Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
anladığım kadarıyla kendisini sadece saç, kıl, tırnak, karbondioksit, ter, idrar ve dışkı üreten bir kişi olarak tanımlayan bir kişiye ait olduğunu düşündüğüm fikir.
öldükten sonra da en iyi ihtimalle gübre olacaktır.
Kendisini mal'a bağlamış kimse. Öküzlüğüme mi yansam öküz olarak doğmadığı ma mı yansam diyebilme noktası.
hamile kadının mutfağa her gidişinde utanma duygusunu saklamak amacıyla söylediği cümle.
+yine nereye gidiyorsun?
-yaşasın yemek yemeeek...
uzun süre yatağa bağlı ve sürekli mama ile beslenmek zorunda kalan arkadaşımın iyileştikten sonra dile getirdiği söz. biraz kendine geldikten sonra, sağlığınız yerindeyken yemek yemenin kıymetini bilin, ben çok özledim demişti.
sağlıklı bir insan dile getirdiği zaman ne saçma, aklı fikri hep yemede içmede diye düşünülüyor ama hasta biri bunu söylediği zaman o kadar anlamlı hale geliyor ki. tabi her şeyi de dozunda yapmak gerek, fazlası zarar.
"yaşamak için mi yemeli, yemek için mi yaşamalı" sorusunun cevabını kendince bulmuş olanların mottosudur. hatta ilerleyen günlerde felsefi bir akıma dahi dönüşebilir.
nitekim kişi, yemek yemeden bir yaşamın olmayacağı, olsa da anlamı olmayacağını savunur. felsefesinde yaşamın aslında tamamen yemek yeme ihtiyacı üzerine kurulduğunu açıklar.
düşüncesini açıklarken, yemek yeme ihtiyacı olmasa ilk örnek olarak çalışma ihtiyacı olmaz diye başlar. çalışma ve edinme ihtiyacı olmayan insan neden yaşar, nasıl yaşar sorularının sonsuz cevaplarının, insanoğlunu mevcut olandan oldukça farkı bir yaşam çıkmazına götürdüğünü, proteinlere, karbonhidratlara, enzimlere ve bazı hormonlar gibi yapılara ihtiyacı olmayacak vücudunun; en basitinden ---"ölümlü olmayacağını"---, bunun yanında doğada bulunan diğer canlıların dengesinin ve yaşamlarının da farklı olacağını, ölümsüz olduğu için (din olgusu olmayan),zincirleme olarak ahlaki değerlere ihtiyaç duyulmayan, her yönden hayvansal bir yaşam olacağını ileri sürer.
bir diğer yandan da teknolojik ilerleme olmadığı için batıl, dolup taşan, sonunda tıkanan, zevksiz, sefasız, saçma sapan bir dünyanın var olacağını anlatır.
yemeyen insan üretmez, çünkü ihtiyacı yoktur. üretmeyen gelişmez çünkü amacı yoktur. amacı olmayan ne yapar bilinmez.... diye uzaaar gider. velhasıl kelam -yaşasın yemek yemek- kişinin çıkmazlardan çıkmaza giren bu düşüncelerini -amaaan sende- diyerek arkada bırakıp, sağlığı da elveriyorsa nefis ve çeşit çeşit yiyeceklerin, o güzelim nimetlerin dibine dibine vururken iç yada dış sesi ile haykırdığı cümledir.
bilmem anlatabildim mi?
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |