Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

devlet bahçeli

paylaş araştır

 

  1. "devletin bekası" diye diye ortada gezinen mhp kişisi.

     
  2. ülkenin başına bir 15 temmuz çorabı daha örmesinler diye akepeyi kısmen de olsa yola getirmeyi başaran derin görev adamıdır

     
  3. yeni matematik kuramıyla çığır açan adam. ayrıca spor yorumları (daha doğrusu skor beklentileri), gündeme ilişkin enteresan tivitleri, ani çıkışları ve ani dönüşleri ile de bilinir.

     
  4. bahçeli' nin 40. yıl hesabı:

    spoiler

    m.h.p. seçmeni ile ülkücülerin ekranda gördüklerinde kanal değiştirdikleri iki siyasi parti genel başkanından biridir.

     
    (Bkz: recep ivedik)(Bkz: 40 yapar)(Bkz: Ana avrat düz gitmek)
  5. tekirdağ mitinginde alayınızı .... saygıyla selamlıyorum diyen şahıs.

    spoiler

    patlıcan kışın pahalıysa yazın yeriz diyor. o zaman millet, et pahalı diye eti sadece kurban bayramında yesin. bu kadar sığ düşünen bir adama oy vereceğinize oyunuzu bana verin daha makbule geçer. sanki ülke de yazın patlıcan bolluğu oluyor. ulen tarım mı kaldı. üretici toplumdan tüketici topluma geçtik sen nerede yaşıyorsun ey bahçeli denen şahsiyet, bu şahıs da güç zehirlenmesine uğradı maalesef, daha da hayır gelmez..

     
  6. Türkeş'ten sonra asla güven duyamadığım, bence dıj güjler tarafından bizzat davayı baltalasın diye gönderilen insan.

    Hakkındaki minnoş tereddütlerim de, kutsal ittifak - neydi adı bu değildi- cumhur ittifak? neyse işte onunla tamamen geçti.

    Artık eminim.

    Kahrolsun dıj güjler

     
  7. her devrim adamı

    her seçime farklı farklı partilere yanaşarak girer

    siyasi ideolojisini yerle bir edip yama parti haline getirdi mhp yi

     
  8. m.h.p. seçmeni ve ülkücülere göre;

    dün kara dediğine bu gün "ak" diyen kişidir.

     
  9. spoiler

    --alıntıdır--

    kendi partililerinin dahi anlamlandıramadığı bir şekilde akp'ye sahip çıkan ve giderek yıpranan bahçeli parti içerisindeki muhalifleri de ihraçlar ve antidemokratik kararlar ile parti dışına iterek tasfiye etti.

    peki devlet bahçeli'nin 'devletin bekası için' diyerek kestirip attığı son 2 seneki adeta siyasi intihar ve kendisini inkara varan siyasi yol haritasında herşey bahçeli'nin dediği gibi 'devlet bekası' için yeniden kurgulanan bir parti içi politik yenilenme süreci mi? yoksa...

    başta ülkücü taban olmak üzere siyaset dünyasının anlamlandırıp,doğal bir seyir içerisine konumlandıramadığı bu ani siyasal 'dönüşüm' 'derinlerde' dizayn edilen bir projenin son ayağı mı?

    bu büyük siyasal dönüşüm mhp lideri bahçeli'nin 'özel olarak konumlandırıldığı' siyaset sahnesinde kendi tasfiyesi ile sona erecek bir 'projedeki' son görevi mi?

    peki dünya'nın sayılı istihbaratçılarından olan ruzi nazar ile ülkücü hareket ve türk gladio'su arasında nasıl bir ilişki var? ruzi nazar ile alparslan türkeş ilişkisi nereye ve hangi yıllara uzanıyor?

    alparslan türkeş-ruzi nazar ikilisinin kurduğu ilişkiler ağı ve nüfuz alanı bahçeli'ye mi devredildi?

