Türkiye'nin memur portalı

Oturum aç Oturum aç Üye ol Üye ol Parolamı unuttum Parolamı unuttum

nes li han

Bu üye Yazar

Bu üyenin profil sayfasına git

14 entry hiç konu açmadı hiç puanı yok
28.06.2016 14:02 son işlem tarihi takip etme takip et

kıta

Kıta veya anakara, yeryüzünü oluşturan büyük kara parçaları.Dünyada kıta sayısı yedi kıta olarak bilinir. Bazıları Afrika, Avrupa ve Asya'nın birleştiği yeri Avrasya kıtası olarak görür, ancak burası sanıldığı gibi ayrı bir kıta değil sadece o bölgenin takma adıdır. Dünyanın altı kıtası şunlardır:

Avrupa

Afrika

Antarktika

Asya

Amerika

Avustralya (Okyanusya)

Ayrı olduğu savunulan (ara) kıtalar:

Kuzey Amerika

Güney Amerika

Avustralya

Okyanusya

Takım kıtalar:

Avrasya

Afrika-Avrasya

29.01.2015 11:22
  1. hamam

    özel bir düzenle ısıtılan sıcak ve soğuk suyu bulunan, yıkanma amacıyla kullanılan yapı.

    Hamamın tarihi Antik Romalılar'a kadar uzanır. Vezüv yanardağının patlamasından sonra küller altında kalan Pompeii şehrinde yapılan kazılar, Romalılar'ın kullandıkları hamamları ortaya çıkarmıştır. Bu hamamların yalnız temizlik için değil, zevk ve eğlence için de yapıldığı anlaşılmaktadır. Romalılarda sınıf farkı olduğu için, hamamlarda kölelerle asillerin giriş kapıları ve yıkandıkları yerler ayrılmıştı. Roma hamamlarında ayrıca buhar banyosu yeri, soğuk ve sıcak su havuzları da vardı.

    Natır:Hamamda çalışan ve müşterileri yıkayan kadınlara denir.

    Tellak: Hamamda çalışan ve müşterileri yıkayan erkek kişilere denilir.

    Türk hamamları başlıca üç kısma ayrılır:

    Soyunma yerleri

    Yıkanma yerleri:

    Soğukluk,

    Hamam (Sıcaklık);

    Isıtma yeri (Külhan)

     
  2. afrika

    Afrika, dünyanın en büyük ve en fazla nüfus yoğunluğuna sahip ikinci kıtasıdır.Avrupa'dan Akdeniz ile ayrılan Afrika, Asya'dan Sina Yarımadası ile ayrılır. Ancak Jeopolitik olarak, Mısır'ın Sina Yarımadasındaki kısmı da Afrika'ya dahil olarak kabul edilir.Afrika'nın kapladığı alan bakımından en büyük ülkesi Cezayir, en küçük ülkesi ise kıtanın doğusundaki Seyşeller takım adalarıdır.Ana karada ise en küçük yüzey alanı olan ülke Gambiya'dır.

     
  3. elif şafak

    Yazarın Kitapları:

    Kem Gözlere Anadolu, Pinhan, ,Şehrin Aynaları, ,Mahrem, ,Bit Palas, Araf (The Saint of Incipient Insanities çevirisi), Beşpeşe, Med Cezir,Baba ve Piç (The Bastard of Istanbul çevirisi), Siyah Süt, Aşk, Kâğıt Helva, Firarperest, İskender, Şemspare, Ustam ve Ben.

     
  4. yola revan olmak

    yola revan olmak: yola çıkmak, bir yere varmak için bulunduğu yerden ayrılmak.

     
  5. zeytin

    Zeytin (Olea europaea), zeytingiller (Oleaceae) familyasından meyvesi yenen Akdeniz iklimine özgü bir ağaç türü.Zeytin; ayrıca fabrikalarda işlenerek zeytinyağına da dönüştürülür.

    Besleyici değeri çok yüksek olan bir besindir. Zeytinde bol miktarda bitkisel protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır. Kalp ve damar sağlığı için çok faydalı olan zeytin, yaşlanmanın etkilerini de azaltır. Dermokozmetik amaçlı kullanıldığında cilde güzellik verir. Saç dökülmesini engeller, kepeği önler, saçları kuvvetlendirir. Kırışıklıkları giderir. Makyaj kimyasallarının oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltır. Cilt hastalıklarının oluşumu önlemeye yardımcı olur.