1 2 3 4 5 6 7 8

telefon

paylaş araştır şikayetçiyim

 

  1. Alexander Graham Bell'in 1870li yıllardaki icatı. konuşmaları iletir. günümüzde daha çok fonksiyonu vardır

     
  2. konuşma, mesajlaşma ile başlayan ve artık fotoğraf çekme, video izleme, müzik dinleme, internete girme ve daha nice fonksiyonları yapan bir cihazdır.

     
  3. gunumuzde daha cok fonksiyonu olmasi, sarj sorununu dogurmustur.

     
  4. keşfediliş amacının artık sadece isminde kaldığı elektronik cihaz. biliyorsunuz yemek de pişiriyor artık.

     
  5. konuşmak amacıyla üretildiği halde, internetin ortaya çıkmasıyla daha başka pek çok amaçla da kullanılmaya başlanmış, insanların her an yanlarında taşıdıkları, küçücük çocukların bile ellerinden düşürmedikleri vazgeçilmez minik aygıt.

     
  6. bir çok marka ve modele sahip olan günümüz teknolojisinde dokunmatik olarak bilinen farklı özelliklere sahip çoluk cocuk demeden hepimizin kullandığı haberleşme cihazı

     
  7. şarjın dolu olup olmadığını kontrol etmek farz oldu.

    Kesintilerle birlikte en büyük sıkıntıyı iletişim doğuracak.

    Umarım geçici bir durumdur.

     
  8. yüzyıllar geçse de; özellikleri, modelleri, kullanım alanları değişse de her daim başında beklenilecek iletişim aracıdır. :) efsaneyi unutmamak lazım:

    "telefonun başında çaresiz bekliyorum."

     
  9. cep bilgisayarı haline gelen alet. ne acayip bir şeydir bu alet, herkesi esir almış ve ruhlarını emiyor. insan kendine bile yabancılaşıyor da farkında değil. teknolojinin geldiği nokta ve sonumuzu hazırlıyoruz. hadi geçmiş olsun.

     
  10. alexander graham bell, icadından sonra ilk telefon hattını sevgilisi allessandra lolita oswaldo'nun evine çekmiş. ve ne zaman telefonu çalsa sevgilisi allessandra lolita oswaldo'nun onu aradığından emin olduğundan ahizeyi kaldırıp; " allessandra lolita oswaldo " diye ismiyle hitap etmeye başlamış. bu durum bir müddet böyle sürmüş fakat zamanla yorucu olmaya başlamış. bu kadar uzun ismi her telefon çalışında telaffuz etmek yerine bell, sevgilisinin adını kısaltarak hitap etmeye karar vermiş. telefonu açışında ona bir zaman "ale lolos" diye hitap etmiş fakat araştırmaları, çalışmaları uzadıkça graham bell, bu hitabı daha da kısaltarak iki heceye düşürmüş. işte günümüze değin kullanılagelen bu kısa telefon hitap adı "alo" oradan gelmektedir.

    telefon icadı olmasaydı nasıl iletişim kurardı acaba insanoğlu, bilemiyorum.

     
Entry yazmanız için üye olmanız gerekmektedir. Üye olmak için tıklayın, üye iseniz lütfen oturum açın.

 

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri veya çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.
Tamam