    işte dostlar işte tüm bu ilişkiler ağı ve kurgulanan 'projelerin' odağındaki isim ruzi nazar'ı mercek altına alarak başlayacağımız floodumuzda bir hipotez ortaya atacağız, sonrasında isterseniz hipotezimizi tartışırız. şimdi başlıyoruz;

    floodumuzun adeta 'can damarı' olan isim ruzi nazar. ruzi nazar 20.yüzyılın en önemli istihbaratçılarından birisi olarak kabul ediliyor. türkiye'de uzun yıllar 'görev' yapan ve çok çok önemli 'derin' dostluklar kuran nazar'ın etkisi belki günümüzde dahi devam ediyor.

    peki kimdir bu ruzi nazar? ilginç bir hayat hikayesi olan ruzi nazar dünya'ya özbekistan2ın margilan şehrinde gözlerini açar.tarih yaprakları 21 ocak 1917'yi göstermektedir. yani başka servislere de çalışsa 20.yüzyılın en önemli istihbaratçılarından birisi özbek türk'ür.

    komünist parti gençlik örgütü'nde çalışır ve 1939 yılında kızılordu'ya alınır. ancak 2.dünya savaşı'nın ilerleyen dönemlerinde ruzi nazar odessa'da almanlara esir düşer. o artık bir esirdir ve pek de umutlu olmayan bir şekilde sonunu beklemektedir.

    ancak o sıralarda hitler'in sscb yönetimindeki türki cumhuriyetler üzerinde daha etkin olabilmek için kurmayı düşündüğü ve bu ülkelerin vatandaşlarından oluşacak olan 'türkistan lejyonu' projesi vardır ve bir alman çavuşunun dikkatini çekerek almanların bu 'türkistan lejyonu'nda görev alması teklifi hayatının akışını da değiştirecektir. kısa süre sonra ruzi nazar, alman propaganda bakanlığı'nın radyosunda çalışmaya başlar. ruzi nazar artık naziler hesabına çalışmaktadır.

    ruzi nazar kısa süre içerisinde alman istihbaratı içerisinde yükselir.önemli isimlerle, önemli projelerde çalışır.çok 'kritik' bilgilere sahip olmuştur ve bu bilgiler savaş sonrasında ruzi nazar'ın 'sigortası' olacaktır.

    ruzi nazar, almanlar savaşı kaybeder kaybetmez amerikalı istihbaratçılar ile temas kuracaktır. temas kurduğu kişi ise abd başkanı thedore roosevelt'in oğludur. kendisindeki üst düzey 'bilgiler', ruzi nazar'a amerikan istihbarat servisi cıa'da yapacağı kariyerinin yolunu açar.new york'ta cıa'nın kurduğu amerika'nın sesi radyosunda görev yapar. archibald roosevelt'in ablası ethel roosevelt aracılığıyla resmen cıa görevlisi olacaktır.yıl 1954...

    kısa bir süre ruzi nazar'ı bir kenara koyalım ve aynı yıllarda türkiye'de yaşanan önemli bir gelişmeye göz atalım.

    türkiye 2.dünya savaşı sonrası ortaya çıkan iki kutuplu dünya'da 'yakın tehdit' olarak algıladığı sscb ve komünizm tehlikesi karşısında nato'ya üye olmuştur. türkiye'nin nato'ya üyeliği sonrasında nato üyesi ülkeler için kurgulanan 'gladio' projesine dahil edilmesi uzun sürmez.

    türk silahlı kuvvetleri 'özel ve seçkin' subaylardan oluşan bir ekibi 'kontrgerilla eğitimi almak üzere' amerika'ya yollayacaktır. bu ekibin içerisinde özellikle dikkati çeken bir isim vardır ve o ismi türkiye ilerleyen yıllarda çok sıkça duyacaktır:alparslan türkeş...binbaşı alparslan türkeş, amerikan harp akademisi'ni bitirir ve daha sonra da türkiye'nin nato daimi komitesi'nde görev yapmaya başlamıştır ve 1955 yılında ruzi nazar'ın evinde türkeş ile ruzi nazar'ın yolları ilk kez kesişir. burada başlayacak dostluk ömür boyu sürecek ve bu dostluk türkiye'nin bir dönemine damga vuracak etkiler yaratacaktır.

