor. iğdenin biraz daha küçük, yuvarlak ve etli olanı. meyvesi küçük fakat öğrendiğim kadarıyla marifetleri pek büyükmüş hünnapcağızın. örneğin ; ? lif içeriği yüksek olan hünnap sindirimi düzenler, kabızlığa karşı iyi gelir. lifli beslenmek kolorektal kanser riskini de düşürür. lifli beslenme ile kalp hastalıkları riskini artıran kolesterole karşı da koruma sağlar. yapılan araştırmalar sonucunda diyabet, sarılık, yara ve ülser tedavisinde kullanılması önerilir.? o halde ne yapıyoruz; bu değerli meyveyi mutfağımızdan hiç eksik etmiyoruz. ;)

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.