Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

dünyada görmek istediğin ilk 5 yer

paylaş araştır

1. venedik,italya kanallar arasında kayıkla gezinmek tarihi yapıları görmek romantik bir atmosfere sahip bir şehir.

2. Neler olup bittiğini az da olsa anlayabilmek için İran, muazzam bir kültür mirası sunuyor. Alamut Kalesi'nde bir sigara sarıp içme ahdim var mesela... Hasan Sabbah'a neden kendilerini adadığını anlamaya çalışmak istiyorum; insanların neye, nasıl ve niçin inandığını hissetmeye çalışarak, kaleden uzaklara bakıp sigaramı üflerken biraz olsun cevap aramak...

Meşhed'e gidip Firdevsî'nin mezarını bulmak istiyorum. Şehname'yi düşünmek, yüzyıllar öncesinden bugüne kalan o büyük sözü duymaya çalışmak... İran halkını nelerle birbirine zincirlediklerini, onları nasıl prangalara vurduklarını anlamak istiyorum.

Nişabur'da Ömer Hayyam'ın mezarı başında durmak... Yezd'de Zerdüştleri görmek; inançtan ziyade zamanın inançlara ne yaptığını anlamaya çalışmak... İsfahan'da Safevîleri hissetmek, o ihtişamın gerisindeki derin sancıyı sezinlemek...

Ve elbette, görülmek istenen 5ten çok daha fazlası için orada olmak istiyorum. Bu bir seyahatten çok daha fazlası; bu, anlamaya çalışmak için bir arayış

Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.