Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

vatandaş-27

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

105 entry 92 konu hiç puanı yok
25.01.2016 09:47 son işlem tarihi takip etme takip et

gelir uzmanı

kurum içi özel sınavla veya gelir uzman yardımcısı olarak atanıp yeterliği veren memurlardan, gelir idaresi başkanlığına bağlı vergi dairelerinde görev yapanlardır.

13.01.2016 08:16
  1. Arabistan Çölü

    Arabistan Çölü ya da Arap Çölü, Batı Asya'da bulunan bir çöldür. Yemen'den Basra Körfezi'ne ve Umman'dan Ürdün ve Irak içlerine kadar uzanan geniş bir alanı kaplar. 2,330,000 km2 alanı ile Arap Yarımadası'nın çoğunu kaplayan bir alana sahiptir. Merkezinde bulunan Rubülhali Çölü dünyanın en büyük sürekli kum alanlarından biridir.

    Kırmızı kum tepeleri ve ölümcül bataklıklar içermesine rağmen Ceylan, antilop, kum kedisi ve dikenli kuyruklu kertenkele gibi bazı hayvanlar bu ortama uyum sağlamışlardır. İklim son derece kurudur ve sıcaklıklar aşırı sıcak ve mevsimsel gece donmaları arasında değişmektedir. Çöller ve kurakçıl çalılıklar biyomu ve Palearktik ekobölgesinin bir parçasıdır.

    Ekolojik bölgesi az miktarda biyolojik çeşitlilik barındırır bu nedenle az sayıda bazı endemik bitkiler burada büyümeyebilmektedir. Çizgili sırtlan, çakal ve bal porsuğu gibi birçok tür av ve habitat tahribi nedeniyle bu alanda yok olmuştur.

     
  2. zebra

    Zebra, atgiller (Equidae) familyasını oluşturan tek cins Equus'un Hippotigris alt cinsinde sınıflanan canlı türlerinin ortak adıdır.

    Atın yakın akrabalarından olan zebralar siyah ve beyaz çizgili postlarından ötürü kolayca tanınırlar. Yalnız Afrika'da bulunan bu hayvanlar seyrek ağaçlı ve otlarla kaplı açık alanlarda yaşarlar ve sık sık antiloplarla birlikte sürüler oluştururlar. Zebralar, tıpkı atlarda olduğu gibi, yele denilen saçlara sahiptirler; vücut yapıları da atlara benzer ve en az onlar kadar hızlı koşarlar.

    Tüm zebraların çizgilerinin yapısı ve sayısı birbirinden farklıdır. Zebraların dikey çizgileri aynı zamanda önemli bir savunma unsurudur. Bir arada durdukları zaman kendilerini avlamak isteyen aslan gibi yırtıcılara karşı bu çizgilerden dolayı sürüyü bir bütün olarak algılarlar. Bu durumda avcı, avlayacağı zebrayı seçmekte güçlük çeker, bu da zebralar için bir korunma yoludur. Zebralar, yaşamlarını sürdürebilmek için su ve ot ile beslenirler. Bazen yiyecek bulmak için 50 km yürürler, sonrasında yaşadıkları ortama geri dönüp, alıştıkları yaşam ortamlarında yaşarlar. Zebralarda ortalama boy 1-2 metre arasındadır.

    Zebralar atlar gibi otçullardır. Zebra ile at çiftleştiğinde doğan yavruya zebrat adı verilir

     
  3. antilop

    Antilop, Bovidae familyası içerisindeki 100 kadar otçul hayvan türüne verilen addır. Zarif yapılı olan antiloplar da sığırlar gibi çift toynaklı ve geviş getiren hayvanlardandır. Bulunmuş fosiller bize Asya ve Avrupa'nın birçok yerinde antilop yaşadığını söylemektedir. Buna karşılık antilop türlerinin çoğu Afrika'da, sadece 8 türü Asya'da yaşamaktadır. Kuzey Amerika'ya özgü olan Amerika antilobu (Antilocapra americana) ise adına rağmen antiloplarla aynı familyadan bile değildir. Antiloplar, çatallanmadan uzayan boynuzlarını dökmezken, Amerika antilobunun çatallanarak uzayan boynuzlarını yılda 1 defa dökerler.

     
  4. Özel kalem

    Üst düzey yöneticilerin günlük görüşmelerini ve işlerini organize eden, ona en yakın iş arkadaşı.

     
  5. güzel kız

    Beğenen kişiden kişiye değişen, genelde "bunun neresi güzel?" şeklinde bir cümle ile muhabbete devam edilen bayan.