Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Kubil ay

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

46 entry 9 konu hiç puanı yok
07.11.2023 08:50 son işlem tarihi takip etme takip et

herkes işine baksın ifadesi

Düzen sağlamak için de söylenilir. Aslında kinayeli bir ifadedir. Hani sen işine odaklanmamışsın da bir başkasının işi hakkında yorum yapmışsın ya onun gibi.

Burada siyasetçi arkadaşlara çok iş düşüyor bilmem anlatabildim mi?

Herkes işine baksa ohoo neler olur neler..

02.06.2022 14:34
  1. Kartallar ve leyleklerin kanlı savaşı

    Kim kazanacaktı bu savaşı.

    Kartallar güçlüydü ama leylekler sayıca üstündü.

    Üstelik daha organize idiler. Genç leylekler kartalları yoruyor, tecrübeli yaşlılar ise yorulan kartala öldürücü gagayı vuruyordu. Ayrıca insanların yardımı nedeniyle leylekler yerleşim birimlerine yakın bölgelerde savaşıyordu. leylekler kafa yorup harita üzerinden strateji üretiyorlardı. Mesela Kartalların, savaşı ormanlık ve dağlık alanlara çekmesine izin vermiyorlardı. Her yerden ölü ve yaralı haberleri geliyordu. Sayıları yüzlerle ifade ediliyordu. Neyse ki günler sonra savaş bitti

     
  2. Kartallar ve leyleklerin kanlı savaşı

    Artık bir tarafta kartallar diğer tarafta leyler.

    Aydın'da Menderes deltasında inanılmaz bir savaş başladı. Havada amansız bir mücadele vardı. Bir tarafta leylekler, diğer tarafta kartallar. İnsanlar yani biz halk elimizde çekirdek başı yukarıda bu savaşı izliyordu. Kartallar güçlü pençeleriyle, leylekler de uzun gagalarıyla savaşıyordu. İnsanların gönlü leyleklerden yanaydı. Mazlumlardan yanaydı, leyleklerin pençeleri mi vardı. Hayır Allah'ım sen leyleklere güç ver kuvvet ver de onlara bir şey olmasın.

    Köylüler yaralanıp yere inen leylekleri tedavi etmeye çalışıyorlardı. Yaşlılar nineler, ablalar, teyzeler, amcalar hep birlikte yaralı leyleklerin başında dua ediyordu. Hatta Kızılay'ı göreve çağıranlar bile oluyordu. Kimileri ağaçlara tırmanıyor, yuvalardaki yavru leyleklere yiyecek ulaştırıyordu.

    Ama günler geçiyor, savaş sürüyordu. İki taraf da kayıplar veriyordu. Daha da ilginci hem leyleklere, hem de kartallara ülkenin değişik yerlerinden sürüler halinde takviye geliyordu. Bu savaşı kim kazanacaktı?

    Tanım: Ülkenin genelkurmay başkanı Mareşal Fevzi Çakmak'ın bu savaşa müdahale etmesini bile isteyenlerin savaştır.

     
  3. Kartallar ve leyleklerin kanlı savaşı

    savaşın galibinin kim olduğunu merak ettiğim başlık.

    efendim olaya devam ediyorum

    Dedim ya leylekler organize olmaya başladılar. Türkiye'nin 4 bir yanından leylekler gelmeye devam etti. Teşkilata bi bakın. neyse, ee peki Kartallar boş durur mu? aynı şekilde kartallar da toplanıyordu. biz insanlar çevrelerinde leylek ve kartal sayısının olağanüstü arttığının farkındaydık. Ne oluyor laan demişler. Yüzlerce Kartal Yüzlerce leylek. Yani gökyüzünde bir hareketlenme vardı. Bir şeyler oluyordu. Bu kuşlar neden toplanıyordu? Bu neyin habercisiydi? Leyleklerin ve kartalların toplanması iki ay sürdü. Devam ediyorum.+

     
  4. Kartallar ve leyleklerin kanlı savaşı

    garip olay silsilesidir.+

    olay şöyle, Uludağ zirvelerinden inen 6 kartal, Bursa Orhangazi'de bir leylek yuvasına saldırıyor. Anne, baba 4 yavruyu öldürüyor.

    Aradan birkaç gün geçiyor. Yine bir grup kartal (aynı kartal mıdır bilinmez) yine Orhangazi'de başka bir leylek yuvasına saldırıyor. Ancak bu kez yuva boşmuş. Leyler nasıl haberleşmişlerse artık o yuvanın yavruları güvenli bir yere gizlemiş. Olay hep böyle devam etmiş. Yani kartallar gruplar halinde leylek yuvalarına saldırıyordu. Birkaç gün sonra ülkenin dört yanından Bursa, Aydın ve Trakya'ya yüzlerce leylek akın etmiş.

     
  5. Kartallar ve leyleklerin kanlı savaşı

    1934 yılında Aydın, Bursa ve Trakya bölgesini kapsayan bir bölgede 6 kartalın bir leylek yuvasına saldırması ile başlayan savaştır.