Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

2023 memur zammı

paylaş araştır

 

  1. Enflasyon verileri açıklanınca belli olacak olan zamdır. En az asgari ücret zammı kadar olması beklenmektedir. Aksi takdirde memur maaşı asgari ücret ile eşdeğer hale gelecektir. Seçimlerde yuzde 50 oy ihtiyacı olanların bu oranın altında zam yapmayı düşünmesi çok saçma geliyor

     
  2. Yüzde 30 olarak revize edilen seçim günü hükümeti zor durumda bırakması muhtemel zamdır

     
  3. Memuru bitiren zam. Özel şirketler vasıfsız çalışanlarına bile memur maaşından fazla maaş veriyor. Servis ve yeek de ekstrası. Çoğu memurun servisi yok, öğle yemeğini kendi karşılamak zorunda. Okuduk, pek çok kişinin imrendiği kpss'ye girip derece yaptık gördüğümüz değer ortada. Sarı sendikaya ve üyelerine yazıklar olsun. Bu durumun sorumluları onlar.

     
  4. Normal şartlarda yüzde 30 iyi bir zam oranı sayılabilirdi aslında ancak işin kötüsü şartlar normal değil. enflasyon zirvelerde, dolar, altın, petrol fiyatları tavan, çarşı pazar alev yeri, faturaların toplamı ortalama bir kira bedeline eşdeğer, hâl böyleyken, yaşam koşulları bu denli zorlaşmışken yüzde 30, aile geçimini ferahlatacak bir oran olmadı maalesef. Umarım tez zamanda ekstra bir iyileştirme çalışması yapılır.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.