Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

emeklilikte yaşa takılanlar

paylaş araştır

 

  1. sgk'nın 1999 yasasından sonra oluşan mağduriyetin temsilcilerini ifade eden söz dizimi.

    yasalar geriye doğru işlemez diye bir madde vardır ve hep bunun geçerli olduğunu dile getirdiler ama kazın ayağı öyle değilmiş. 1999 yılından önce hakedilen emeklilik şartları bir şekilde egale edildi ve insanların emeklilik süresinde uzamalar yaşandı. hala da bu mağduriyet duruyor. halkına karşına sağır ama suriyeli göçmenlere karşı duyarlı bir devletimiz var maalesef.

    yalnız seçimlerde yaşadığı mağlubiyetler sebebiyle eyt için çözüm aramaya başladıklarını söylüyorlar ve üç taslaktan bahsediliyor. taslakları okudum ve eyt için ikisi anlamsız ama üçüncü taslak tam istenen. bakalım meclise gelecek mi, gelirse nasıl çıkacak. yalnız bu süreç taşeron olayı gibi uzadıkça uzayacak ve bir çok kişi belki de yeni yasadaki kademeye göre emekli olmuş olacak.

     
  2. merakla ıslah edilmesini beklediğim konu

    yılan hikayesi kokusu alınıyor biraz ama zaman gösterecek doğru mu

     
  3. (ayrıksı durum ve kişileri tenzih ederek) kendi kendimize gereksiz sorunlar üretme konusunda acayip hünerliyiz toplum olarak maalesef; EYT denilen bu sözde mağduriyet de öyledir. Halbuki kanunda kimin ne zaman ve hangi koşullarda emekli olacağı açıkça belirtilmiştir. yani ortada ne sorun, ne de mağduriyet vardır. kazanılmış hak da yoktur; emeklilik hak edilmemiş ki kazanılmış haktan bahsedilsin. zaten yasada yürürlük itibariyle emeklilik hakkını kazananların yanında emekliliğine kısa bir süre kalanlar bile düzenleme dışında tutulmuştur ve yasanın yürürlüğü öncesi çalışanlar için makul ve adil bir geçiş aşaması yer almıştır. bunun dışında kazanılmış haktan da bahsedilemez. hukuksal kazanılmış hak mefhumu; çok teknik-spesifik- sofistike kavramdır. hukuktaki kazanılmış hak kavramı ile, hukukçu olmayan bazı insanların kazanılmış hak anlayışı çok farklıdır. Hukukçu olmayanların kazanılmış hak anlayışı kavramsal değil, sadece bazı menfaatlerle eşdeğer sözcüktür kanısındayım. bu bağlamlarda, aslında hukuksal sorun olmayan, ama popülist tavırla üretilen gereksiz ve temelsiz meseledir. Çok önemli hakiki sorunlarımız varken, bu tür yapay sorunlarla enerjimizi boşuna harcıyoruz sanırım.

     
  4. 8 eylül 1999 öncesi sgk girisi olanlardır. eyt bu tarih öncesi icin cözülürse 2024 te emekliyim, mevcut yasa ile 2039. Farkta pek cokmuş

     
  5. hortlattığım konu.

    belki bir şey olur.

     
  6.  
    (Bkz: supporters)
  7. Benim 1998 yılında girişim var ama 20 gün prim ödenmiş. 2003 yılında memuriyete başladım. Ban faydası olur mu acaba

     
  8. eski kanun ile yeni kanun arasında kalanlar.

    bu arada bir seçim payesi olarak gündeme geliyor. bir gün mhp çözeceğiz diyor bir gün akp diyor bir gün chp. hangi parti gelirse gelsin, hiçbiri de çözüm üretmeyecek. işlerine gelmiyor, insanların yaşam süresinin uzaması bile gözlerine batıyor.

    tamam sosyal devletiz ama dedesinin maaşını alan insanlar var bu ülkede. ya da kocasından resmi olarak boşanıp babasının annesinin maaşını alanlar var. sıkı bir denetimle bunlara verilenler alınsa eyt maaşlarını dünden karşılar.

     
  9. çözülmesi gereken problemler silsilesi

     
  10. Benim 1998 yılında Sigorta girişim var. 20 günlük sadece. 2003 te memurluğa başladım. Bu 1998 yılındaki girişin bana ne faydası olur? bilen lütfen bilgilendirsin.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.