    alparslan türkeş ile ruzi nazar'ın ilk görüşmesinde yanlarında olan 3. kişi ise daha sonra türkeş ile birlikte 27 mayıs darbesi'nin en önemli isimlerinden birisi olup, darbe lideri cemal gürsel'in yeterliğine kadar yükselecek askeri ateşe agasi şen vardır.

    türkeş türkiye'ye 'çankırı kontrgerilla kampı komutanı' olarak dönecek ama ruzi nazar ile irtibatını hiç kesmeyecektir.

    aradan çok geçmez ve 27 mayıs 1960?ta türkiye ilk askeri darbesi ile uyanır. darbe bildirisini okuyan ses ise tanıdık bir isme aittir:albay alparslan türkeş.

    ama daha da ilginç olan şudur ki; 27 mayıs darbesi olmadan 6 ay önce abd büyükelçiliği'ne 'istihbarat' alanında görev yapmak üzere tanıdık bir isim atanmıştır: ruzi nazar...

    27 mayıs darbesi ile yönetime el koyan ordu cuntası içerisinde türkeş çok önemli bir rol almaktadır. zira türkeş 'başbakanı olmayan' ülkede başbakan müsteşarı olmuştur. yani fiilen başbakandır. ve tüm istihbarat alparslan türkeş'e bağlıdır.

    ancak ruzi nazar amerika'da sadece alparslan türkeş ile dostluk kurmamıştır. ruzi nazar'ın dostluk kurduğu bir diğer isim ise o dönem rütbesi yüzbaşı fuat doğu'dur.

    bu arada türkeş'i ruzi nazar ile tanıştıran isim olan altemur kılıç gelişmeleri yakından takip etmektedir...

    ruzi nazar cıa türkiye istasyon şefi paul henze ile koordinasyonlu biçimde çalışmaktadır. bu arada 27 mayıs cuntacıları içerisinde 14'ler krizi patlak vermiş ve türkeş ile ekibi tasfiye edilerek yurt dışına sürgüne gönderilmiştir.

    türkeş, hindistan'a diplomatik görevle gönderilse de aslında cuntanın diğer kanadı tarafından öldürülmesi planlanmıştır.

    ancak devreye giren isim ruzi nazar olmuştur.ruzi nazar, amerika'da tanıştığı agasi şen'in cunta lideri cemal gürsel'in yaveri olmasını kullanarak gürsel'e 'mesajı' iletmiştir.ve 'mesajı alan' gürsel türkeş'i infaz ettirmemiştir.

    cuntacılar,türkeş'i 'tasfiye ettiklerini' düşünedursunlar, ruzi nazar'ın bu karizmatik asker dostu için çok farklı planları vardır.

    bu arada ruzi nazar kafasında kurduğu 'büyük planın' ilk adımını türkeş üzerinden değil, yine amerika'da dostluk kurduğu fuat doğu üzerinden yapar.

    fuat doğu, ruzi nazar'ın derinlerdeki önemli destekleri ile 27 ağustos 1962 tarihinde kurmay albay rütbesi ile o zamanki adı mah olan mit'in başkanı olarak atanmıştır.

