Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

gökkçe

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

726 entry 326 konu hiç puanı yok
13.01.2016 14:18 son işlem tarihi takip etme takip et

yabancılaşma

Yüce Türk milletinin atalarına, kültürüne ve gelenek-göreneklerine karşı içinde bulunduğu durum.

14.10.2015 12:30
  1. Kısa boylu kızların çok uzun erkeklerle birlikte olması

    tersininde muhtemel olduğu ve çokça karşılaştığımız bir durumdur.

    bilimsel bir araştırmaya göre kısa boylu erkeklerin uzun boylu kadınlardan ve kısa boylu kadınların uzun boylu erkeklerden daha çok hoşlandığını okumuştum.

    sarışın erkeklerin esmer kadınlarından esmer kadınlarında sarışın erkeklerden daha çok hoşlandığı da görülür.

    bence olay kişinin kendinde var olmayanı daha çok değerli görmesinden kaynaklanmaktadır.

     
  2. kutlama yapan taraftarın denize atılması

    dün akşamdan beri haberlere konu olan elzem olaydır.

    bana göre küfürsüz kutlama yapılıyorsa beşiktaş taraftarı suçludur, söylendiği gibi küfür edilmişse suç yarı yarıyadır. ancak bir yazarın belirttiği gibi denize atılanlar yüzme bilmiyorsa cinayete teşebbüs söz konusudur. yine de küfür edilmişse bu galatasaray taraftarını haklı çıkarmaz.

    yazdığım paragrafı tekrar okuyunca kör düğüm olduğunu gördüm. ancak bir Trabzonsporlu olarak objektif olmak adına; olaya iki taraftan ve iki ihtimalle bakmaya çalıştım.

    bu olay ülkemizin geldiği durumu apaçık gözler önüne seriyor. kimsenin kimseye tahammmülü kalmadığının bir göstergesidir bu. önce sağ-sol diye ayırdılar, sonra o parti bu parti diye sonra senin dinin benim dinim sonra senin mezhebin benim mezhebim sonra senin rengin benim rengim senin takımın benim takımım... ve adım gibi eminim bu liste uzayacakta uzayacak. biz bir kaçını görürüz belki sonrasında bizim çocuklarımız görür.

    yok arkadaş dünyanın başka hiçbir ülkesinde böyle bir olay yoktur. artık lütfen kendimize gelelim. hak hukuk gözetelim. şampiyonluk çalmayalım. bırakın insanlar mutlu olsunlar. bırakın insanlar sevinçlerini yaşasınlar.

    şuanda Trabzon'da galatasarayın şampiyonluğu kutlanmıyor kutlanmayacakta. Trabzon'da sevinen galatasaraylı yok mu elbette var. ancak sokağa çıkamıyorlar ellerine bayrak alamıyorlar. ben bir trabzonsporlu olarak bazen yok yanlış diyorum bazen ulan haklıyız diyorum. bazen yapılanları görüp ben bile destek veriyorum. bu şehirde başka bir takımın şampiyonluğu kutlanamaz diyorum. peki ama neden? artık bu çifte standart bitsin. bitirelim. hep birlikte bitirelim. ele ele verelim. ülkemizi yaşanılamayacak bu durumdan çıkarıp yaşanılacak bir hale getirelim.

     
  3. Başarısızlık karşısında yılmamak

    mücadele edilmesi gereken ölümlü dünya da vazgeçmemek, denemek ve tekrar denemek anlamına gelen konudur.

    başarısızlık kişinin bir şeye niyetlenip çaba sarfedip yapamadığı ve amacına ulaşamadığı anlamına gelir.

    burda önemli olan kişinin bir şeyi istemesidir. başarısızlık bu isteği köreltmemeli aksine daha da artırmalıdır. ve unutulmamalıdır ki her başarısızlık istenilen şeye bir adım daha yaklaşmaktır. hedef yolundan bir engeli kaldırmaktır. bu da otomatik olarak kişiyi hedefine yaklaştırır.

    her şey biz istediğimiz için ve bir defaya mahsus olarak denediğimiz için gerçekleşseydi uğruna alemlerin yaratıldığı Hz. Muhammed (sav) bir defa insanları İslam'a davet eder ve insanlar hemen müslüman olurdu. O mübarek insan bile yıllarca uğraştı ve didindi ne eziyetlere maruz kaldı ancak yılmadı ve bırakmadı. bize ne oluyor ki yılıp bırakacağız. Onun yanında biz kimiz ki hayata isyan edip elimizi eteğimizi herşeyden keseceğiz. Aksine Ondan daha çok çalışıp didinmek zorundayız.

    insan isterse yapamayacağı tek şey ölüme çare bulmasıdır. Bunun da çaresinin olmayacağı Allah'ın kitabında ki hükümlerle sabittir.

     
  4. banyoda ayağın kayması

    allah muhafaza ölüme davetiye çıkaracak bir durumdur.

    maalesef dönem dönem böyle ölümler duyarız. dikkatli olmakta hatta çok dikkatli olmakta fayda var. ancak ecelinde önüne geçilmez ki olacağı varsa olur.

    biz yine de eşşeğimizi sağlam kazığa bağlayalım ondan sonra tevekkül edip Ya Allah bismillah diyelim. gerisi takdir-i ilahidir.

     
    (Bkz: takdir-i ilahi)(Bkz: tevekkül)(Bkz: ya allah bismillah)
  5. olay yerinde iz bırakmamak için yapılması gerekenler

    illegal iş yapan kişinin ya da kişilerin arkalarında kendilerini ele verecek bir iz ya da ipucu bırakmaması için yapılması gerekenleri ifade eden konudur.

    önceden mekanın krokisinin ele geçirilmesi ve mekanın tanınması, varsa kamera sisteminin çökertilmesi, mutlaka eldiven ve bere kullanılması (el izi ve saç kılı dökülmemesi için) ve sakalsız ve bıyıksız olunması (sakal ve bıyık kılı düşmesini engellemek için)

    kusursuz cinayet ve kusursuz soygun yoktur, saydıklarımızın dışında mutlaka küçük ayrıntılar vardır ve işini iyi yapan birileri tarafından bulunur. işi yapan kişi bulunamadan cezasını çekmeden ölürse de hesabını Allah sorar.

    hiç bir surette kaçış yoktur.