Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
İstanbul, Ankara, Trabzon, Rize, kastamonu simidini, İzmir gevreğini biliyordum ama Eskişehir simidini bilemediğimden biraz araştırdım.
Çok fazla pişirilmiyormuş daha elastik oluyormuş ve çok sevilen insanların burnunda tüten bir simitmiş.
gerçekten de geleneksel hatta en geleneksel lezzetlerimizden biri olan simidin böyle bir özelliği vardır.
İnsanın gurbette burnunda tüter.
Arar arar da bulamazsın.
Bizim Yurtdışı gurbetçilerin büyük ihtimal donmuş halde naylonlarla bavullarına tıkıştırdıklarını tahmin ettiğim bir lezzettir.
Tost makinesine atıp yanına bir çay demleyip İstanbul ve martı görüntüleri eşliğinde yiyordurlar diye tahmin ediyorum.
simidin menşei de en güzel yapıldığı yer de Ankara' dır. Çünkü bir yiyeceği ya da herhangi başka bir şeyi o yer ile özdeşleştiren o yere ilk gidildiğinde/gidildikçe akla gelip gelmemesidir. Ankara' lı olmayıpta Ankara' ya gelen herkes ya Ankara simidi ya da Ankara döneri yemek istediğini en az bir defa söyler. "Ankara simidi, Ankara döneri yiyelim" gibi. Fakat hiçbir Ankara' lı işbu başlıkta sözü edilen şehirlere gittiğinde "hadi bir de simit yiyelim!" demez. Misal ben: İstanbula' a gittiğimde sarıyer' de balık yemek isterim, İzmir' e gittiğimde kordon sahilinde türlü çeşit mezelerden yemek isterim, Eskişehir' e gittiğimde tatar böreği ya da çibörek (çiğböreği) yemek isterim. Trabzon' a gittiğimde aklıma yemek bile gelmez. Alamayacak olsam da Trabzon burması, trabzon hasırı ve türlü çeşit takı bakmak için kuyumcu kuyumcu dolaşırım. Kısaca Bu şehirlerin hiçbirinde aklıma simit gelemez.
Simit her zaman Ankara simididir.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2024 MN Yazılım |