    2 yıl bu görevde kaldıktan sonra 1964'ta kıta görevine çıkan doğu 1966'da yine nazar'ın yoğun çabaları ile mit müsteşarı olarak atanmıştır ... fuat doğu etkisi bugün dahi hissedilecek derecede derinden ve komplike biçimde mit'i organize eden isimdir.

    fuat doğu üzerinden türk istihbaratını kontrol eden ruzi nazar'i, komünist tehlike karşısında 'milliyetçi siyasal bir organizasyon' gerekliliğine ihtiyaç olduğunu düşünüyordu. albay türkeş de türkiye'nin kaderine hükmetmek için can atıyordu ama ordu içerisinde tasfiye edilmişti.

    ruzi nazar'ın kafasındaki milliyetçi siyasi organizasyon yeri geldiğinde sokak eylemleri için operasyonel olarak da kullanabilmeliydi, otoriteye bağlı bir yapılanma olmalıydı. böyle bir yapılanma ancak 'karizmatik liderlik' ile yönetilip yönlendirilebilirdi ve ruzi nazar bu partinin liderliği için yakın dostu alparslan türkeş'ten başka tek bir kişiyi bile aklından geçirmiyordu.

    kısa süre sonra nazar-türkeş ikilisi buluşarak bu fikir üzerinde mutabık kaldılar ancak en önemli sorun sıfırdan bir parti teşkilatlanması gerçekleştirmenin uzun zaman alacak olması ve mali yüküydü, o zaman devreye var olan bir partiyi 'ele geçirmek' planı sokuldu.ap ya da chp'ye bu operasyon yapılamazdı. bunun için en uygun parti osman bölükbaşı'nın cumhuriyetçi köylü millet partisi'ydi, türkeş tüm bağlantılarını kullanarak partinin tabanına nüfuz etti, ruzi nazar'ın türkeş'in tabanın örgütlenmesi konusunda önemli yardımları vardı.

    sonuç olarak operasyon başarıyla sona erdi cmkp adını mhp olarak değiştirdi. lider artık ateşli ve karizmatik milliyetçi isim bir dönemim 'kudretli albayı' alparslan türkeş'ti.

    türkeş türk siyasetinde her geçen gün dahada parlarken, ruzi nazar tüm bağlantılarını ve ilişkiler ağını dostu türkeş'in emrine sundu, türkeş ordu içerisindeki bağlantılarını da yeniden kurmuştu, tsk üzerinde ciddi bir prestij ve ağırlığı vardı.

    son gelinen noktada türkeş eli ile milliyetçi sağı ve tsk bağlantılarını, fuat doğu eli ile mit'i kontrol eden ruzi nazar perde arkasında türkiye'nin en etkin kişilerinden birisiydi.

    1968'de tüm dünya'da yükselen sol dalga türkiye'de fazlası ile karşılığını bulmuştu ve ilk kez türk silahlı kuvvetleri içerisinde en üst düzeyde örgütlenmiş bir sol cunta oluşmuştu.sol cuntanın lideri cemal madanoğlu'ydu, cuntacıların sivil ayağının lideri ise doğan avcıoğlu idi, avcıoğlu darbe sonrasının anayasasını bile yazmıştı, bu cuntaya moskova desteği de tamdı.

    ancak cemal madanoğlu hayatının hatasını yaparak darbenin başarısını garantilemek için amerika desteğini de almak istedi. bunun için de ankara'da ruzi nazar'ın evinin kapısını çaldı. madanoğlu, biz darbe yapacağız abd'nin desteğini sağla, demişti ruzi nazar'a. büyük bir kumardı.aslında bu bir yerde 'benim önümü aç ben de iktidarda seni kendime ortak edeyim' teklifiydi, ancak ruzi nazar'ın cevabı 'yanlış kapıyı çaldınız madanoğlu' şeklinde oldu.

    madanoğlu gider gitmez ruzi nazar dostları türkeş ve fuat doğu'yu arayarak durumu haber verdi. solcu subayların darbe yapması abd'nin kesinlikle istemeyeceği bir gelişmeydi, genelkurmay başkanı memduh tağmaç devreye girdi ve 9 mart'çılar ekibi tasfiye edildi.

    ancak özellikle son olaydaki fuat doğu bağlantısı ile iyice ilişkileri deşifre olan ruzi nazar o esnada iran'daki amerikan büyükelçiliği baskınında operasyona katılacak ekipte görevlendirildi ve gizli yollardan iran'a geçti.

