Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

Arjin81

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

17 entry 5 konu hiç puanı yok
22.02.2016 15:18 son işlem tarihi takip etme takip et

hazret

Türk Dil Kurumuna göre; Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan.

Ayrıca adı söylenmeyen bir kimseden söz edilirken kullanılan bir sözdür.

22.10.2015 16:55
  1. Ciddi Pazarlık yapmak

    Pazarlık yapmayı bilmenin bir level üstüdür. Eskilerin deyimiyle Esnaf Adamla yapılan pazarlıktır. Pazarlık yapmayı bildiğini sananları komik duruma düşüren bir durumdur. Usulünce yapılması makbuldür. Ne işi çingeneliğe vurarak ne de satıcının ilk nazına yenik düşerek yapılmamalıdır.

     
  2. benim memurum işini bilir

    Bir röportaj sırasında Turgut ÖZAL'a "bu kadar az maaşla memur nasıl geçinecek?" diye sorulmasına cevaben hazretin sarfettiği sözdür.

    Esasında yanlış anlaşılmış bir söz olmasına karşın. Nedense bu söz toplumda "geçinemeyen memur rüşvet alabilir" icazeti olarak değerlendirilmiştir. Bundan dolayıdır ki bu sözden sonra rüşvet alırken yakalanan her memurun gazetedeki haber manşetlerinde bu söz öbeği başlık olarak kullanılageldi. Halen kullanılmaya devam ediyor, muhtemelen ileride de kullanılacaktır.

     
    (Bkz: hazret)
  3. hazret

    Türk Dil Kurumuna göre; Yüce kabul edilen kimselerin adlarının başına saygı, övme, yüceltme amacıyla getirilen unvan.

    Ayrıca adı söylenmeyen bir kimseden söz edilirken kullanılan bir sözdür.

     
  4. her olayda hükümetin istifasının istenilmesi

    Hükümle hükum'un farkını bilmeyenlerce anlaşılabilecek bir şey değildir. İleri demokrasi vitesi olmayan ülkelerde hükumetlerin temsil ettiği vatandaşlarına karşı var olan siyasi ve ahlaki sorumluluklarına binaen toplumda yaşanan infial, derin keder, elem, üzüntü vb olaylarda sorumluluk hissiyatı ve bilinciyle yaşanılan olayda sorumluluk makamında bulunanların kasıt, hata veya kusurunun bulunması halinde bu hata, kasıt veya kusurun da sorumlularınca ödenmesi gereken bir bedeli olması mantığıyla çoğu zaman "hükumet istifa" demeye gerek duyulmadan, sorumluluk sahibi siyasilerce istifa mekanizması işletilirken bazı ülkelerin kültürel genlerinde istifa mekanizması hiçbir zaman oluşmadığı için, uygulanması bir tarafa vatandaşlarınca bile anlaşılmasının mümkün olmadığı hadisedir.

    Özetle bazı ülkelerde ne kadar ileri demokrasi o kadar az istifa.

     
  5. daha muhalefetteyken bile zam yapmak

    Türkiye'deki ana muhalefet partisinin seçim beyanatındaki değişikliktir.

    Türkiye ekonomisinin en şaşalı, en süt liman, en istiktarlı(!) dönemlerinde bile 2 hafta bir zam görmeye alışmış gariban bünyeye çok garip geldiğini göstermiştir.