Türkiye'nin memur portalı |
Oturum aç Üye ol Parolamı unuttum |
Son yıllarda gözlemlediğim durum. Kamu kurumlarında olsun toplumun diğer kesimlerinde olsun eğitimli birey ile eğitimsiz bireyin itibar noktasında eşit hale gelmesi durumudur.Maaş noktasında da asgari ücretin belli bir yere gelmesi ile aradaki fark kapanmıştır. Vasatın hakim olduğu bir duruma gelmek ülkemizi bilim ve fen alanında geriye götürecektir.Eğitimli bireyin soyut ve somut anlamda hem toplum hem de iş hayatında ödüllendirilmesi arkasından gelen nesli de daha iyi eğitim almaya teşvik edecektir.Türkiyeyi ileri götürecek olan şey kaliteli eiğitim ve nitelikli insan gücüdür.
Artık mı? Sorusuyla karşılık verilebilecek durum
Liseden veya üniversiteden mezuniyet yılınız 2010 hadi bilemediniz en geç, en geç 2015 yılından sonraki yıllardaysa siz zaten albenisi hiç olmayan bir eğitim sisteminden çıktınız.
Bir de albeni konusu var, kime göre albeni?somaliye mozambike ıraka Afganistan'a göre falan hala bir nebze de olsa albenimiz olabilir de sıradan bir Avrupa ülkesine göre albenimiz hiç olmadı sanıyorum.
Yahu uluslararası derecelendirme testlerine göre ülkemizde eğitim alan biri ortalama bir morondan bir tık daha çok şey öğrenebilmiş durumda.
Bu durumun kesinlikle tesadüf olduğunu düşünmüyorum.en büyük vatan hainlerini tespit etmek için milli eğitim sistemimizin içine tüküren politikaları izleyenleri tespit etmeniz yeterli.
on yıl ingilizce ders verip 'vat is yor neym?' sorusuna 'benim adım name' cevabı veren öğrenciler yetiştiriyoruz
Artık albenimizi kaybeden bir ülkeyiz diye düşünen kişiler uyanmaya başlıyor olmalı.sevgili babacığımın bir lafı vardır bu duruma cuk oturuyor
'bayram geçti kınayı dötüne yak'
O işler geçeli çok oldu, o umutsuzluk memnuniyetsizlik noktasını geçeli...artık düzelemez, iflah olmaz bir noktaya geldi ülkemiz.eğitimden göçmen politikasına, ekonomiden tarım poltikasına kadar ne varsa bataklığa saplanıp kalmış bir ülkeyiz artık.'artık' zarfını memnuniyetsizlik belirten değil, çaresizlik belirten cümlelerde kullanmak lazım azizim
Özellikle ezbersel olmaması direk hedefe odaklı olması nedeniyle küresel online eğitimler, tahtadaki eğitimleri ezmiş geçmiş durumda. Ülkelerin mezun olmayan programcıları var, bizde mezun olup programcı olamayanlar var. Bu sadece bilişim sektöründe değil, aşağı yukarı her sektörde benzerine rastlamak mümkün.
Albenisini kaybetmekten çok yön değiştirdi diyebiliriz.
İnsanlar daha seçici olmaya çalışıyorlar.
Çocuklarını garantili mesleklere yönlendirmeye çalışıyorlar.
Temel bilimler kontenjanları bomboş kalıyor çünkü türlü düzenlemelerle konulan engeller yüzünden gençler hem mevzuat değişikliklerinden bir kaldırılıp bir konulan pedagojik formasyon kurslarından, eğitim fakültesi ya da İİBF mezunlarının tepkilerinden, işe alımlarda öne sürülen gerekçelerle oluşan kargaşa kaos ve çaresizlikten bunaldıkları için vakit kaybetmek istemiyorlar.
lise çağından başlayarak tecrübe kazanmayan yandı benden söylemesi.
ama gönüllü olarak kurumlarda çalışır,
ama sosyal hizmet, öğretmenlik, üretim, tarım vs. çeşitli sektörlerde işi kavramaya, mevzuyu kapmaya uğraşır.
Her ne yaparsa yapsın bir an önce başlamalı.
bedelli ya da ücretsiz.
Bir şeyin ucundan tutup başlamalılar.
Erken kalkan tez yol alır.
Bir eğitimci olarak söylüyorum bunu, Eğitim bırakın türkiye'de, dünyanın hiç bir ülkesinde önemini kaybedemez. Eğitimsiz olarak görülen ve Rağbet gördüğü düşünülen kişi ve uğraşların, eğitimsiz olabilmeleri için bile belli bir eğitim seviyesinde olmaları gerekir. Aklı sâlim hiç bir kimse, kendine eğitimsiz bir insanı önder olarak seçemez.
Tabi ki üniversite mezunu olmakla eğitimli bir birey olmak aynı anlamı taşımaz. bir insan, hayata bakış açısıyla, bir birey olarak toplumsal sorumlulukları ile, gelişmiş insan ilişkileri ile, kendini yetiştirip geliştirmesiyle, bilgi ve kültürü ile .. eğitimli hâle gelir. Okullar bunun için bir araçtır, bu aracı doğru kullanıp, hayattaki amaçları ile doğru bir şekilde harmanlayarak okullarından mezun olan gençler, toplumda eğitimli bir insan olarak yerlerini alırlar; eğitimsiz dediğimiz insanlardan da belirgin farklılıklarla ayrılırlar.
hiç değişiklik olduğunu sanmıyorum. diplomalı sertifikalı kişi sayısı artmış olabilir ama eğitimli kişiye verilen itibar hala çok yüksek. Çünkü eğitimliyim diye gezip işinin esaslarını bilmeyen adamlar eğitimin önemini hal ve tavırlarıyla gösteriyorlar. Bilgisayar mühendisi diploması alan biri ile diplomasız kendisi internetten öğrenmiş bir kişi maalesef artık eşit. çünkü diplomalar o kadar enflasyona uğradı ki hiç anlam ifade etmiyor. Hangisi işini daha iyi yapıyor herkes buna bakıyor. Çünkü artık eğitimli kişi demek diploması olan kişi demek değil. Kendisini eğitmiş işinin ehli kişşi demek.
Okul için bakarsak durum yine aynı. Sanırım osmanlı zamanında eğitim denilince medrese eğitimi anlaşıldığı için bu zaman kadar bir nevi yücelik atfedilme kültürü oluşmuş. Ama şuan liseler sadece entellektüel olarak donanma yeri. Yoksa imkanı olanın ticaret yapması yada bir mesleki eğitim kurumuna geçmesi çok daha mantıklı eğer amaç para kazanmak ise. internet sayesinde zaten isteyen istediği konu hakkında en üst derecede bilgiye zaten ulaşabiliyor.
İletişim | Künye | Reklam | Sitene ekle © 2025 MN Yazılım |