    nazar, abd tarafından federal almanya büyükelçiliğinde çalışmak üzere bonn'da görevlendirildi.

    ancak sol dalganın giderek yükseldiği türkiye'de solun önünün kesilmesi için gladio mhp kadrolarını kullanmaya karar vermişti ve tabii ki ruzi nazar alparslan türkeş ile sürekli temas halindeydi, ancak artık bir 'aracı' kullanılıyordu: enver altaylı.ayrıca başta almanya olmak üzere yurtdışındaki ülkücüleri örgütleme işi serdar musa çelebi üzerinden yine ruzi nazar tarafından organize ediliyordu.

    ancak türkiye'de işler çığırından çıkmıştı, ruzi nazar 12 eylül darbesinden 1 yıl önce 'aracı' enver altaylı'yı evinde bir yemeğe çağırdı, yemek bitiminde konuya giren nazar 'bizimkiler türkiye'de darbe yapacak. ancak bu kez darbe emir komuta zinciri içinde olacak. darbe sonrası 1.ordu komutanı necdet üruğ başkanlığında bir milli mutabakat hükümeti kurulacak. sokaklarda tansiyonu düşürün.yoksa darbenin altında kalacaksınız' dedi.

    mesaj enver altaylı tarafından türkeş'e ulaştırıldı ama iş işten geçmişti ve 12 eylül darbesi gelip türkiye'nin tepesine bindi.

    1980 darbesi sonrası abd 'yeşil kuşak projesini' devreye aldı. artık abd milliyetçileri değil siyasal islamcıları kullanacaktı ülkücüler 'ıskartaya çıkarıldı'

    bu sıralarda 80 öncesi mhp'nin en zayıf olduğu belki de en etkisiz olduğu alan akademik kadrolardı.bu zayıf alanda ülkücü camiada bir isim aktif mücadelesi ve sosyalliği ile dikkat çekmekteydi, o isim hiç yabancı olmadığımız bir isimdi:devlet bahçeli.

    devlet bahçeli daha sonra akademi'de ülkü ocakları'nı kurdu. 1970-71 yıllarında türkiye milli talebe federasyonu genel sekreterliği görevlerinde bulundu. bahçeli, bir yandan aktif olarak siyasi faaliyetleri yürütürken, diğer yandan da akademik çalışmalarını devam ettirdi.1971'de mezun oldu ve aynı yıl ankara iktisadi ve ticari ilimler akademisi ve bağlı yüksek okullarda iktisat bölümü asistanı olarak görev aldı. dr. devlet bahçeli, öğrencilerle yakından ilgilenen bir akademisyendi.

    aynı zamanda bahçeli,ülkücü maliyeciler ve iktisatçılar derneği'nin kurucusu, üniversite akademi ve yüksekokullar asistanları derneğinin (ümid-bir) kurucularından ve genel başkanlarındandı.ayrıca kısaca ünay denilen, üniversite akademi ve yüksekokulları asistanlığını kurarak ve başkanlığını yapmıştı.

    üniversitedeki görevinden istifa eden bahçeli, 19 nisan 1987 tarihinde yapılan mçp (milliyetçi çalışma partisi) büyük kurultayında parti yönetimine seçildi ve genel sekreterlik görevine getirildi.

    uzun zamandır milliyetçi camiada. dikkat çeken bir isim de olsa bahçeli'nin bu denli hızlı yükselişi aksiyon odaklı ülkücü tabanı rahatsız ediyor, kimse türkeş'in en yakınında bulundurduğu bu genç akademisyenin kısa süredeki bu yükselişine mana vermiyordu ancak kimsenin bilmediği gerçek dr.devlet bahçeli'nin 'sıradan' bir ülkücü akademisyen olmadığıydı.

    ruzi nazar, türkeş'e 'ülkücülere artık eski şekli ile devlette etkin olma şansı yok. partinin siyasal ve imaj olarak değişmesi gerekir. bunun aşamalı olması gerekmekte. ve uzun vadede bunu sen değil ama senin belirleyeceğin bir isim yapmalı. bu isim mümkünse akademisyen olmalı' mesajı iletmişti.işte hala derin devlet içerisinde önemli bir kesime nüfuz edebilen türkeş, kimse farkında bile değilken daha asistanken 'derin bağlantılar' kuran devlet bahçeli'yi seçti bu 'proje' için.

    bahçeli bilmiyordur ancak türkeş kendisinin 'derin bağlantılarının' farkındadır, ancak bu daha da işine gelmektedir. onu yanından uzaklaştıracağı yerde daha yakınına alarak istediği zaman istediği şekilde 'derinlere' mesaj verme ve ters manipülasyon yapmayı tercih eder,

    ruzi nazar, afganistan'da bizatihi sscb karşıtı islamcıların kullanılmasını organize etmiş ancak siyasal iskanın bir süre. sonra kontrolden nasıl çıktığını görmüştür.bu nedenle türkiye'de 'ılımlı islamın' türkiye'de iktidara gelmesi projesi noktasında abd'nin 'derin koridorlarında' önemli karar vericileri ile ters düşmüştür.ona göre ılımlı islam kontrolden çıkacaktır bunun yerine türkiye'de merkezde yer alan milliyetçi bir iktidar kurgulanması daha idealdir

    'merkeze çekilmiş milliyetçi hareket' fikrini dostu türkeş ile defalarca istişare eder. türkeş tamamen tasfiye olmaktansa merkeze çekeceği partisi ile 'iktidar odağı' olmayı akıllıca bulmuştur,

    siyasal yasakların kalktığı 1987 sonrasında siyaset sahnesine dönen türkeş'in o eski sert ve militarist söyleminden eser yoktur.türkeş ölümünden önce nazım şiiri okuyacak şekilde 'değişmiştir' ve projeyi anlatmanın zamanı geldiğine inanmaktadır.türkeş 'mhp'yi merkeze çekme projesini, bahçeli'ye açıklar, oğluna güvenememiştir

    türkeş 1972de hayata gözlerini yumarken bahçeli önce zorlu bir kurultay sürecine girecektir.ilk turda bahçeli dahil hiç bir aday yeterli oyu alamazken bir anda bazı 'derin' eller devreye girer ve bir anda adaylar bahçeli etrafında birleşir. sürpriz gerçekleşmiş ve türkeş'in oğlu tuğrul türkeş değil bahçeli mhp'nin yeni lideri olmuştur.

    1999 seçimleri 'derin devlet aklının' bahçeli 'projesi' için ilk adım olacaktır. apo'nun türkiye'ye getirilmesi ile esen milliyetçi rüzgar ile %18'i yakalayan mhp, ecevit 'ikna edilerek' dsp-anap-mhp koalisyonunun 2.büyük partisi olarak iktidara gelir.

    'devlet aklı' siyasal islamın kuşatmasından ve abd'nin siyasal islam projesinden vazgeçmeyeceğini görmüş, 1996 28 şubat operasyonunun ise 'askeri psikolojik' harekatın ters teperek islami hareketi mağduriyet üzerinden güçlendirdiği tespitini yapmıştır.

    1999 koalisyon ortaklığı ile birlikte ciddi bir imaj değişikliğine giden bahçeli, pek çok ülkü ocağını kapatır, partinin mafyatik oluşumlar ile bağını keser. bunu yaparken iktidar rantını dağıtarak tepkilerin önüne geçer.mhp giderek radikal sağ çizgiden arzu edilen 'merkez sağ' çizgiye kaydırılır. devlet aklı bahçeli2yi 'ılımlı islam'a karşı sivil bir sigorta olarak siyasetin merkezi olarak projelendirilmiştir. bu arada elverdiğince çok ülkücü devlet kadrolarına yerleştirilir.

    2001 yılında küresel güç odakların ırak operasyonu için mhp'siz bir koalisyon tasarlarlar. koalisyonun başında hüsamettin özkan olacak, dışişleri bakanı ise ismail cem olacaktır. dyp koalisyona dahil edilecektir.'devlet aklı' olayı görür ve gerekli mesaj bahçeli'ye ulaşır. bahçeli koalisyonu bozar' ülkeyi erken seçime götürür, küresel güç odaklarının planı 'ertelenmiştir'

    ancak gerek türkiye'ye gerçekleştirilen ekonomik operasyonun faturası iktidar partilerinden olan mhp'ye kalmış, gerekse 'kurgulanan' ve 'uluslararası bir senaryo' olan genç parti operasyonu ile mhp baraj altı bırakılmıştır.bu dönemde kimsenin beklemediği bir dirayet gösteren bahçeli bir sonraki seçimlerde partisini yeniden meclis'e sokar, kritik cumhurbaşkanlığı seçimi dönemi gelmiştir.

    devlet tüm kurum ve bürokratik oligarşisi ile akp adayına karşı çıkarken, devlet aklı 28 şubat'ın benzeri ikinci bir mağduriyet dalgası ile siyasal islamın radikal islama evrilmesinin önünü kesmek adına 'ılımlı akp adayı' gül'e onay verir.gerek 2001 krizi sonrası koalisyonu yıkması, gerekse gül'ü desteklemesi kendi tabanı dahil bahçeli'yi hedefe oturtur. bahçeli derin devlet aklının 'paratoneridir' artık, ancak işler devlet aklının istediği gibi gelişmektedir.

    bu arada devlet aklı fethullahçı yapının ordu içerisine sızdırılmasına karşı hamle olarak özellikle 1.ordu yoğunluklu olmak üzere ülkücü bir yapılanmayı karşı hamle ve 'sigorta' olarak tsk içerisinde konumlandırır.

    öte yandan recep tayyip erdoğan'ın tek adamlık isteği her geçengün artarken,devlet aklının paratoneri görevini gördüğü için sürekli eleştirilen bahçeli çok yıpranmıştır, parti içerisinde muhalif dalga yükselmeye başlamıştır.devlet aklı bir süre daha bahçeli'nin yerini korumasını uygun görmüştür, ama bunun da bir sebebi vardır.

    referandumda zaten çok etkisi olmayacağı ve tabanın hayır diyeceği açık olmasına rağmen bahçeli 'milliyetçi oylar' diyerek pazarlık masasına oturur, karşılığında muhaliflerin kongre taleplerinin yargıya takılması ve ihraç süreçleri tavizini alır, bahçeli artık açıkça akp'yi desteklemektedir.

    davutoğlu'nun geçici hükümetine güya mhp'den ayrılıp katılan tuğrul türkeş de senaryonun parçasıdır, neden tuğrul türkeş? aynı türkeş'in akp daha kurulmadan 'seçkin ve özel' az sayıdaki gazeteci, yazar, reklamcı, akademisyen ve stratejlerinden oluşan bir gruba erdoğan'ın 'türkiye'nin yeni başbakanı' olarak tanıtıldığı gizli toplantıya abd istanbul konsolosu hanımefendi ile 'el ele' gelmiş olması tesadüf değildir.

    ayrıca türkeş giderken içişleri bakanlığı sözünü almıştır. böylece aslında türkeş üzerinden istihbarat mit haricinde bahçeli kontrolüne girmiştir.

    gelelim 15 temmuz'a, darbe girişimi esnasında bahçeli ve devlet aklı 1.orduyu harekete geçirmiş ve ülkücü kliğe emanet edilen 1.ordu darbe girişiminin önemli kırılma noktalarından birisini yaşatmıştır. erdoğan bu olay sonrası bahçeli'ye daha da bağımlı hale gelmiştir...

    bahçeli bürokrasi ve devlet kadrolarına ülkücüleri yerleştirmeye başlamıştır. 'gizli iktidardır' ama devlet aklı erdoğan'ın totaliter eğilimlerinin önünde yıpranmış bahçeli'nin duramayacağını görmüştür ve bahçeli'ye son görevi verilir.

    bahçeli önce bir 'mağdur' yaratacaktır, partinin en önde gelen kadrolarını ihraç edecektir. tamamen akp sözcüsü şeklinde konuşacaktır. başkanlık için erdoğan'a tam destek verecektir ve bahçeli 'kendi siyasi tasfiyesi ile sonuçlanacak' devlet aklının kendisine verdiği son görevi uygulamaya başlar.

    önce meral akşener'in üzerine gider, aşağılar, toplantılarını bastırır, sonra ihraç eder. halkta karşılığı olan bir mağdur hem de 'kadın bir mağdur' yaratılır.

    partisinin 'beyin takımını' ihraç ederek muhalif harekete katılmak zorunda bırakır, böylece 'mağdur, karizmatik kadın liderin' vitrin kadrosu ve beyin takımı da oluşturulmuş olur.

    partisinin pek çok teşkilatını fesh eder. fesh ettiği teşkilatları özellikle örgütlenmesi en zor taşralardan seçer. bu teşkilatları yönetici ve üyeleri ile yeni kurulacak partinin kucağına iter, böylece yeni parti teşkilatlanma ve taşrada örgütlenme sıkıntısını kendiliğinden aşar.

    gülen bağlantısı olmadığını bilerek akşener için gülenci iması yapar. bu ima ile akşener'in gülen ile olabilecek tüm bağlantıları didik didik edilir. bir şey bulunamaz. böylece bahçeli sayesinde akp'nin 'fetöcü bunlar' şeklinde propaganda yapma kozu elinden alınır.

    ve son olarak tüm gücü ile geçmişte yaptığı ve söyledikleri ile tam tersi akp'yi akp'den daha çok savunur açıklamalar yapmaya başlar.böylece son dakikaya kadar erdoğan'ın yanında kalarak kontrolde tutmayı garantiler ama asıl amacı bu 'ülkücüler için dayanılmaz söylem ve politikalar' ile mhp'nin kemikleşmiş %8-9 bandındaki oyunun en az %5-6'sını tepki olarak yeni kurulan iyi parti'ye doğru itmektir ki bunda da başarılı olmuştur.

    son olarak başkanlık seçiminde kalan %3'ü bir bahane ile serbest bırakarak ve ilk turda aday çıkartarak erdoğan'ın 2.tura kalmasını bu turda karşısında devlet aklı ile projelendirilmiş meral akşener'in aday olarak kalarak blok oylar ile erdoğan'ı devirmesini hedeflemiştir.

    zaten devlet aklı parlamenter sistemde akp'yi en az 10 yıl daha iktidardan uzaklaştırmanın imkânsızlığını görmüş ve bu nedenle başkanlık sistemine destek vermiştir, çünkü planlar tutarsa akp 17 senelik kazanımlarını 1 gecede kaybedecektir.

    bahçeli ise yine ve son kez derin devlet aklının paratoneri olarak projeyi başarıya ulaştırarak kendisi tasfiye olacaktır. devlet aklının bahçel'ye son talimatı mecazen 'görevi bitir ve kendini imha et' olmuştur, bahçeli adım adım bu projeyi uygulamaktadır.

    işte bahçeli'nin hiç bir şekilde anlamlandırılamayan ve siyasi intihar ve kendini siyaseten inkara varan dönüşümünün nedeni budur

     
  10. devletin milletin bekasını koltuktan üstün tutan siyasi lider.milliyetçilik deyince, atatürk deyince mangalda kül bırakmayanlar teröristlerle ortak oldu,gerçi zaten ortaktılar,ifşa oldular diyelim.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.